You are currently viewing Είμαστε έτοιμη ως Εκκλησία να περάσουμε ένα νέο τσουνάμι;

Είμαστε έτοιμη ως Εκκλησία να περάσουμε ένα νέο τσουνάμι;

✔️Θα τιμωρηθεί παραδειγματικά  ο κληρικός που πρωταγωνιστεί στο άθλιο βίντεο που έγινε ….viral;

 

🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Το 2004 η Εκκλησία μας έζησε έναν ανελέητο πόλεμο από παρακρατικά κέντρα, τα οποία επιστράτευσαν στο έργο τους δημοσιογράφους χωρίς ηθικούς φραγμούς.
Ήταν τότε που ήθελαν να οδηγήσουν τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο σε παραίτηση.
Το κακό αυτό ξεκίνησε εκ των έσω… –πάντοτε τα κάστρα πέφτουν από μέσα- και μεταδόθηκε αστραπιαία. Κόστισε στην Εκκλησία και στον κλήρο. Και προσωπικά στον Μακαριστό μεγάλο Αρχιεπίσκοπο που πήρε πάνω του όλο το ανάθεμα της Εκκλησίας και έφτασε στο σημείο να θυσιάσει παιδί του για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Βέβαια, η Εκκλησία «πολεμουμένη νικά… υβριζομένη λαμπροτέρα καθίσταται» λέγει ο ιερός Χρυσόστομος.
Και παρά τις μελανές αυτές σελίδες, η Αρχιεπισκοπεία Χριστοδούλου έχει γραφεί με χρυσά γράμματα στις δέλτους της σύγχρονης Εκκλησιαστικής ιστορίας.Και σήμερα 13 χρόνια από την Κοίμηση του τον Χριστόδουλο αποζητά ο λαός νας και τον μνημονεύει με αγάπη.
Ωστόσο, έχουν περάσει 16 χρόνια από την εποχή αυτή των επιθέσεων κατά της Εκκλησίας κατά την οποία είχαν στηθεί ιεροδικεία για να αποδώσουν ευθύνες και να πραγματοποιήσουν την κάθαρση. Όλο αυτό ο Μακαριστός Χριστόδουλος το είχε ονομάσει αυτοκάθαρση! Σήμερα και πάλι το κακό παραμονεύει!
 Ο διάβολος ποτέ δεν ησυχάζει και θέλει να βάζει πάντα το χέρι του( και το πόδι του) και να ταράζει  την ζωή της Εκκλησίας..
Να πάμε στο σήμερα για να καταλάβουμε πόσο εύκολα πέρασαν 15 χρόνια για να φοβόμαστε μην ξαναζήσουμε αυτά που περάσαμε τις αποφράδες ημέρες του 2004.
Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες ένα βίντεο που μάλιστα έγινε viral και το έχουν ακόμη και ανήλικα παιδια, μαθητές στα χέρια τους.
Ένας ιερέας της Αρχιεπισκοπής όνομα και πράμα,( γνωστός για τις επιδόσεις του από το παρελθόν) εικονίζεται να προβαίνει σε απαράδεκτη πράξη προς νεαρό μελαμψό… Πακιστανό μάλλον. Και αφού ολοκληρώνει την αποτρόπαιη πράξη χωρίζουν οι δρόμοι τους και αυτός ο χυδαίος βάζει το χέρι στη μύτη για να
μυρίσει τα έργα των χειρών του ο κόπρος!
Έχει γίνει χαμός με αυτό το βίντεο.
Επαναλαμβάνω ότι   διακινείται και μεταξύ παιδιών-μαθητών τα οποία γελούν με την
κατάντια του ιερέως και τον σιχτιρίζουν!
Ο εν λόγω ιερωμένος (ουστ απο δω!) έμαθα ότι εκλήθη στην Αρχιεπισκοπή για …εξηγήσεις(!)  και είπε, λέει, ότι δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του σε αυτό… και δεν ξέρει ποιος είναι και να τον αφήσουν ήσυχο.  Και ασφαλώς, αφέθηκε «ήσυχος» για να συνεχίσει προφανώς το …θεάρεστο έργο του! (συγχώρα με Θεέ μου!)
Δηλαδή ο ελεεινός αυτός τύπος που τον αναγνώρισαν όλοι οι συνάδελφοι του ιερείς αλλά και όσοι τον γνωρίζουν να επιδίδεται δημοσίως μέσα στο δρόμο στις αρρωστημένες ορέξεις του, ο ίδιος  δεν «αναγνωρίζει» λέει τον εαυτό του. Πόσα καντάρια αναισθησίας και παλιανθρωπιάς μπορεί να σηκώνει πάνω του αυτός ο τυπος που φορεί το άγιο ράσο για άλλοθι αφού το μπέρδεψε με τη φούστα που θα έπρεπε να φορεί κανονικά  για να είναι σύμφωνος με τις πεποιθήσεις του και τις άρρωστες  προτιμήσεις του;
