You are currently viewing Ρεπορτάζ εφημερίδας  στοχοποιεί αδίκως τους αστυνομικούς προστασίας του Αρχιεπισκόπου
Φωτό Αρχείου.Ο Αρχιεπίσκοπος, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και τρεις απο τους αστυνομικούς του Μακ. Αρχιεπισκόπου.

Ρεπορτάζ εφημερίδας στοχοποιεί αδίκως τους αστυνομικούς προστασίας του Αρχιεπισκόπου

🔺Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Ο δημοσιογράφος ως γνωστόν είναι το πρόσωπο που ασχολείται με την συλλογή και την μετάδοση πληροφοριών –το λεγόμενο ρεπορτάζ- σχετικά με την επικαιρότητα, τα κοινωνικά προβλήματα και ό,τι άλλο απασχολεί μια ανθρώπινη κοινωνία. Επομένως κατά την ταπεινή μας άποψη πρόκειται για λειτούργημα και μάλιστα ιερό. Αφού ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι όσο το δυνατόν αντικειμενικός, αμερόληπτος, ορθός, πλήρης και πάνω απ’ όλα αληθινός. Εφαρμόζονται όλα αυτά σήμερα; Στο μέτρο του δυνατού ναί!
Αφορμή για τις σκέψεις αυτές, έδωσε  ένα πρωτοσέλιδο  ρεπορτάζ  στην προμετωπίδα της εφημερίδας «Μακελειό»,της περασμένης Τρίτης, με τον τίτλο «ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ  ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ», το οποίο ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ασφαλείας  του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου  ήλθαν στα χέρια με άλλους πολίτες και ότι αυτό έχει περάσει και στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας!
Ωστόσο από την έρευνα που κάναμε προκύπτει ότι πρόκειται για fake news. Και είναι κρίμα να αναπαράγονται τέτοιου είδους ειδήσεις  οι οποίες αν πράγματι συνέβαιναν θα άξιζαν να προβληθούν και να στηλιτευτούν!
Κρίμα  πάντως για την εφημερίδα που αδικεί τους σοβαρούς, υπεύθυνους, αξιοπρεπείς και συνετούς σωματοφύλακες του Μακαριωτάτου οι οποίοι κάθε άλλο παρά προκαλούν! Τους στοχοποίησε χωρίς λόγο!
Γνωρίζω τους ανθρώπους αυτούς-  όπως οι περισσότεροι που βρισκόμαστε κοντά στην Εκκλησία. Κορυφαίος  της ομάδας ο επικεφαλής  κ. Δημήτρης Καρανάσιος, άνθρωπος αξιοπρεπής, με σωστή ανατροφή από τους γονείς του και τον ελληνόψυχο πατέρα του  και με πλήρη συναίσθηση της αποστολής του, ο οποίος από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός, με όλη την ομάδα,προσέχει τον Αρχιεπίσκοπο όχι μόνο στις μετακινήσεις του αλλά και κατά τις πολύωρες ακροάσεις του στην Αρχιεπισκοπή.
Έχουμε  προσωπική  άποψη για την ποιότητα των ανθρώπων αυτών  και για την προσφορά τους και ό,τι  άλλο γράφεται είναι εκ του πονηρού.     Είναι κρίμα γι’ αυτούς τους ανθρώπους που με πολύ σεβασμό και εκτίμηση προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, χωρίς ωράριο, χωρίς αργίες, υπηρετούν τον θεσμό με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο να βγαίνουν τέτοια ρεπορτάζ τα οποία επιφέρουν αναστάτωση και  ταραχή στις οικογένειες τους   και κυρίως στα παιδιά τους που είναι μαθητές.  Τέτοια κουτσομπολίστικα ρεπορτάζ αναπαράγονται διότι ως γνωστόν το κουτσομπολιό ανθεί στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
Είναι λάθος να παραβλέπουμε τον παράγοντα αυτό δηλαδή να γίνονται  τα παιδιά, οι σύζυγοι και οι γονείς των ανθρώπων αυτών υπόλογοι για συμβάντα που απέχουν της αλήθειας. Και να καλούνται να αποδείξουν ότι οι άνθρωποι τους επειδή υπηρετούν  κοντά σε έναν σημαντικό θεσμικό παράγοντα της πατρίδας μας όπως είναι ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να αποδείχνουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
Εν κατακλείδι να πούμε  ότι το «βιβλίο συμβάντων» στο οποίο αναφέρεται το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει καταργηθεί προ πολλού και υπάρχει μόνο το «police on line»! Άρα εκ των πραγμάτων το όλο θέμα  ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Και καλό θα είναι να αποκατασταθεί  η  αλήθεια.Εμείς απλά το καταγράφουμε και θεωρούμε ότι θα το κάνει και η εφημερίδα.