You are currently viewing Η   Τρόϊκα της ΛΥΔΙΑΣ συνεχίζει να ξηλώνει τον άραφο χιτώνα του Γέροντα Θεοφίλου με αγωγές και άλλες απρέπειες

Η Τρόϊκα της ΛΥΔΙΑΣ συνεχίζει να ξηλώνει τον άραφο χιτώνα του Γέροντα Θεοφίλου με αγωγές και άλλες απρέπειες

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Είναι μερικοί άνθρωποι που έχουν το χάρισμα ή μάλλον το δαιμόνιο της … ευρηματικότητας, αφού χρησιμοποιούν την εξυπνάδα τους για κακό σκοπό!
 Όταν μάλιστα κάποιες από τις  επινοήσεις τους  είναι και προσοδοφόρες, τότε δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο και τρόπο για να τις υλοποιήσουν.
Είχα καιρό να ασχοληθώ με τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν  την ταλαίπωρη Αδελφότητα «ΛΥΔΙΑ».
Εννοείται ότι παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς όσα λαμβάνουν χώρα εκεί και βλέπουμε με θλίψη την κατάπτωση στην οποία έχει περιέλθει η περιβόητη «Τρόϊκα» . Παρεπιπτόντως να πως ότι έμαθα ότι δεν τους άρεσε ο χαρακτηρισμός αυτός , ωστόσο είναι  ρωσική λέξη που σε  μετάφραση σημαίνει «ομάδα τριών προσώπων»- κάποτε οι εφημερίδες χαρακτήριζαν ως Τρόϊκα  την κοινή γραμμή που είχαν  εντός της Ιεραρχίας οι τότε Δημητριάδος Χριστόδουλος, Πειραιώς Καλλίνικος και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
Εκείνους  δεν τους στενοχωρούσε καθόλου ο χαρακτηρισμός αυτός ίσως  γιατί οι Ιεράρχες αυτοί  δεν ήταν κομπλεξικοί και είχαν αυτογνωσία. Η Τρόϊκα της ΛΥΔΙΑΣ λοιπόν,επιτίθεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στα παλαιά μέλη-στελέχη της ιστορικής Αδελφότητος.
Αποστέλλουν συνεχώς  εξώδικα και αγωγές… φασόν, με στόχο την ψυχική εξουθένωση και την κάμψη του φρονήματος, αλλά και την οικονομική εξαθλίωση των ηλικιωμένων αδελφών, οι οποίες μένοντας πιστές στις παρακαταθήκες του αειμνήστου Γέροντος Θεοφίλου μάχονται ηρωϊκά για την αλήθεια!
Σήμερα θα σας παρουσιάσω δύο αγωγές που πραγματικά δείχνουν την ηθική εξαχρείωση κάποιων ανθρώπων, την προσωποποίηση του ψεύδους και την πλήρη εφαρμογή του υπό Ντοστογιέφσκυ ρηθέντος: «χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται»!
1η Περίπτωση
Αγωγή προς τα μέλη του ιστορικού Σωματείου «ΛΥΔΙΑ» από τρία μέλη, τα οποία δικαίως διέγραψαν (τυπικά) λόγω αήθους συμπεριφοράς με την τραγελαφική αιτιολογία, «ότι τις δημιούργησαν ψυχικό πόνο, ότι προσέβαλαν το θρησκευτικό τους συναίσθημα και την υπόληψή τους»!
Πραγματικά ευφευρετικοί άνθρωποι!Η υποκρισία δίνει πάντα ιδέες στον υποκριτή αρκεί να καλύψει τα καμώματα του.
Ποιός δημιούργησε σε ποιόν ψυχικό πόνο; Δεν
μας το εξηγείτε;
Αυτές που διαμαρτύρονται γι τον ψυχικό πόνο που ένιωσαν  είναι αυτές που προπηλάκιζαν τις γερόντισσες (ηλικίας 75-82) και τις απειλούσαν ότι θα τις διώξουν στα σπίτια τους!!! Στα σπίτια που δεν είχαν πια αφού όλη τη ζωή ήταν στην Αδελφότητα και τα σπίτια τους ή τα πούλησαν ή τα έβαλαν ενέχυρο για μα πάρουνε δάνεια για την Αδελφότητα!