Δεν ξέρω αν το θέμα ανοίξει εκ νέου από την
Αρχιεπισκοπή , αλλά η πρώτη αντίδραση (κουκούλωμα λέγεται) δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Μη προκαλούμε κι άλλο την οργή του Θεού!
Και ας μην εκνευρίζουμε άλλο τον κόσμο που θρησκεύεται. Αρκετά έχει απομακρυνθεί από την Εκκλησία λόγω κορονοϊού.
Ας ομολογήσουμε το «ημάρτομεν, ηνομήσαμεν»! Ας δεχθούμε ότι πήραμε τη ζωή μας λάθος και ας κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Ποτέ δεν είναι αργά!
Και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο ένοχος που κάνει μέσα στο δρόμο τέτοια εγκλήματα αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Και έρχομαι και στο άλλο θέμα των ημερών με επίκεντρο πάλι την Εκκλησία.
Οι εφημερίδες αποκάλυψαν πως ανώτατος κληρικός στην Κύπρο είναι ένοχος για ανήθικες πράξεις προς γυναίκες.  Μάλιστα ο αθεόφοβος ερωτύλος  αποπειράθηκε προ ετών  να βιάσει και ένα κορίτσι σε ηλικία 16 ετών.
Η Κύπρος είναι ανάστατη. Όλοι ξέρουν ποιος είναι αλλά ακόμη δεν έχουν αποκαλύψει το όνομα του. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έδωσε τις  εξηγήσεις που έπρεπε προς την αστυνομία η οποία  ερευνά το θέμα μετά τις επώνυμες καταγγελίες και όπως μάθαμε από έγκυρες  πηγές έδωσε πολύ διαφωτιστικές πληροφορίες.
Όλα αυτά δημιουργούν μια πολύ αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον εκκλησιαστικό χώρο , η οποία αν φουντώσει με πραγματικά ή πλαστά περιστατικά θα προκληθεί ένα νέο τσουνάμι το οποίο στο πέρασμα του αυτή τη φορά θα σαρώσει τα πάντα και δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.
Αρχιερεύς σοβαρός με τον οποίο συζήτησα το θέμα μου είπε:
– «Αλίμονο  μας αν βάλουν την Εκκλησία στο στόχαστρο. Θα κάνουν την τρίχα τριχιά και θα μας εξουθενώσουν. Ξέρουν τον τρόπο και η Εκκλησία πουλάει ειδικά για αυτά τα θέματα».
Είναι αλήθεια ότι όχι μόνο πουλάει, αλλά και κάποιοι θα αδράξουν την ευκαιρία αυτή ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να μην διαμαρτύρονται για τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή.
Γιαυτό καλό θα είναι να είναι οι κληρικοί μας  διπλά προσεκτικοί. Πρέπει να περνούν απο έλεγχο κάθε τους κίνηση και να μην εμπιστεύονται αυτούς που τους προσεγγίζουν αν δεν τους γνωρίζουν .
Όσοι μάλιστα επιδίδεστε σε τέτοιες δραστηριότητες -λίγο πολύ γνωστοί στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ  – και αδιαφορείτε  γιατί έχετε … «μπάρμπα» Ιεράρχη, μην εφησυχάζετε.
Όταν ξεσπάσει το κακό κανείς δεν θα μπορεί να
σας σώσει από τα δόντια του λύκου. Αν και πολύ φοβάμαι ότι και ο … «μπάρμπας» για να γλυτώσει και ο ίδιος την κατακραυγή θα κάνει ότι δεν σας γνωρίζει! Επομένως κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση μέχρι να περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο που κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την Εκκλησία και τους ευάλωτους κληρικούς μας σε «Ιφιγένεια»του συστήματος.  Οι καιροί ου μενετοί! Και αυτά που έρχονται θα μας αφήσουν άφωνους!