Γιατί απουσίαζε ο Αρχιεπίσκοπος από το επίσημο δείπνο της Προεδρίας;

Γιατί απουσίαζε ο Αρχιεπίσκοπος από το επίσημο δείπνο της Προεδρίας;

✔️Πρέπει κάποιος να μας πει την αλήθεια! 

 

🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Η μεγάλη ημέρα έφτασε! Η Πατρίδα μας, παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, καλείται να εορτάσει την 200ή Επέτειο από την Επανάσταση του 1821.
Και ενώ οι πρόγονοί μας πήραν τα όπλα «υπέρ πίστεως και πατρίδος» οι σημερινοί επίγονοι διά στόματος της κ. Προέδρου της Δημοκρατίας της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου,λένε ξερά και ξύλινα  «ότι οι Έλληνες πολέμησαν για την πολιτική τους ελευθερία»!!!
Ούτε λόγος ότι «γιορτάζει η Πατρίδα μας, γιορτάζει η Παναγιά… κι οι παιάνες που ηχούν ύμνος στην Λευτεριά»!
Η Χώρα μας εορτάζει την Εθνική της Επέτειο και η Εκκλησία- που τόσα πρόσφερε σε αυτό τον αγώνα- πέρα από την πρωταγωνιστική συμμετοχή της στην Δοξολογία, δεν συμμετέχει πουθενά αλλού.Και αν γινόταν, αν δεν φοβόταν την αντίδραση του απλού κλήρου και του λαού θα την είχαν αποβάλλει τη Δοξολογία από το πλαίσιο του εορτασμού. Αλλά ας προετοιμαζόμαστε ότι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα τους στα χρόνια που έρχονται! Ναι δεν την θέλουν πλέον οι πολιτικοί την Εκκλησία  στα πόδια τους. Θέλουν να την περιορίσουν στα τελετουργικά- θρησκευτικά όρια της και να μην έχει λόγο πλέον στην πορεία της Πατρίδας. Και αυτό δεν είναι έργο μιας μόνον πτέρυγας της Βουλής.
Όλοι τους, πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ομοθυμαδόν θέλουν   να βγάλουν την Εκκλησία και την πίστη από τη ζωή του Έλληνα. Θέλουν να την εξοστρακίσουν.
Το είδαμε  αυτό  να ξετυλίγεται μπροστά μας σαν ταινία αυτό το διήμερο.
Και απογοητευόμαστε  γιατί όσα δεν τόλμησε να κάνει ο αριστερός και άθεος κ.Τσίπρας τα κάνει άνετα και με ασεβέστατο τσαμπουκά ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος μπορεί να  μας ξεγελά με τους σταυρούς που κάνει,αλλά δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει και μάλιστα  για πάντα!
Δεν είναι ο φοβος του κορονοϊού που τους έχει κάνει τόσο απόλυτους και αυστηρούς στην κυβέρνηση ώστε  να δίνουν την εντύπωση ότι κυνηγούν την Εκκλησία.
Η αθεία τους και η θεώρηση των πραγμάτων απο ιδεοληπτική διόπτρα τους εμπνέει και τους υπαγορεύει αυτή τη στάση και αυτή την συμπεριφορά.
Οι άνθρωποι εκτελούν συγκεκριμένο σχέδιο.
 Στα μεν εγκαίνια της Πινακοθήκης θαυμάσαμε όλοι την λαμπρή κοσμική εκδήλωση  αλλά και τη μούγγα, χωρίς τελετές και αγιασμούς  παρουσία των υψηλών προσκεκλημένων.
Και αιτιολογήσαμε την απουσία της Εκκλησίας,αφού δεν είναι πλέον απαραίτητο στη ζωή του ελληνικού κράτους το  από «Θεού άρξασθαι».
 Αλλά στο επίσημο δείπνο; Ούτε εκεί να είναι παρών το μαύρο ράσο; Γιατί; Ποιοί  δεν το θέλουν; Ποιοι το πολεμούν και θέλουν να το περιθωριοποιήσουν;
Δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει ο Αρχιεπίσκοπος στο δείπνο ή έστω κάποιος εκπρόσωπος του; Γιατί τόση περιφρόνηση;
Ο Αρχιεπίσκοπος είναι βάσει της επίσημης εθιμοτυπίας μετά τον Πρόεδρο της Βουλής και πριν τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευης. Δηλαδή τέταρτος στην Ιεραρχία. Μπροστά από πολλούς άλλους που έδωσαν το παρών. Γιατί ήταν απών; Ή γιατί δεν εστάλη ένα Συνοδικός Ιεράρχης;
Μαθαίνω ότι ενώ προσκλήθηκε  ο Αρχιεπίσκοπος δεν θέλησε λέει να πάει( γιατί άραγε;)και ο επι της εθιμοτυπίας αρμόδιος  Γέρων Πατρίκιος Καλεώδης ανέλαβε να  βγάλει τον Αρχιεπίσκοπο  από τη δύσκολη θέση με την δικαιολογία που τους σέρβιρε!!
