Η Έλενα Ακρίτα έχει άποψη και για την μισθοδοσία των Ιεροψαλτών και των νεωκόρων..

Η Έλενα Ακρίτα έχει άποψη και για την μισθοδοσία των Ιεροψαλτών και των νεωκόρων..

🔺Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

«Γιατί να πληρώνει ο Ελληνικός λαός τους ψάλτες και τους νεοκώρους, λαμβάνοντας το επίδομα ειδικού σκοπού, που παίρνουν όλοι όσοι είναι σε αναστολή;» ήταν η μεγάλη απορία της σπουδαίας (!) Έλενας Ακρίτα!
 Θα μπορούσαμε να βάλουμε τίτλο στα… μαργαριτάρια που έγραψε:
 «Η μπούρδα της εβδομάδος από την… συνήθη ύποπτη»!!!
Μα, δεν είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι μισθωτοί υπάλληλοι Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου; Δεν έχουν οικογένειες; Δεν έχουν υποχρεώσεις; Δεν σπουδάζουν παιδιά;
Ξαφνικά θα τους πετάξουμε στον δρόμο γιατί το εμπνευστήκατε εσείς, ω σοφή κεφαλή;;;Δηλαδή δικαιούνται βοηθείας όλοι οι άλλοι εκτός από τους εργαζόμενους στην Εκκλησία; Εσείς τα ρυθμίζετε αυτά;
Μήπως θα ήταν καλύτερα κάθε φορά που λέτε μια κακοήθεια προηγουμένως να κάνετε… ένα κρύο ντουζ για να συνέλθετε;
Το περίεργο είναι ότι για όλα αυτά μπορείτε  να έχετε άποψη εσείς αλλά δεν μπορούμε  να έχουμε εμείς όταν τα θέματα άπτονται των δικών σας ενδιαφερόντων. Αλλά έστι δίκης οφθαλμός! Η ώρα της νέμεσης έρχεται νομοτελειακά.
Και γιατί παρακαλώ  έχει υποχρέωση ο Ελληνικός λαός να πληρώνει εσάς;
Προάγετε εσείς τον πολιτισμό και δεν τον προάγουν οι ιεροψάλτες; Ο ιεροψάλτης, που υπηρετεί την υψηλότερη και Θεία του Δαμασκηνού Τέχνη; Τον ιεροψάλτη καθηγητή, τον ιεροψάλτη καλλιτέχνη και επιστήμονα; Γνωρίζετε ότι η Εκκλησιαστική μας μουσική αποτελεί συνέχεια της αρχαίας ελληνικής μουσικής; Έχετε ακούσει ποτέ για τον Δωρικό, τον Φρύγιο, τον Λύδιο, που δεν είναι άλλο από τον πρώτο ήχο της βυζαντινής, τον δεύτερο και τον τρίτο αντίστοιχα; Αλλά αυτά για σας και τους ομοίους σας είναι… τριγωνομετρία και ολοκληρώματα!
Αλλά «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»!