Ποιοι και γιατί θέλουν  να ξεκινήσει νέο εκκλησιαστικό τσουνάμι;

Ποιοι και γιατί θέλουν να ξεκινήσει νέο εκκλησιαστικό τσουνάμι;

🔺Του Σωτήρη Μ.Τζούμα 

Υπάρχουν άνθρωποι, έλεγε ο Άγιος  Παΐσιος, που μοιάζουν με  τις μύγες που «σκέφτονται και ψάχνουν να βρουν ό,τι κακό υπάρχει, αγνοώντας και μη θέλοντας ποτέ να σταθούν στο καλό».
Και υπάρχει μια άλλη κατηγορία ανθρώπων «που σκέπτονται και βλέπουν μόνο  τα καλά». Κάτι σαν τις μύγες και τις μέλισσες, έλεγε ο Άγιος!
Έτσι κάποιοι που ανακατεύονται με διάφορα… και που εξυπηρετούν ίσως… αλλότριους σκοπούς, δεν διστάζουν να εμπλέξουν και να στοχοποιήσουν αθώους ανθρώπους Ιεράρχες   ή καθηγουμένους, παρουσιάζοντας τους ως πρωταγωνιστές σε διάφορα σκάνδαλα.
 Και αυτό είναι κάτι  που πουλάει και  βοηθάει κάποιους που θέλουν να πάψουν να ασχολούνται μαζί τους και την ανεπάρκεια τους στον δημόσιο βίο, γιαυτό  ρίχνουν τα φώτα στην Εκκλησία.
Κυκλοφορούν φήμες τεχνιέντως από ορισμένους ότι υπάρχουν εντός της Εκκλησίας  ιστορίες τύπου «Λιγνάδη».
Με τον τρόπο αυτό θέλουν  να πλήξουν το κύρος της Εκκλησίας.Θέλουν να εξοντώσουν συνειδήσεις και να στιγματίσουν έστω και με φήμες Ιεράρχες για να τους εξοντώσουν και να τους ακυρώσουν ως προσωπικότητες ώστε να μην μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο
στην εκλογή του επομένου Αρχιεπισκόπου, οποτεδήποτε γίνει αυτή, είτε ως υποψήφιοι, είτε  ως παράγοντες στη διαμόρφωση συμμαχιών για την ανάδειξη του πλέον αποδεκτού από την Ιεραρχία.
Είναι εύκολο να πετά κανείς  λάσπη στον ανεμιστήρα και να μην ενδιαφέρεται  πού θα καταλήξει.Αρκεί να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.
Αν από μία επαίσχυντη ενέργεια, πληγούν  προσωπικότητες, τσαλακωθούν  υπολήψεις, ή καταστραφεί  έργο ετών η πορεία κάποιων ανθρώπων αυτοί που επιχειρούν την εξόντωση ουδόλως ενδιαφέρονται.
Βλέπετε σε αυτές τις περιπτώσεις ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
 Ένα σκάνδαλο στον εκκλησιαστικό χώρο πουλάει πάντα, αποσπά την προσοχή της κοινής γνώμης από κάποια σπουδαιότερα θέματα- εθνικά, κοινωνικά ή οικονομικά- και αποπροσανατολίζει με τον καλύτερο τρόπο.
Το ζήσαμε αυτό το σκηνικό πριν 15 περίπου χρόνια όταν η Εκκλησία είχε μετατραπεί σε χωματερή και ο κάθε ευφάνταστος τερατολόγος και σπερμολόγος, κατέφευγε εκεί  για να εμέσει κάθε  βρωμιά και κακοήθεια  έκρυβε στην ψυχή του.
