Καμπανάκι κινδύνου για την υπογεννητικότητα

Καμπανάκι κινδύνου για την υπογεννητικότητα

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Από το Ληξιαρχείο Χαλκίδας δημοσιεύθηκαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις γεννήσεις από 20-27/5/20 και φίλοι του «Εξάψαλμου» μας απέστειλαν το σχετικό δημοσίευμα. Δεν έχει σημασία ότι αφορά παρελθούσα αναφορά του ληξιαρχείου. Σημασία έχουν τα στοιχεία που καταγράφονται
Καταγράφονται 17 νέες γεννήσεις και είναι όλες αλλοδαπών γονέων!Ούτε μία στην οποία οι γονείς να είναι Έλληνες. Και αυτό είναι θλιβερό. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας και όχι μόνο στην Χαλκίδα.
Δεν έχουμε βεβαίως κανένα πρόβλημα με τα χαριτωμένα αυτά βρέφη!Τις νέες ανθρώπινες υπάρξεις που γεννιούνται στην πατρίδα μας.Καλοδεχούμενος είναι κάθε νέος άνθρωπος. Έχει ψυχή και είναι όλα παιδια του Θεού. Δεν μπορούμε όμως να μην σημειώσουμε το λυπηρό και επικίνδυνο γεγονός ότι αρχίσαμε να γινόμαστε πλέον … επισκέπτες στον ίδιο μας τον τόπο!
Όταν ο αλήστου μνήμης Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος πριν από 22 χρόνια είχε εμπνευστεί το επίδομα του  3ου παιδιού στην Θράκη,έπεσαν πάνω του να τον λιντσάρουν όλα τα αριστερά φερέφωνα. Και να τον κατηγορήσουν για διάκριση εις βάρος των παιδιών των μουσουλμάνων. Και είχε πει με όλη τη δύναμη της ψυχής του ότι οι μουσουλμάνοι γεννούν παιδιά χωρίς επίδομα, οι χριστιανοί έχουν το πρόβλημα και εγώ τα παιδιά της δικής μου Εκκλησίας θέλω να παρακινήσω.
Ο χρόνος τον δικαίωσε. Και με το επίδομα αυτό ως κίνητρο  έγινε στην εθνικά ευαίσθητη αυτή περιοχή της χώρας μας μια επανάσταση γεννήσεων! Και δόξα τω Θεώ η Εκκλησία μας και συγκεκριμένα οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης συνεχίζουν με πολύ μεγάλη προσπάθεια και στερήσεις να δίνουν το επίδομα. Και είναι προς τιμή τους.
Η μητέρα Εκκλησία, η φιλόστοργος τροφός του Γένους μας, βρήκε τρόπο να σώσει για μια ακόμη φορά το Έθνος! Και το διατηρεί 22 ολόκληρα χρόνια, παρά την κρίση που βιώσαμε και βιώνουμε. Και είναι μια τονωτική ένεση για τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής της Θράκης.
Και σήμερα, που η αλλοίωση του πληθυσμού μας είναι δεδομένη, που το δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας είναι το υπ’αριθμόν ένα, που αν πάμε μ’αυτούς τους ρυθμούς είναι βέβαιο πως θα αποτελέσουμε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα, αφού είμαστε μια χώρα γερόντων,η Εκκλησία είναι αυτή που θα πρέπει για άλλη μια φορά να σώσει το Έθνος.
Η πολιτεία με τα συντεταγμένα όργανα της  δεν δίνει τη σημασία που πρέπει ούτε είναι διατεθειμένη να κάνει κάποια προσπάθεια διευθέτησης ενός εθνικού προβλήματος. Είναι απασχολημένη με τις… δομές μεταναστών που θέλει να επιβάλλει στα νησιά μας, οι οποίες θα αποτελέσουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο αλλοίωσης του πληθυσμού μας σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές.
Η Εκκλησία πρέπει να εμπνευστεί και να βρει νέους τρόπους αντιμετώπισης  του προβλήματος.Ο,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα! Πριν είναι πολύ αργά και πριν θρηνήσουμε  τα χειρότερα.