You are currently viewing Αντάρτικο κήρυξε η τρόικα της ΛΥΔΙΑΣ …

Αντάρτικο κήρυξε η τρόικα της ΛΥΔΙΑΣ …

✔️Άγιε Σερρών μήπως ήλθε η ώρα να στείλετε στη Σύνοδο τα κατορθώματα του Νικάνορα; 

 

🔺Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος (2ος αι.), βλέπει τον Επίσκοπο μέσα στη Θεία Ευχαριστία ως καθήμενον εις τόπον και τύπον Θεού, περιστοιχούμενον από τους πρεσβυτέρους, οι οποίοι λειτουργούν εις τύπον των Αποστόλων.
Και ο Άγιος Γερμανός, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως (8ος αι.), στο ερμηνευτικό του υπόμνημα στη Θεία Λειτουργία γράφει για το Σύνθρονο του Επισκόπου( για τη σημασία του οποίου διδαχθήκαμε τόσα πολλά και σημαντικά  από τον Γέροντα Περγάμου Ιωάννη) ότι είναι “τόπος και θρόνος εν όπερ ο Παμβασιλεύς Χριστός προκάθηται μετά των αυτού Αποστόλων”. 
Ποιος,λοιπόν, μπορεί  να παρακούσει ή να περιφρονήσει τον Επίσκοπο αν δεν έχει δόλο στην ψυχή του; Αν δεν έχει το δικό του σκοτεινό σχέδιο;
Είναι μερικά πράγματα που δεν μπορεί να τα χωρέσει ο νους των κοινών θνητών, όπως εμείς. Και δεν μιλάμε βεβαίως για υπερφυσικά και υπέρλογα θέματα.
 Εννοούμε  όπως χαρακτηριστικά έλεγε  ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος  λαμβάνοντας αφορμή από τους ύμνους της πρώτης Κυριακής του Τριωδίου και επισημαίνουμε   “το βάθος της κακίας κάποιων ανθρώπων”, “το απύθμενο μίσος”, “τον τύφον της κενοδοξίας”, την “φαρισαϊκήν μεγαλαυχίαν”, “την κακίστην υψηγορίαν”.
Γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς  την περιφρόνηση που δείχνει η τρόικα της ΛΥΔΙΑΣ (Παπανικολάου-Πεχλιβάνη-Κράλλη),  προς τον Επίσκοπό τους;
Η τρόικα που θα μείνει στην ιστορία ως το τρίδυμο της καταστροφής της ΛΥΔΙΑΣ, έχει κηρύξει αντάρτικο και δεν σέβεται ούτε  λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις του Μητροπολίτη Σερρών.
Αποφάσισε ο επιχώριος Μητροπολίτης Σεβ. Σερρών και Νιγρίτης , όπου ανήκει η Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ, μετά από ενδελεχή έρευνα από τριμελή επιτροπή, να  πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις.
Μια από αυτές ήταν να απαγορεύσει στον π. Νικάνορα να πηγαίνει στην Ασπροβάλτα και να μην λειτουργεί πλέον  εκεί αλλά ούτε να είναι ο πνευματικός- εξομολόγοσν κάποιων εκ των Αδελφών.
Και ο Σεβ. Σερρών είχε  κάθε δικαίωμα να το κάνει και μάλιστα εξήντλησε όλα μα όλα τα περιθώρια. Άλλωστε αν ξεσπάσει κάποιο σκάνδαλο θα το αντιμετωπίσει εκείνος ως ποιμενάρχης της περιοχής. Και όμως τον αγνοούν!
Τί παριστάνουν , αλήθεια,  οι εν λόγω «αδελφές» και ο μεγάλος πνευματικός και δείχνουν αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά προς τον ευγενικό, ανεκτικό και ήρεμο Μητροπολίτη Σερρών; Έπρεπε να είχαν κάποιον άλλον που δεν θα τις λογάριαζε και θα επέβαλε με το έτσι θέλω τις αποφάσεις του. Και αυτό το ξέρουν και το εκμεταλλεύονται.
Δεν γνωρίζουν τίποτε οι ιθύνουσες Μαρία και Αναστασία  από αυτά που λένε οι Άγιοι Πατέρες για την θέση και το αξίωμα του Επισκόπου;
«Από όλους τους κακούς, αγαπητοί αναγνώστες, οι θρήσκοι κακοί είναι οι χειρότεροι» υποστηρίζει  ο Ιρλανδός συγγραφέας C.S. Lewis.
Η κακή  συμπεριφορά,ωστόσο της τρόικας και όσων την ακολουθούν  δεν είναι σημερινή . Εμείς γράφουμε για τα κατορθώματα τους από τον Ιανουάριο του 2020.
Δεν θεωρούμε δικαίωση την εξέλιξη. Με πίκρα γράφουμε αυτά που γράφουμε. Είμαστε άνθρωποι που ζούμε μέσα στην Εκκλησία αλλά δεν ανεχόμαστε την υποκρισία και την κακότητα κάποιων ανθρώπων που για αγάπη ομιλούν και σπέρνουν την διχόνοια προς ίδιον όφελος.
Πως είναι δυνατόν, αναρωτιέμαι,  να υπάρχουν άνθρωποι δήθεν αφιερωμένοι και να μηχανεύονται απαράδεκτες μεθοδεύσεις;
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι οτι έχουν εγκαθιδρύει ένα κλειστό  σύστημα παρακολούθησης μέσα στην Αδελφότητα και παρακολουθούν παρανόμως κάθε κίνηση των Αδελφών που δεν σκύβουν το κεφάλι στα κελεύσματα της τρόικας.
 Προφανώς ακόμη και κατά την διαδικασία της έρευνας «παρακολουθούσαν» και άκουγαν  τα πάντα και ήξεραν που πάει το θέμα και που θα γύρει η πλάστιγγα.
Γιαυτό και δεν τόλμησε να εμφανιστεί  ο π.Νικάνωρ ούτε στην Επιτροπή ούτε στον Μητροπολίτη.
Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να διαβεί το κατώφλι της 4Ε στη Θεσσαλονίκη εκεί που.. «ανάρρωσε« από τον κορονοϊό. Εκεί προφανώς θα εγκαταστήσει το στρατηγείο των αποφάσεων και εκεί θα εξομολογεί τις αδελφές που θα του στέλνουν. Το πως θα αντιδράσει ο Σεβ. Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας στα όρια της Μητροπόλεως του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις θα φανεί! Γιαυτό τον καλοπιάνουν και μεταδίδουν κάθε Κυριακή τους Κατανυκτικούς  Εσπερινούς. Ξέρουν τι κάνουν. Αλλά θα δούμε τις εξελίξεις.
Τι πήγε μα κάνει στην 4 Ε; Πήγε να γράψει  την εκπομπή του για το κανάλι και  στην οθόνη του έγραψαν σε super ότι είναι πνευματικός της Αδελφότητας ΛΥΔΙΑΣ. Δηλαδή κάνουν οτι θέλουν. ( Ιδού και η σχετική φωτό για του λόγου το αληθές)