 Σ’ αυτές τις γερόντισσες της προσφοράς  ο μέγας Γέρων( ή μάλλον αυτός που παριστάνει τον Γέροντα) τόλμησε και έβαλε χωρίς εξομολόγηση, χωρίς απολογία, χωρίς αιτία, επιτίμιο ακοινωνησίας ενός χρόνου! Γιατί παρακαλώ; Γιατί δεν ήταν με το μέρος του που ήθελε να αποδομήσει το έργο του Αγίου Γέροντος π. Θεοφίλου.
Αυτές οι γερόντισσες με στερήσεις, θυσία καί πάρα πολύ κόπο (χωρίς επιδοτήσεις αλλά
με δάνεια ) δημιούργησαν, με εμπνευστή τον Γέροντα  π. Θεόφιλο, αυτό το μεγαλούργημα, που σήμερα ελαφρά τη καρδία και για ένα πείσμα θέλει να καταστρέψει  –ναι, θα το γράφουμε- η Τρόϊκα, η οποία θεωρεί ότι της ανήκει. Δηλαδή οι πιο πονηρές θέλουν να επιβληθούν στις υπόλοιπες με το έτσι θέλω.
Τους…προσέβαλαν λέει το θρησκευτικό τους συναίσθημα και την υπόληψή τους! Μα για να σου προσβάλουν κάτι πρέπει πρώτα να το διαθέτεις! Τι να πούμε και εμείς που με όσα κάνατε θα μας κάνετε να πάρουμε τα βουνά για να ηρεμήσουμε;
Πώς μπορεί, αλήθεια,  κάποιος να διαθέτει «θρησκευτικό συναίσθημα και υπόληψη» όταν χρησιμοποιεί το ψέμα, την συκοφαντία, την προσβολή ακόμη και την  βία;
Όταν δεν σέβεται τις ρίζες του οικοδομήματός του; Όταν μισούν, προπηλακίζουν, υβρίζουν, φτύνουν σεβαστές γερόντισσες; Όταν καταθέτουν και μάλιστα ενόρκως ασύστολα ψεύδη εναντίων αδελφών τους; Όταν «αφιερωμένες» δεν έχουν αγάπη (ακόμη και στους εχθρούς λέει το Ευαγγέλιο που κηρύττουν), πώς μπορεί να διαθέτουν «θρησκευτικό συναίσθημα»; Έχουν φανταστεί όταν τα πάρουν είδηση όλα αυτά οι τηλεοράσεις και οι ιστοσελίδες; Όταν τους ξεμπροστιάσουν; Να δούμε που θα κρυφτούν τότε! Διότι αυτά που γίνονται στη ΛΥΔΙΑ εναντίον των γεροντισσών αδελφών που έχουν  τρομοκρατηθεί από τις συμπεριφορές τους είναι πολύ πιο σοβαρά και χειρότερα από αυτά που λέγονται και ακούγονται τις μέρες αυτές.
2η Περίπτωση
Αγωγή προς τα μέλη της Αδελφότητος που υπηρετούν και διακονούν στο «Χωράφι» του Γέροντα Θεοφίλου. Εδώ η φαντασία τους οργιάζει. Ωχριά… ο Φώσκολος μπροστά τους!
Κατηγορούν τις αδελφές ότι «αποσχίστηκαν από την Αδελφότητα και κατέλαβαν το Χωράφι»! Και μάλιστα ότι πήγανε εκεί, μόλις το 2019!!! Και από μόνες τους!
(Όσοι από εσάς τους αναγνώστες γνωρίζετε τις αδελφές και θέλετε να συμμετάσχετε ως μάρτυρες σ’ αυτήν την δίκη-παρωδία επικοινωνείστε μαζί μου!)
