You are currently viewing Η χθεσινή παρέμβαση του Σεβ. Φθιώτιδος κ.Συμεών στην ΕΤ1

Η χθεσινή παρέμβαση του Σεβ. Φθιώτιδος κ.Συμεών στην ΕΤ1

🔺Σχόλιο του Σωτήρη Μ.Τζούμα 

 

Καλεσμένος στην κρατική τηλεόραση και στην εκπομπή «από τις 6» με τους Γιάννη Πιτταρά και Δημήτρη Κοτταρίδη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κλήθηκε να σχολιάσει την επικαιρότητα ως προς την πανδημία, δεδομένου ότι περιοχή της Μητροπόλεώς του, η Μαλεσίνα έχει βυθιστεί στο πένθος, αφού μετρά 24 νεκρούς από κορονοϊό.
Ο Σεβ. Φθιώτιδος με λόγια συνετά και πατρικά,  αναφέρθηκε στους αρνητές του ιού και των υγειονομικών μέτρων, τους προέτρεψε και τους προσκάλεσε
να μεταβούν στην Μαλεσίνα, να μιλήσουν με τους ανθρώπους που έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα για να δουν «πόσος πόνος, πόση θλίψη» υπάρχει και να κατανοήσουν ότι ο «κάθε είδους αρνητισμός» μόνο αρνητικές συνέπειες επιφέρει.
Οι δημοσιογράφοι παραδέχθηκαν ότι η Εκκλησία, από τους Ιεράρχες μέχρι τους απλούς ιερείς, έχουν κρατήσει υπεύθυνη στάση έναντι της πανδημίας και των μέτρων και ζήτησαν από τον άγιο Φθιώτιδος να εντείνουν τις προσπάθειες γιατί «ειδικά σε μικρές κοινωνίες, ο κόσμος ακούει τον ιερέα» όπως χαρακτηριστικά είπε ο φίλος Γιάννης Πιτταράς, ο εκ των συνδαιτυμόνων της εκπομπής.
Ο Άγιος  Φθιώτιδος, ετυμόλογος, απήντησε χαριτωμένα: «Αν μας αφήσετε, θα βοηθήσουμε τον κόσμο. Με κλειστές Εκκλησιές δεν μπορούμε να βοηθήσουμε»! 
Τους επεσήμανε ότι την περίδο που οι Εκκλησίες ήταν ανοιχτές, βάσει στατιστικών στοιχείων, τα κρούσματα ήταν μειωμένα. Αλλά δεν γίνεται τόνισε ο Σεβασμιώτατος «να μιλούμε με ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Στις Εκκλησίες να είναι σε αποστάσεις, ενώ στο λεοφωρείο να είναι ο ένας επάνω στον άλλο».
Μα, γιατί κάποιοι δεν θέλουν να εννοήσουν πού είναι το πρόβλημα; Και γιατί –εμείς το φωνάζουμε συνεχώς από αυτό το βήμα- υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί τηρουμένων των μέτρων και των αποστάσεων στην Εκκλησία η διασπορά είναι δεδομένη, ενώ στα ΜΜΜ και στις διαδηλώσεις όλα βρίσκονται υπό έλεγχο;
Τέλος ο Άγιος  Φθιώτιδος έθιξε ένα πολύ σοβαρό θέμα σχετικά με το πέπλο της απελπισίας που έχει απλωθεί σε όλους τους ανθρώπους, για την αύξηση των αυτοκτονιών, για  «τις τάσεις κοινωνικής απομόνωσης… τα λουκέτα και την ανεργία που έρχεται». 
Τόνισε πως οι άνθρωποι πρέπει να «στηριχθούν ψυχολογικά και πνευματικά» διότι όλα αυτά «έχουν επιβαρύνει τους συνανθρώπους μας».
Επομένως είναι αδήριτη ανάγκη να έχουν οι άνθρωποι ελεύθερη πρόσβαση στις Εκκλησιές μας, είτε αρέσει είτε όχι σε μερικούς,
  η Εκκλησία είναι το πραγματικό «ιατρείο των ψυχών και των σωμάτων», δηλαδή ο Χριστός. 
Αν θέλουν να γεμίσουν τα ψυχιατρεία από ψυχοπαθείς ή τα νεκροταφεία από αυτόχειρες, ας συνεχίσουν να κλείνουν τις Εκκλησίες!
Αν όμως, πραγματικά ενδιαφέρονται γι’ αυτόν τον ταλαίπωρο λαό, ας τον αφήσουν ελεύθερο να βρει ένα αποκούμπι. Ας αφήσουν τους κληρικούς μας, να επιτελέσουν απρόσκοπτα το πνευματικό, παρρηγορητικό και στηρικτικό έργο τους. Το έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Είναι παρήγορο να βλέπουμε τέτοιες παρεμβάσεις Ιεραρχών μας στις τηλεοράσεις μας να εκπροσωπούν την Εκκλησία μας και να δίνουν στο λαό μας να καταλάβει ότι παρά την σιωπή που υπάρχει οι «φύλακες γρηγορούν». 
Είθε τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και όσο πλησιάζουμε στην Ανάσταση Του Κυρίου θα αυξάνουν οι ελπίδες για την δική μας Ανάσταση! Γένοιτο!

🔹Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Σεβ. Φθιώτιδος κ. Συμεών στην κρατική τηλεόραση.

Είναι από το 02:01:00 και μετά

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