 Αλλά γιατί να μη θέλει να πάει ο Αρχιεπίσκοπος; Ιδού το επίμαχο ερώτημα που περιμένει την απάντηση του!
Μήπως γιατί δεν ήταν νηστίσιμο το  μενού; Ας μην έτρωγε!
Δεν καταλαβαίνει ο Μακαριώτατος  ότι με τη στάση του αυτή- αν τελικώς ήταν προσωπική του απόφαση να μην πάει- τους διευκολύνει σε αυτό που θέλουν να επιφέρουν στην Εκκκησία και να δημιουργήσουν τετελεσμένα  στη χώρα μας;
Ναι θέλουν  να πετάξουν από παντού την Εκκλησία ! Γιαυτό  η Εκκλησία δεν θα έπρεπε με την ανοχή και τη σιωπή της να τους διευκολύνει σε αυτό.
 Λησμονούν όλοι αυτοί ότι ο ιερός κλήρος, είτε το θέλουν,είτε όχι  κάποιοι κομπλεξικοί και πεισματικά ανιστόρητοι, πρωτοστάτησε στον αγώνα για την Λευτεριά.
 Η ιστορία δεν ξεγράφεται! Και δεν παραγράφεται όσες …Κατίνες και αν επιστρατευτούν για να  της επιφέρουν το θανάσιμο πλήγμα τόσο στην ίδια, όσον και στην δύναμη και στην επιρροή  που έχει στη ζωή του Έλληνα.
«Σταμάτησε το ψάλσιμο, βρόντησε το κανόνι και ο Δεσπότης Γερμανός το Γένος ξεσηκώνει». Οι παπάδες ξεσήκωσαν πρώτοι τους ραγιάδες κι ευλόγησαν τα όπλα τους!
Ο ιερός κλήρος πάσης βαθμίδος πήρε στα χέρια του τον αγώνα και ξεσήκωσε τον σκλαβωμένο λαό μας και τον ενεθάρρυνε.
«Βραχνά ο παπάς, ο δάσκαλος εκεί θεριεύει την αποσταμένη ελπίδα».
Οι παπάδες συντηρούσαν την φλόγα της Λευτεριάς και κράτησαν την πίστη και την γλώσσα ζωντανή! Και όλα αυτά σήμερα λησμονούνται και ποδοπατούνται!
Ο πύργος του Άϊφφελ , όπως και άλλα σημεία ονομαστά σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, φωτίστηκαν  με τα χρώματα της γαλανόλευκης και στην κορφή του ιστού επί του οποίου στηρίζεται η ελληνική σημαία λάμπει  ένας Σταυρός! Και αυτό μας άφησε  άφωνους και μας οδήγησε μοιραία να κάνουμε το σημείο του Σταυρού γιατί τα θαύματα γίνονται μόνο όταν πιστεύουμε σε αυτά!
 Και οι ημέτεροι; Εμείς είμαστε  για κλάματα!
Οι ημέτεροι αποποιούνται την ίδια τους την πίστη και την ιστορία!Και ξηλώνουν τους Σταυρούς από τα κοντάρια της Σημαίας. Και σκίζουν εικόνες καταμεσής του δρόμου! Και μετά κρύπτονται σαν τα ποντίκια στα λαγούμια τους.
Θα τρίζουν τα κόκαλα των ηρώων μας και θα διαμαρτύρονται ότι άδικα έχυσαν το αίμα τους για μας!
Γίναμε επίορκοι και αρνηθήκαμε ό,τι εκείνοι σφράγισαν με το ίδιο τους το αίμα.
«Ελάτε μ’ έναν ζήλον, σε τούτον τον καιρόν, να κάμωμεν τον όρκον, επάνω στον Σταυρόν. Συμβούλους προκομμένους, με πατριωτισμόν, να βάλλωμεν εις όλα, να δίδουν ορισμόν» (Θούριος).
Γι’ αυτό… «προκόψαμε». Διότι δεν τηρήσαμε αυτόν τον όρκο που περιγράφει ο Ρήγας Φερραίος στον «Θούριο» του.
Κάναμε ακριβώς το αντίθετο! Βάλαμε σε όλα συμβούλους (γράφε κυβερνώντες)… χωρίς πατριωτισμό, χωρίς Θεό, αλιβάνιστα άτομα, που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα όσια και τα ιερά αυτής της πίστεως και της φυλής μας.
Ανθρωπάκια που νοιάζονται ,κυρίως, για τον εαυτούλη τους και να στελεχώσουν   τις θέσεις κλειδιά με τους ομοίους τους.
 «Συμβούλους» που ροκανίζουν τις ίδιες μας τις ρίζες, την ιστορία μας,τον πολιτισμό μας και μας καταδικάζουν εκόντες-άκοντες σε αφανισμό. Σε περιορισμό, για να περάσουμε σε δεύτερη μοίρα!
Δεν θα τα καταφέρουν. Ο,τι και να κάνουν θα φάνε τα μούτρα τους. Η τιμωρία όλων αυτών θα έλθει μέσα από τον ίδιο το λαό, αυτόν τον σιωπηλό  λαό σήμερα στις μαύρες μέρες που διανύουμε, αυτός ο λαός θα ξυπνήσει και θα τους  απαντήσει  με το δικό του  τέμπο.
Ας είμαστε έτοιμοι: το σχέδιο κοντύνατε την Εκκλησία μόλις ξεκίνησε!