You are currently viewing Δεν είναι θέμα αγάπης ή μνησικακίας Άγιε Αργολίδος, αλλά οργανωμένου  σχεδίου και κουτοπονηριάς που χρειάζεται να πολεμηθούν  με τα ίδια  και χειρότερα μέσα..

Δεν είναι θέμα αγάπης ή μνησικακίας Άγιε Αργολίδος, αλλά οργανωμένου σχεδίου και κουτοπονηριάς που χρειάζεται να πολεμηθούν με τα ίδια και χειρότερα μέσα..

🔺Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Καθηγήτρια κάνει την προπαγάνδα της με πολύ έξυπνο και οργανωμένο σχέδιο , ασκεί προσηλυτισμό στους μαθητές της  και αντί να τιμωρηθεί ή έστω να της γίνει σύσταση για να σταματήσει το έργο της, αντεπιτίθεται και καταγγέλει τους γονείς που έπραξαν το αυτονόητο και το δικαστήριο της χώρας μας καταδικάζει τους γονείς και τον ιερέα σε πρώτο βαθμό, επειδή  «ξεσκέπασαν» την όλη κατάσταση για να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από ξενόφερτες δοξασίες. 
Το περιστατικό συνέβη σε  Σχολείο του Άργους και ο οικείος Ποιμενάρχης με επιστολή του προς τα ΜΜΕ υπό τον τίτλο: “Θρίαμβος της αγάπης ή της μνησικακίας;’ενημερώνει ενδελεχώς την κοινή γνώμη για όσα διαδραματίστηκαν.Αν και ο τίτλος θα έπρεπε να είναι: Ο Κουφοντίνας, η δασκάλα από το Άργος και το δικαστήριο…Έτσι θα μας άγγιζε καλύτερα. 
Επί του προκειμένου τώρα. Οι γονείς του σχολείο  ανησύχησαν για τα παιδιά τους βλέποντας αλλαγή στην συμπεριφορά τους και στις συνήθειες της καθημερινότητάς τους και  θορυβημένοι αντέδρασαν. Και δικαίως! 
Δηλαδή με τόσα που ακούνε καθημερινά οι άνθρωποι , τί άλλο θα έπρεπε να τους συμβεί για να ανησυχήσουν και να  αντιδράσουν; 
 Κάποτε  στην πατρίδα μας ο Δάσκαλος ήταν ένα πρόσωπο σεβαστό και έμπιστο, υπεράνω πάσης υποψίας.
Στην  εποχή μας όμως, που τα πάντα έχουν αλλοτριωθεί και το λειτούργημα αυτό ασκείται από ανθρώπους που δεν έχουν το μεράκι του δασκάλου αλλά εξυπηρετούν ενίοτε αλλότριους σκοπούς, ποιός αφελής εμπιστεύεται εν λευκώ τα παιδιά του στον οιονδήποτε; Και μάλιστα όταν εμπλέκονται ανήλικα παιδιά;
Ακόμη και λάθος να κάνουν, διότι ο  Άγιος Αργολίδος ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει «ποινικό αδίκημα» εκ μέρους της εκπαιδευτικού, θα έπρεπε να αποσοβηθεί οποιαδήποτε περεταίρω ενέργεια και το θέμα να κλείσει χωρίς θόρυβο και παρατράγουδα.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος με ειλικρίνεια και σοβαρότητα καταθέτει την αλήθεια με φωτισμένο τρόπο ( εξεπλάγημεν θετικά αυτή τη φορά από το κείμενό του, διότι παρατηρήσαμε αισθητή πρόοδο και λόγο πνευματικού πατρός αληθώς) και  μας πείθει. 
Αλλά κατά την ταπεινή μας γνώμη, όλα αυτά θα έπρεπε να τα έχει κάνει γνωστά προς τον  λαό του Θεού και προς όλους μας πολύ νωρίτερα. Άργησε! Επίσκοπος σημαίνει «επί-σκοπόν», δηλαδή βιγλάτορας, φύλακας, φρουρός άγρυπνος, ευρισκόμενος πάντοτε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Έπρεπε να δράσει άμεσα και να μας κάνει κοινωνούς των τεκταινομένων.
Ωστόσο, έστω και  αυτή την ώρα, επέλεξε τον σωστό δρόμο. Την δημοσιότητα και την στηλίτευση της πράξης της εκπαιδευτικού.
 Και θα μπορούσε να επιλέξει και το καλύτερο: να παρευρεθεί  και να καταθέσει οπωσδήποτε  ο ίδιος στο δικαστήριο. 
Ο πατέρας όταν θέλει να σώσει τα παιδιά του, δεν τα ρωτάει αν θέλουν βοήθεια, επεμβαίνει αμέσως. Έτσι άμεσα έπρεπε να επέμβει και ο Σεβασμιώτατος Αργολίδος  και να «κινήσει γη και ουρανό», να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις που διαθέτει στην Μητρόπολη και στην επίμαχη Ενορία αλλά και σε όλους μας, ώστε να τελειώσει το θέμα εν τη γενέσει του. Το «προλαμβάνειν εστι φιλοσοφείν» και σίγουρα είναι καλύτερο από το θεραπεύειν.
Περιμένουμε από τον Σεβ. Αργολίδος κ. Νεκτάριο να οργανωθεί επί του θέματος και να μας καλέσει όλους προς βοήθεια και συμπαράσταση. Στον δεύτερο βαθμό , στην Έφεση , οι γονείς πρέπει να αθωωθούν που μπήκαν σε αυτή την περιπέτεια επειδή θέλησαν  να σώσουν τα παιδιά τους από τα χειρότερα. 
Και μια συμβουλή προς την πλευρά των γονέων αλλά και για τον Σεβ. Μητροπολίτη: μην εμπιστεύεστε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι αδίστακτοι και κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στο στόχο τους και όταν εμπλακούν στα δύσκολα κάνουν τους κακόμοιρους και τους ταλαιπωρημένους για να κερδίσουν τον οίκτο μας ή την συμπάθεια μας κσι να τους λυπηθούμε.Και  αφού απεγκλωβιστούν μεταβάλλονται σε στυγνούς εκδικητές και κακούργους. Αυτό είναι το σχέδιο τους. Να μην τους εμπιστευθείτε ποτέ ξανά. 
Ναι είναι προτιμότερη η αγάπη της μνησικακίας αλλά προσοχή , κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν με τίποτα.