 

Η Προεστώσα Μαρία Κράλλη που μαζί με την Αναστασία Πεχλιβάνη ( κρίμασιν οις οίδε Κύριος)δείχνουν αυτή την ανυπάκουη συμπεριφορά προς τις εντολές του Σεβ. Σερρών. Η Μαρία Κράλλη δεν διάβασε, όπως σας ενημερώσαμε προ ημερών, την επιστολή του Μητροπολίτη προς τις αδελφές στις οποίες κοινοποιεί τις αποφάσεις του.
Εφεύρε η ίδια, ή ίσως οι ευφυείς δικηγόροι της, έναν τρόπο ανάγνωσης της επιστολής ανά ομάδες , αποφεύγοντας την ανάγνωση ενώπιον όλων, όπως ζητήθηκε από τον Σεβασμιώτατο, αλλά ούτε αυτό το ολοκλήρωσε!
Μετά από δύο ομάδες σταμάτησε η καλή προσπάθεια.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε να διανεμηθεί η επιστολή ανά αδελφή, αλλά και αυτό δεν το άφησαν οι σκληροπυρηνικές αδελφές να ολοκληρωθεί.
Μιλάμε για… Αλκατράζ ή Κωσταλέξι! Απαράδεκτα πράγματα που αν γίνουν ευρύτερα γνωστά θα κάνουν την Εκκλησία μας ρεζίλι.
Τρομοκρατούν τις γερόντισσες και τις υβρίζουν και δεν αφήνουν την Πρόεδρο της ΛΥΔΙΑΣ την σεβαστή Ελένη Κιμισκίδου να κάνει την διανομή.
Όπως δεν την άφησε η Μαρία Κράλλη να κάνει την ανάγνωση του κειμένου μέσα στην τραπεζαρία.
-«Θα το κάνω εγώ» της είπε και δεν το έκανε ποτέ!
Έχω στα χέρια μου ένα ηχητικό ντοκουμέντο που αν το δώσω να παίξει σε ραδιόφωνο που δεν φοβάται να λέει αλήθειες θα γελάσει κάθε πικραμένος. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να ακούσετε πως μιλούν οι γενιτσαρίνες της Αναστασίας προς τις μεγάλες Γερόντισες αδελφές! Σαν δαιμονισμένες. Κατά άλλα πιστεύουν Θεό και είναι αφιερωμένες!
Αλλά θα μου πείτε αυτές , τον Δεσπότη περιφρόνησαν , τις αδελφές θα υπολογίσουν;
Έλεγαν «αιρετικές» τις αδελφές του Χωραφιού και τώρα αυτές… αιρετίζουν, προσβάλλοντας τον επιχώριο Επίσκοπο τους , δηλαδή την Εκκλησία!!!
Και όλα αυτά δεν τα κάνουν μόνες τους αλλά με την ευλογία του… « Γέροντα« δηλαδή του π. Νικάνορα.
Τίποτα δεν κάνουν χωρίς να έχουν την δική του συγκατάθεση και …ευλογία!
Ο μέγας αυτός Γέρων και διδάσκαλος της υπακοής , ο άγιος Καθηγούμενος του Σταυροπηγίου του Σπαρμού , ο π. Νικάνωρ(που μέχρι χθες ζητούσε από τους άλλους τυφλή υπακοή ) γιατί τώρα επιμένει σε αυτή την συμπεριφορά και πρόκληση;
Μήπως πρέπει να σταλεί στο Συνοδικό Δικαστήριο για να γίνουν γνωστά όλα τα κατορθώματα του;
Νομίζει αυτός και οι υποτακτικές του πως η Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης είναι δικό τους φέουδο;
Πεισμώνουν στον Μητροπολίτη για την απόφασή του; Κύριε ελέησον!
Τι άλλο θα κάνουν πια αυτές οι κατ’ ευφημισμόν αφιερωμένες και ο …Γέροντας τους;
Παρακολουθούμε στενά και θα σας ενημερώσουμε για ο,τιδήποτε νεώτερο.