Απαράδεκτη συμπεριφορά του Μητροπολίτη Θήρας και της… αυλής του!

Απαράδεκτη συμπεριφορά του Μητροπολίτη Θήρας και της… αυλής του!

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Θέλω να αποφεύγω να στενοχωρώ φίλους μου αλλά ο σατανάς βρίσκει πάντα τρόπο  να βάζει το χέρι του και το πόδι του και να  τα κάνει όλα λίμπα.

Ο Γέρων Μητροπολίτης Θήρας Επιφάνιος και η αυλή του που κινεί τα νήματα στην Μητρόπολη και αποφασίζει και ενεργεί  ως αντ´αυτού, προέβη σε μια απαράδεκτη ενέργεια θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μας τιμωρήσει ή θα μας φιμώσει για όσα γράψαμε οτι γίνονται στην Μητρόπολη, ξεσκεπάζοντας ρόλους και αποκαλύπτοντας αδυναμίες.

Εν προκειμένω αφού  αμέλησαν- από αδιαφορία ή από άγνοια- επί τρεις εβδομάδες  για ένα συμβάν  διασυρμού γέροντος ιερέως που υπηρετεί με αυταπάρνηση στο Καμάρι της Θήρας  και δέχθηκε απαράδεκτο μπούλινγκ από τον εκεί Αστυνομικό Διευθυντή και του επέβαλε πρόστιμο 1500€ «ξύπνησαν» σήμερα και εξέδωσαν ανακοινωθέν απο το οποίο απέκλεισαν τον ΕΞΑΨΑΛΜΟ. Ας τους θαυμάσουμε για την αμεροληψία τους!

Δεν θα δημοσιεύσουμε ούτε αράδα από το ανακοινωθέν αφού δεν μας εστάλη. Θεωρούμε ωστόσο απαράδεκτη και ρατσιστική αυτή την στάση αφού διαπράττεται καραμπινάτη διάκριση εις βάρος μας και γενικά εις βάρος της ελεύθερης και ισότιμης ενημέρωσης και πληροφόρησης του λαού μας. Αλλά αυτό φανερώνει, δυστυχωπς, το επίπεδο των ανθρώπων που κινούν τα νήματα παρά τω Μητροπολίτη Θήρας, ο οποίος προφανώς ευθύνεται μόνο  για την υπογραφή του αφού το κείμενο που εξεδόθη δεν εκφράζει ούτε τη σκέψη του αλλά ούτε και την θεολογική του παιδεία. Είναι και αυτό μια κατάντια της εποχής μας.

Και τίθεται ευθέως το ερώτημα: γιατί παρακαλώ δεν επενέβη η Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ευθύς ως πληροφορήθηκε το συμβάν του διασυρμού του ιερέως π. Γεωργίου Φύτρου και την υποβολή του στον εξευτελισμό λήψης  δακτυλικών  αποτυπωμάτων  από όλα  τα δάκτυλα;Τι απαράδεκτα πράγματα είναι αυτά;

Και αν δεν το έμαθαν  αμέσως για το θέμα ππυ συνέβη – όπως διατείνονται-  γιατί δεν κινήθηκαν όταν το είδαν δημοσιευμένο προ ημερών στον ΕΞΑΨΑΛΜΟ αλλά περίμεναν να αντιδράσει και  ο Ι. Σ.Κ.Ε. -γεγονός που εκθέτει διπλά τον Μητροπολίτη για την αδράνεια που επέδειξε- και μετά μας  έδειξαν ότι υπάρχουν;

Και ναι μεν  στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Μητρόπολη  καταδικάζεται  η πράξη του Αστυνομικού Διευθυντή αλλά δεν μας λένε αν θα σβήσει το πρόστιμο που επέβαλε παρανόμως στον ιερέα! Ποιος θα μας απαντήσει;  Έγινε προσφυγή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Καταγγείλατε την παρανομία του Αστυνομικού Διευθυντή στην προϊσταμένη του αρχή; Ή δεν σας ενδιαφέρει;

Έχετε πάρει είδηση πόσο δυσαρεστημένος είναι ο λαός μας στην εν λόγω περιοχή για αυτό που συνέβη και κυρίως για την ταλαιπωρία του γέροντος ιερέως π. Γεωργίου ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός  σε όλους!