Χαρακτήρα Γενοκτονίας προσλαμβάνουν οι διώξεις εκατοντάδων εκατομμυρίων χριστιανών παγκοσμίως

Χαρακτήρα Γενοκτονίας προσλαμβάνουν οι διώξεις εκατοντάδων εκατομμυρίων χριστιανών παγκοσμίως

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Τη νιρβάνα των Ευρωπαίων ιθυνόντων, που αρέσκονται στα μεγάλα λόγια για κατάργηση των διακρίσεων, τάραξε, με σημερινή πρόταση Ψηφίσματος, που κατέθεσε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Dominique Bilde!

Επικαλούμενη στοιχεία από τον παγκόσμιο δείκτη διώξεων, που δημοσίευσε στις 12 Ιανουαρίου 2021, η οργάνωση Portes Οuvertes υποστηρίζει στην πρότασή της ότι, κατά το περασμένο έτος, «340 εκατομμύρια χριστιανοί διώχθηκαν ή υπέστησαν διακρίσεις παγκοσμίως λόγω της πίστης τους», με τον αριθμό των χριστιανών που σκοτώθηκαν να αυξάνεται από 2.983 σε 4.761, σημειώνοντας αύξηση κατά 60% σε ένα έτος.

Στην Πρόταση Ψηφίσματος αναφέρεται ακόμα ότι το 91% των χριστιανών σκοτώθηκαν στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας, όπου δολοφονήθηκαν 3.520 χριστιανοί.

Επικαλούμενη επίσης έκθεση, η οποία υποβλήθηκε στον Jeremy Hunt, τον τότε Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, το 2019, υποστηρίζει ότι οι χριστιανοί αποτελούσαν την πλέον διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο και ότι «σε ορισμένες περιοχές, είναι ασφαλής ο ισχυρισμός ότι το επίπεδο και η φύση των διώξεων προσεγγίζουν τον ορισμό που δίνεται διεθνώς για τη γενοκτονία, σύμφωνα με τον ορισμό που ενέκρινε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών» .

Καλεί δε την Κομισιόν να καταδικάσει επίσημα τις διώξεις χριστιανών, ιδίως από ισλαμιστικές ομάδες, και να τις αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του διμερούς διαλόγου της με τα ενδιαφερόμενα κράτη.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr