You are currently viewing Περίεργες «μεθοδεύσεις» της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Χωράφι του Γέροντα στη Βόλβη

Περίεργες «μεθοδεύσεις» της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Χωράφι του Γέροντα στη Βόλβη

✔️Προς τι αυτός ο υπερβάλλων ζήλος και η μεροληπτική αντιμετώπιση από  μια υπηρεσία που μέχρι χθες μόνον επαίνους εξέφραζε; 

✔️Κύριε Τζιτζικώστα είστε έτοιμος  να αναλάβετε το κόστος της οικολογικής καταστροφής που θα επιφέρει αυτή η διαλυτική συμπεριφορά των Υπηρεσιών σας; 

 

🔺Ρεπορτάζ Σωτήρης Μ. Τζούμας

Με το παρακάτω συνημμένο έγγραφο η …«αδέκαστη» (όπως αποδείχθηκε)  υπηρεσία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δύο ημέρες πριν προανήγγειλε  έλεγχο στο «Χωράφι του Γέροντα»,  όπως λέγεται η  πρότυπη μονάδα εκτροφής ζωντανών  στην περιοχή Βόλβης.

Δηλαδή, εν μέσω κορονοϊού και εντός δύο ημερών, η υπηρεσία αυτή  και συγκεκριμένα ο κ. Μωραΐτης αποφάσισε -εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Μπάτος, από τον «αποκλειστικής χρήσης» νομικό της άλλης πλευράς κ. Μιχάλη Πετρόπουλο, να διενεργήσει έλεγχο.
Και αυτό,  όχι γιατί υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος, αλλά γιατί το απαιτεί  η άλλη πλευρά των επιγόνων του Γέροντα Θεοφίλου (Αναστασία και Σία)  που εκμεταλλεύεται τους κόπους από κάθε δημιούργημά του (4Ε, Τυπογραφείο ΜΕΛΙΣΣΑ, Βιβλιοπωλείο ΛΥΔΙΑ κλπ) και απομυζεί ακόμη και τις επιδοτήσεις που δίδονται για τα ζωντανά και την γη (την οποία σημειωτέον δεν καλλιεργεί) χωρίς να προσφέρουν τίποτα ιδιαίτερο,  ούτε φυσικά στην διατροφή τους, ούτε στην αναπαραγωγή τους, ούτε στην υγιή και υγιεινή  διαβίωση τους. Απλά…εισπράττουν.
Ωστόσο, αυτό την υπηρεσία δεν την ενδιαφέρει. Δηλαδή το πού πηγαίνουν τα χρήματα των επιδοτήσεων έστω και παρανόμως.
Την ενδιαφέρουν όμως άλλα πράγματα όπως θα δείτε παρακάτω από τα λίγα που καταφέραμε να αποσπάσουμε από τις τρομαγμένες αδελφές που κρατούν την αγροκτηνοτροφική μονάδα με πολύ κόπο και πολλές στερήσεις, παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχονται από την Αναστασία Πεχλιβάνη και από τους δορυφόρους της.
Φαίνεται πως η εν λόγω αδελφή, τόσα χρόνια στην πιάτσα έμαθε να ταΐζει καλά τον κόσμο για να κάνει τη δουλειά της!
Άλλοι εκτρέφουν ζωντανά και άλλοι …εκτρέφονται από τα ζωντανά! Αλλά ο Θεός θα τους κόψει την όρεξη! Όχι για κανέναν  άλλο λόγο αλλά γιατί το παράνομο και το άδικο δεν ευλογούνται!
Για να καταλάβετε τι έχει συμβεί πριν προχωρήσουμε στον …«αντικειμενικό» έλεγχο που διεξήγαγε η τριμελής ομάδα υπό τον κ. Μωραΐτη, θα σας βάλουμε στο κλίμα που λειτουργούν οι Αδελφότητες.
Όπως όλα των Αδελφοτήτων έτσι και η κατάσταση στη Λυδία και στο Χωράφι είναι μπερδεμένη, γιατί ο Γέροντας Θεόφιλος σε άλλες Αδελφές-Αφιερωμένες έδινε τη νομική ευθύνη μιας δραστηριότητας και σε άλλες έδινε τη χρήση και τη διοίκηση. Έτσι και εν προκειμένω. Σε άλλη αδελφή έδωσε την ιδιοκτησία του Χωραφιού και σε άλλες αδελφές ανέθεσε την επιμέλεια, την υλοποίηση και την φροντίδα  του έργου.Ήξερε ποιες είναι ικανές να φέρουν εις πέρας ένα έργο και ήξερε ποιες μπορούν να παίζουν τον ρόλο του αχυράνθρωπου. Και η Αναστασία Πεχλιβάνη πάνω σε  αυτό το οικοδόμημα έχτισε το δικό της μύθο και θέλει να τα πάρει όλα υπό τον έλεγχο της.
Και όσο ζούσε ο Γέροντας αλλά και αργότερα   πριν σπείρει τη διχόνοια ο Νικάνωρ με  τα εξαπτέρυγα του Αναστασία Πεχλιβάνη και Μαρία Κράλλη στην Αδελφότητα όλα πήγαιναν καλά.
Όταν άρχισε ο διχασμός και η Αναστασία ήθελε να διώξει τις παλαιές Γερόντισες απο την Αδελφότητα και να τη γεμίσει με τις ανηψιές της και άλλες γενιτσαρίνες του χεριού της, για να την κάνει οικογενειακή της υπόθεση, άρχισε να κακοφορμίζεται η όλη κατάσταση και μαζί ο πόλεμος στο Χωράφι.
 Η Αδελφή  Αναστασία…. (όχι η Πεχλιβάνη) που έχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτήματος και των ζωντανών μέχρι τότε δεν ήξερε τι υπήρχε μέσα στο κτήμα.Αλλά ακόμη και μέχρι σήμερα δεν ξέρει ποιά είναι η γίδα και ποιο το ..αμνοερίφιο!
Εισέπραττε απλά  τις παχυλές επιδοτήσεις και σιωπούσε.Διότι έτσι της έλεγε και η τρόικα.
Τώρα όμως αυτά  δεν τους αρκούν. Θέλουν  να καταστρέψουν  τη μονάδα, να πωλήσουν τα ζωντανά ή να τα αφήσουν να ψοφήσουν ( αν θυμάστε πέρυσι τα Χριστούγεννα τους έκοψαν το ρεύμα με κίνδυνο μεγάλης καταστροφής)
Ναι δεν τους πειράζει να γίνουν αιτία μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής στην περιοχή. Και  σε αυτή την τραγική σύλληψη  βρήκαν  σύμμαχο, δυστυχώς, την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας της οποίας το ενδιαφέρον για νομιμότητα είναι προσχηματικό και υποκριτικό.
Άλλοι είναι οι πραγματικοί λόγοι και θα φανούν. Δεν τους ενδιαφέρει επί της ουσίας να κρατήσουν τη μονάδα (που αποτελεί κόσμημα για την Περιφέρεια) και να βοηθήσουν να διορθώσει τυχόν λάθη και παρατυπίες  που μπορεί να υπάρχουν. Τους ενδιαφέρει να την κλείσουν για να ικανοποιήσουν την άλλη πλευρά!
Αλλά για να καταλάβετε τον έλεγχο που διενήργησαν σας μεταφέρω μερικά σημεία για να διαπιστώσετε  και σεις έστω μέσα από τις περιγραφές τι ακριβώς συμβαίνει!