Η Εκκλησία δοκιμάστηκε και διχάστηκε  την εποχή εκείνη.  Και  ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αν δεν ήταν σπουδαίας αντοχής άνθρωπος και Πρωθιεράρχης υπομονής και αγάπης,  προς την Εκκλησία μας και τον ιερό κλήρο, θα είχε καταρρεύσει.
Προτίμησε να θυσιάσει την εποχή εκείνη  δικό του άνθρωπο ως πρόβατο επί σφαγή, για να σιωπήσουν οι Κασσάνδρες και να σταματήσει ο άδικος πόλεμος κατά της Εκκλησίας. Η Εκκλησία τα κατάφερε τότε και στάθηκε όρθια. Παρά τις απώλειες που υπήρξαν  και τον διασυρμό που υπέστη από τους τόνους λάσπες που έριξαν εναντίον της κατάφερε να γίνει το ίδιο δυνατή και να καταστεί και πάλι στις μετρήσεις που γίνονταν πολύ συχνά τότε ο πρώτος θεσμός που σεβόταν και εμπιστευόταν η κοινή γνώμη.
 Και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έφτασε τα πιο υψηλά standard που είχε πιάσει ποτέ δημόσιο πρόσωπο, 91%. 
Σήμερα η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται και πάλι  από τυφλά και στοχευμένα δημοσιεύματα τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν ανάλογο σκηνικό. 
Προ ολίγων ημερών παρουσιάστηκε από την εφημερίδα ON TIME η οποία συχνά φιλοξενεί  ρεπορτάζ εκκλησιαστικού περιεχομένου. Το τελευταίο ρεπορτάζ ανώνυμου συντάκτη υπό τον τίτλο : «Μητροπολίτες και Αγιορείτες ηγούμενοι,συντόμως στο… δρόμο του Λιγνάδη»
 είναι ολοφάνερο ότι θέλει να  στοχοποιήσει συγκεκριμένους Ιεράρχες για διαφορετικούς λόγους. 
Το κείμενο είναι ασπόνδυλο. Χωρίς στοιχεία αλλά με περιγραφές που θυμίζουν έκθεση ιδεών προσπαθεί ο συντάκτης να παρουσιάσει την Εκκλησία ως ένα άντρο ακολασίας στο οποίο συμβαίνουν τέρατα και σημεία, τα οποία αποκρύπτονται μεν αλλά κάποιοι συλλέγουν πληροφορίες και στοιχεία για να τα παρουσιάσουν  στη δημοσιότητα και να διασύρουν Ιεράρχες και ηγουμένους.
Στοιχεία χειροπιαστά πάντως   για όσα γράφει δεν καταθέτει!Απλά πετάει μπανανόφλουδες για να τις πατήσουν οι πλέον ευφάνταστοι αλλά και οι έχοντες λερωμένη τη φωλιά τους και  να ψαρώσουν.
 Κατ´αρχή  το ρεπορτάζ στοχοποιεί έναν Ιεράρχη της Στερεάς Ελλάδας τον οποίο εμφανίζει ως μεγάλο εγκέφαλο, έχοντα διασυνδέσεις με Ρώσους ολιγάρχες οι οποίοι κατά τον συντάκτη κινούν  τα νήματα και θα κορυφώσουν τις αποκαλύψεις τους  όταν φτάσουμε στην εκλογή του επόμενου Αρχιεπισκόπου.Όλα αυτά έχουν ως στόχο  να βγάλουν σκάνδαλα στην επιφάνεια τα οποία θα ανακόψουν την πορεία συγκεκριμένου  δελφίνου ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ  ποιμαίνει Μητρόπολη της νησιωτικής Ελλάδας και μάλιστα του Αιγαίου Πελάγους.
Γράφει συγκεκριμένα:

«Όλα άρχισαν όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εισήχθη με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο #MeToo με τις καταγγελίες Μπεκατώρου και την υπόθεση Λιγνάδη. Ένα λόμπι που κινείται από ιεράρχη μητρόπολης της Στερεάς Ελλάδας και το οποίο έχει την απόλυτη στήριξη Ρώσων ολιγαρχών, καθώς και διαφόρων περίεργων οργανώσεων στην Ελλάδα που ελέγχονται από το ρωσικό παράγοντα, κινήθηκε δραστήρια, θεωρώντας ότι ο κορωνοϊός θα λυγίσει τον Ιερώνυμο και θα δρομολογηθούν διαδικασίες για την αντικατάστασή του».

Το θέμα όμως είναι ότι ο εν λόγω Ιεράρχης της Στερεάς Ελλάδας  που υπονοεί τον μόνο …Ρώσο  ή μάλλον Πόντιο ολιγάρχη που γνωρίζει είναι τον κ. Σαββίδη , ο οποίος δεν ενδιαφέρεται διόλου για το ποιος θα διαδεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 
Αλλά γιατί βάζουν σε κάδρο αντιπαράθεσης τον Μητροπολίτη Στερεάς με τον δελφίνο από Μητρόπολη του Αιγαίου; Ιδού η απορία!  
Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι οι δύο αυτοί Ιεράρχες τα πάνε πολύ καλά και αυτοί που διοχέτευαν ως τώρα  τα πυρά κατά του Μητροπολίτη της Στερεάς( είδαμε ανάλογη επίθεση και ολίγον μετά την έξοδο του Αρχιεπισκόπου από τον Ευαγγελισμό)  είναι κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες  οι ίδιοι που αποτελούν τους μυστικοσυμβούλους του Μητροπολίτη από το Αιγαίο και εργάζονται για την εκλογή του! Τι φοβούνται; Τι θέλουν να προλάβουν; Ή γιατί θέλουν να δημιουργήσουν τεχνιέντως ατμόσφαιρα Λιγνάδη; Θα φανεί… 
 
Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: 

«Ο πόλεμος των επαγγελματιών πρακτόρων που είχαν επιστρατευτεί από τις αντίπαλες ομάδες αποκαλύπτει σημεία και τέραταγια έξι ιεράρχες αλλά και διάφορους παράγοντες που κινούνται στον εκκλησιαστικό χώρο. Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία και για τη δράση ηγουμένων δυο Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους ιεράρχες οι οποίοι εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα περιλαμβάνεται και ένας μητροπολίτης σε νησί του Αιγαίου, την προστασία του οποίου έχουν αναλάβει εργολαβικά διάφοροι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων»

Όχι για έναν αλλά για έξι Ιεράρχες έχουν συλλέξει στοιχεία! Αλλά και για δύο ηγουμένους του Αγίου Όρους. Το περίεργο είναι γιατί θέλουν να αναμίξουν τους ηγουμένους στα όποια  σκάνδαλα βγουν κατά Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος; Πολύ απλά το χρησιμοποιούν ως προπέτασμα καπνού και στόχος είναι ο εκφοβισμός. 

Το γιατί θα φανεί γρήγορα. Πάντως όσοι εκ των ηγουμένων σκοπεύουν να αναμιχθούν και να βοηθήσουν στην εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου το πήραν το μήνυμα! Και δεν σταματούν εκεί αλλά πετούν στον αέρα την απειλή και για διάφορους παράγοντες που κινούνται στον εκκλησιαστικό χώρο.
 
Τι σημαίνει αυτό; Θα στοχοποιήσουν τώρα μπροστά στον ορυμαγδό που θα δημιουργηθεί  και λαϊκούς; Αυτό θα είναι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. Διότι αν αρχίσει το πουλόβερ να ξηλώνεται τότε θα βγουν πολλά στον αέρα όπως ας πούμε για… εμπορία  προϊόντων με αραβικές χώρες υπό την «επικάλυψη» της Εκκλησίας,για συνεργασία με καταδικασμένους και φυλακισμένους  νονούς- αρχηγούς σπείρας, για συστατικές επιστολές στα δικαστήρια για καταδικασμένους για ακατανόμαστα ανομήματα και άλλα συναφή. Ας το τολμήσουν λοιπόν! Και θα γελάσουμε.  
Και έρχεται και η ευθεία απειλή: 

«Τα συστήματα των τριών ισχυρών ομάδων που έχουν διαμορφωθεί στους κόλπους της Ιεραρχίας έχουν προς το παρόν στεγανοποιήσει το καυτό υλικό και γι’αυτό δεν υπάρχουν διαρροές. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Καλά πληροφορημένη πηγή εκτιμά ότι είναι ζήτημα χρόνου να αρχίσει ο πόλεμος με στοχευμένες διαρροές. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αρχίσουν να μιλάνε τα διάφορα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Πάντως, προς το παρόν η αντιπαράθεση περιορίζεται σε επίπεδο απειλών και αλληλοεκβιασμών».

Ας είναι πιο προσεκτικοί οι κύριοι που υπαινίσσονται τέτοιου είδους θέματα, γιατί το ράσο, είναι σαν το κάρβουνο, «ζεστό καίει, σβηστό  μουτζουρώνει»!