Ξέχασε (να το γράψω πάλι;), ξέχασε ερωτώ η Τρόϊκα πόσα χρόνια τροφοδοτούσε αυτό το Χωράφι την Αδελφότητα, αλλά και τις Κατασκηνώσεις και το έργο της φιλανθρωπίας με προϊόντα; (κρέας, γάλα, τυρί, γιαούρτι, αυγά, λαχανικά, φρούτα ακόμη και κρασί και ξύδι!)
Και όταν θύμωσε μία εξ αυτών που νομίζει ότι είναι το αφεντικό , τότε ο μέγας Γέρων( για να την ικανοποιήσει) απηγόρευσε την τροφοδοσία από το Χωράφι  χαρακτηρίζοντας τα προϊόντα «καρπό ανυπακοής και …καταραμένα»!
Τις κατηγορούν ότι… έκλεψαν (!!!) τα ζώα, τα οποία κατά το μυαλό τους ανήκουν στο φυσικό πρόσωπο όπου φαινόταν τυπικά ιδιοκτήτης, η οποία μάλιστα ισχυρίζονται ότι τα κατασκεύασε όλα μόνη της! Μα για να κατασκευάσει αυτά που υπάρχουν στο Χωράφι και να αποκτήσει ζώα πρέπει να γνωρίζει από αυτά και αυτή αν δει γίδα και τράγο,  θα τα «ψάξει» στα αχαμνά για να καταλάβει ποιο είναι το άρρεν και ποιό το θήλυ…
Και αλήθεια πως τα δημιούργησε όλα αυτά;Δεν ήταν τόσα χρόνια ακτήμων «αφιερωμένη αδελφή»;
Πού βρήκε τις χιλιάδες ευρώ που απαιτήθηκαν γι’ αυτό το τεράστιο έργο που έστησε –ακόμη ζων- ο προνοητικός Γέροντας Θεόφιλος;
Δέκα χρόνια τώρα που απολαμβάνουν αυτές, τα αγνά και νόστιμα προϊόντα και οι κατ’ αυτούς «αποσχιματισθείσες»…απολαμβάνουν την κοπριά, το κρύο και την ερημιά γιατί δεν τις ζήτησαν πίσω τα… κλοπιμαία και το θυμήθηκαν τώρα; Ξεπερνούν και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας! Ω της υποκρισίας και του ψεύδους!
Όταν πήγαιναν βόλτα στον καθαρό αέρα της Βόλβης ήταν καλά και τώρα που πείσμωσαν, έγιναν ξαφνικά οι εκεί αδελφές, «αποσχιματισθείσες»; Έλεος πια!
Δεν ντρέπονται τους ανθρώπους, αλλά δεν φοβούνται ούτε  τον Θεό!
Αγιε Σερρών μαζέψτε τους και δώστε με αυστηρότητα να καταλάβουν ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια. 
Υπακούοντας σε σας μέχρι τώρα δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά και δεν βγάζω στοιχεία και ντοκουμέντα που έχω στα χέρια μου. Ούτε για τα προηγούμενα καμώματα του… νέου  Αγίου Γέροντα  γράφω αυτά που ξέρω όπως για παράδειγμα που έχτισε ναό μέσα  στην Μονή του στο Σπαρμό και μετά απειλούσε την κτήτορα, μέχρι που την ανάγκασε να μην ξαναπάει στο ναό που η ίδια έχτισε! Ιδιοποιούνται τους κόπους των άλλων με τον δικό τους «ευγενικό»  τρόπο και μετά εφαρμόζουν το στρίβειν! Και αυτό εφαρμόζουν και εδώ!   Γιαυτό κάνετε κάτι τώρα πριν είναι αργά!
Ασφαλώς  «έστι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά». Έχω εμπιστοσύνη στον καλό Θεός ο οποίος έχει το σχέδιό Του.
Ο Θεός αργεί, έλεγε η γιαγιά μου, μα δεν λησμονεί! Η αλήθεια θα λάμψει και όλο το ψευδές οικοδόμημα που θέλει να στείσει η Τρόϊκα με τις υποτακτικές τους, θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.Δεν λέμε μεγάλα λόγια! Το τέλος έρχεται!