 

✔️Πήγε ο κ. Μωραίτης με τους δύο συνεργάτες του  στον χώρο άρμεξης  των ζώων και βρήκε λέει σκόνη! Και του απαντάμε: και  μόνο η ζωοτροφή των αιγών περιέχει σκόνη από το πίτουρο. Ξέρει όντως από ζωντανά ο κ. Κτηνίατρος ή η παραμονή του  στο γραφείο τον μετάλλαξε;Εκτός και αν η διαπίστωση σκόνης τον βοηθάει στο πόρισμα που θα βγάλει!

 

✔️Έκανε παρατήρηση για τις αράχνες και τις μύγες. Σε μια κτηνοτροφική μονάδα με σταύλους πλέον των 1000 τ.μ. αποτελούμενη από αίγες, χοιρίδια, βοοειδή δεν θα υπάρχουν  μύγες; (Τα ζώα δεν κοπρίζουν σε WC). Στις κτηνοτροφικές μονάδες που έχει υπό την ιδιοκτησία του ο κ. Τζιτζικώστας δεν υπάρχουν; Ερωτώ δεν υπάρχουν; Εκτός και αν έχουν κάποιον εκεί να τις χάφτει!
✔️Έδωσε εντολή  στις Αδελφές να ανοίξουν τους οικιακούς καταψύκτες που είχαν εκεί και οι οποίοι εμπεριείχαν διάφορα τρόφιμα (λαχανικά, κρεατικά, ψαρικά) για προσωπική κατανάλωση των Αδελφών που ζουν στο Χωράφι.
✔️Σε έναν χώρο 120 τ.μ. όπου είναι εγκαταστημένο το αλμεκτήριο, το οποίο καταλαμβάνει περί τα 50τ.μ., απαίτησε να απομακρύνουν  ντουλάπες με διάφορα πράγματα που αφορούν τον κτηνοτρόφο (από ρόμπες και γάντια και διαφορά άλλα σύνεργα)
✔️Επέμενε να μάθει από ποιόν κρεοπώλη ψωνίζουν! Του είπαν  φυσικά χωρίς αντιρρήσεις.Προφανώς για να πάει να ρωτήσει ή να διενεργήσει έλεγχο και εκεί, αν όντως αγοράζουν από εκεί τα κρέατα που καταναλώνουν. (Η Κτηνιατρική  Υπηρεσία προφανώς διαθέτει και ….Υπηρεσία Πληροφοριών;)
✔️Του φάνηκε, τάχα, όχι ιδιαίτερα καθαρός  ο χώρος του αρμεκτηρίου. Έναν χώρο επενδυμένο με αντιολισθητικό πλακίδιο, το οποίο ήταν πρόσφατα σφουγγαρισμένο και εν πάσει περιπτώσει καλά σκουπισμένο( αφού ήξεραν ότι θα είχαν έλεγχο). Δεν ξέρω αν βρίσκουν καθαρότερο πουθενά… Επαναλαμβάνω τα αρμεκτήρια που τελούν υπό την ιδιοκτησία του κ. Τζιτζικώστα δεν θα παρουσιάζουν την ίδια εικόνα αλλά ο κ. Τζιτζικώστας έχει άλλη οικονομική επιφάνεια από τις ταπεινές Αδελφές ενός Χωραφιού.
✔️Είπε στις Αδελφές τρια πράγματα, τα οποία ισχυρίστηκε  ότι τάχα τα είπαν αυτές (αν είναι δυνατόν υπηρεσιακός παράγων της Περιφέρειας να λειτουργεί με τέτοια κριτήρια είπες-είπε-είπατε! Σε ριάλιτι είμαστε; Ή ζήλωσε την δόξα του Στράτου Τζώρτζογλου στη Φάρμα;) Διαβάστε τι σταχυολογήσαμε  και θα καταλάβετε:
α) Ότι είπε ένας… γνωστός  των Αδελφών  που την προηγούμενη φορά ήταν παρών στον έλεγχο, ότι έστειλαν κατσικάκια για σφαγή και μετά για πώληση στην Ιταλία!!! Μα πως έστειλαν σφαγμένα ζωντανά χωρίς τις απαραίτητες διατυπώσεις; Τα διακτίνισαν; Με τέτοια σαθρά επιχειρήματα θα βγάλουν συμπέρασμα;
β) Ότι  στον προηγούμενο έλεγχο τους είχαν παρουσιάσει οι Αδελφές του Χωραφιού  το βιβλίο Μητρώου αιγών της… Αναστασίας Νικηφορίδου!! Δηλαδη όλη η έγνοια τους  ήταν να προστατεύσουν  την απούσα Αναστασία Νικηφορίδου.
γ) Ότι ισχυρίστηκαν οι Αδελφές του Χωραφιού την προηγούμενη φορά ότι «αν έρθει η Νικηφορίδου δεν θα την αφήσουμε να μπει».
Και αυτό είναι  ψέμα. Τους είχαν  πει «βεβαίως και θα την αφήσουμε». Και υπάρχει και συνομιλία που έγινε για το θέμα αυτό. Αλλά ενοχλεί τον κ. Κτηνίατρο αυτό που είπαν ( που όμως δεν το είπαν) ή το ότι η Νικηφορίδου και ο δικηγόρος που προκάλεσαν  το θέμα δεν πήγαν στον έλεγχο; Αλλά γιατί να πάμε; Είχαν ισάξιους εκπροσώπους.