🔺Ιδού το ρεπορτάζ απο το ΟΝ ΤΙΜΕ:

ΟΝ ΤΙΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

«Μητροπολίτες και Αγιορείτες ηγούμενοι

συντόμως στο… δρόμο του Λιγνάδη»

Σεισμικές δονήσεις και επικίνδυνους κλυδωνισμούς αναμένεται να προκαλέσει στα κορυφαία κλιμάκια της Εκκλησίας και σε δύο εμβληματικές Μονές του Αγίου Όρους ένα κύμα αποκαλύψεων για σεξουαλικά σκάνδαλα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, είναι ζήτημα χρόνου να ξεσπάσει καταιγίδα αποκαλύψεων για το λεγόμενο εκκλησιαστικό #MeToo, μπροστά στο οποίο θα ωχριούν τα επεισόδια που είδαμε στις τηλεοπτικές οθόνες με πρωταγωνιστές από το χώρο της Τέχνης.

Το υλικό που βρίσκεται στα χέρια διαφόρων αντίπαλων φατριών, οι οποίες έχουν αρχίσει τις υπόγειες διεργασίες για να διαμορφώσουν συσχετισμούς πουθα κρίνουντη μάχη της διαδοχής όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφασίσεινα δρομολογήσει τις διαδικασίες, είναι ικανό να τροφοδοτήσει τα κανάλια για μία διετία. Στο βρώμικο παιχνίδι των εκβιασμών εμπλέκονται ισχυρά λόμπι, τα οποία στηρίζουν τις τρεις μεγάλες ομάδες ιεραρχών που έχουν σχηματιστεί εν όψει της διαδοχής.

Όλα άρχισαν όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εισήχθη με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο #MeToo με τις καταγγελίες Μπεκατώρου και την υπόθεση Λιγνάδη. Ένα λόμπι που κινείται από ιεράρχη μητρόπολης της Στερεάς Ελλάδας και το οποίο έχει την απόλυτη στήριξη Ρώσων ολιγαρχών, καθώς και διαφόρων περίεργων οργανώσεων στην Ελλάδα που ελέγχονται από το ρωσικό παράγοντα, κινήθηκε δραστήρια, θεωρώντας ότι ο κορωνοϊός θα λυγίσει τον Ιερώνυμο και θα δρομολογηθούν διαδικασίες για την αντικατάστασή του.

Το ρωσικό λόμπι άρχισε μια εκστρατεία συγκέντρωσης πληροφοριών για τα αντίπαλα συστήματα που ενδιαφέρονται για τη διαδοχή. Χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα επαγγελματίες πουδιαθέτουν τεχνογνωσία στις υποκλοπές αλλά και στο λεγόμενο εμπόριο πληροφοριών, κατάφεραν να συγκεντρώσουν καυτό υλικό για να το χρησιμοποιήσουν στο κατάλληλο timing, όταν δηλαδή έρθει η ώρα της σύγκρουσης για τη διαδοχή.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρονταν να ελέγξουν την εκλογή Αρχιεπίσκοπου. Ο πόλεμος των επαγγελματιών πρακτόρων που είχαν επιστρατευτεί από τις αντίπαλες ομάδες αποκαλύπτει σημεία και τέρατα για έξι ιεράρχες αλλά και διάφορους παράγοντες που κινούνται στον εκκλησιαστικό χώρο. Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία και για τη δράση ηγουμένων δυο Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους ιεράρχες οι οποίοι εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα περιλαμβάνεται και ένας μητροπολίτης σε νησί του Αιγαίου, την προστασία του οποίου έχουν αναλάβει εργολαβικά διάφοροι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων.

Τα συστήματα των τριών ισχυρών ομάδων που έχουν διαμορφωθεί στους κόλπους της Ιεραρχίας έχουν προς το παρόν στεγανοποιήσει το καυτό υλικό και γι’αυτό δεν υπάρχουν διαρροές. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Καλά πληροφορημένη πηγή εκτιμά ότι είναι ζήτημα χρόνου να αρχίσει ο πόλεμος με στοχευμένες διαρροές. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αρχίσουν να μιλάνε τα διάφορα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Πάντως, προς το παρόν η αντιπαράθεση περιορίζεται σε επίπεδο απειλών και αλληλοεκβιασμών.

 

🔺Και το φύλλο της εφημερίδας με το ρεπορτάζ