Για την ιστορία ωστόσο να πούμε ότι πράγματι υπήρξε  συνομιλία μιας εκ των Αδελφών του Χωραφιού με   τον αρμόδιο  Αντιπεριφερειάρχη  κ. Μπάτο την Τρίτη, παραμονή του ελέγχου- η οποία του πράγματι  είπε  «δεν θα την αφήσουμε». Αλλά  μετά από όσα της είπε, τελικά του απάντησε  «αν νομίζετε ότι είναι καλύτερο για την υπηρεσία σας ή και για μας να μπει, θα μπει. Θα κάνουμε ό,τι μας υποδείξετε».Το αρνείται αυτό ο κ. Μπάτος; Αν ναι, ας βγει να το πει!
✔️Δήλωσαν ότι «δεν αφορά» την υπηρεσία τους το ότι με ψευδή στοιχεία, εισπράττει η Νικηφορίδου  ευρωπαϊκές και εθνικές επιδοτήσεις, χωρίς ωστόσο να ξοδεύει ούτε ένα ευρώ για τις φυτικές καλλιέργειες, ούτε για το ζωϊκό κεφάλαιο .Δηλαδή αν αυτό γίνει γνωστό στην ΕΕ ποιος θα γίνει ρεζίλι; Η Αδελφή Νικηφορίδου; Ή η Ελλάδα και μάλιστα η Περιφέρεια;  Και δεν θα κληθεί μόνο η Νικηφορίδου να επιστρέψει αυτά που πήρε τόσα χρόνια χωρίς να τα δικαιούται αλλά και θα μπουν και penalties στη χώρα μας και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει οι υπηρεσιακοί παράγοντες ή νομίζουν ότι δεν έχει γίνει ακόμη σχετική καταγγελία! Αλλά έως πότε;
✔️Επειδή η άλλη πλευρά της Λυδίας  έκανε  αίτηση ανάκλησης αδείας λειτουργίας του τυροκομείου «απαγόρευσε» ο κ. Κτηνίατρος  στις Αδελφές του Χωραφιού  να καταναλώσουν  τυρί λευκό  ή κίτρινο  το Πάσχα, από αυτό που παράγουν. Και «δέσμευσε»   όλα τα προϊόντα που υπήρχαν στο τυροκομείο.Είναι νόμιμη αυτή η δέσμευση που έκανε; Δηλαδή συμπεριφορά μεσαιωνική. Σωστό Κωσαταλέξι εν έτει 2021.
✔️Σωστό το να μην παράγουν πολλές ποσότητες προς διάθεση εκτός φάρμας. Αλλά να εργάζονται  στην φάρμα και να μην μπορούν να φάνε  το   τυρί που παράγουν; «Ου φιμώσεις βουν αλοώντα», κύριοι! Γιατί θα έλθει η ώρα που αυτός ο βους θα αναλώσει εσένα!
Ωστόσο, επειδή δεν μπόρεσε να αποκλείσει την παρασκευή προϊόντων για ιδιοχρησιμοποίηση, επικαλέστηκε( άκουσον, άκουσον) το εξής: Κάποιος μπορεί να πει ότι τρώει 100γρ τυρί και κάποιος άλλος 2 κιλά τυρί ανά ημέρα. Στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην δεύτερη όμως, αν δηλαδή κάποιος θέλει να τρώει 2 κιλά τυρί/ημέρα, θα καταναλώσει τόσα τυριά, όσα βρήκε στο τυροκομείο. Οπότε, όπως ισχυρίστηκε, θα εξαφανιστούν τα δοχεία με το τυρί και η «άλλη πλευρά» θα διαμαρτυρηθεί!!Ο άνθρωπος πήγε εκεί μα διασφαλίσει την άλλη πλευρά! Έκανε ότι μπορούσε!

Αλλά γιατί  αγαπητέ να διαμαρτυρηθεί; Αυτή πλήρωσε τροφή για τα αρμεγόμενα ζώα; Αυτή τα άρμεξε, τα καθάρισε, τα φρόντισε; Αυτή παρασκεύασε το τυρί; Γιατί να δικαιούται το τυρί; Άλλοι κοπιάζουν και ξοδεύουν και άλλοι να τα τρώνε και να εισπράττουν τις επιδοτήσεις;Σε  τι χώρα ζούμε;

Αλήθεια ο Περιφερειάρχης  κ.Τζιτζικώστας είναι  έτοιμος  να αναλάβει το κόστος της οικολογικής καταστροφής που θα επιφέρει αυτή η διαλυτική συμπεριφορά των Υπηρεσιών του;
Δυστυχώς όλα αυτά τα τραγικά συμβαίνουν στην εποχή μας και μάλιστα από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας. Θα παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία.

🔺Ιδού το έγγραφο με το οποίο ειδοποίησαν δύο ημέρες πριν για τον έλεγχο.