You are currently viewing Ζητείται φιλότιμο και τσίπα!

Ζητείται φιλότιμο και τσίπα!

✔️Θα ζητήσουν ποτέ συγγνώμη για τον τόσο άδικο διασυρμό της Εκκλησίας; 
 
🔺Του Σωτήρη Μ.Τζούμα 

 

«Αρνητικός» βγήκε στο δεύτερο τεστ κορωνοϊού ο 36χρονος ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, για τον οποίο υπήρξε ανησυχία ότι ήταν το πρώτο εντοπισμένο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού. 
Ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, επισήμανε: «Αρνητικά βγήκαν τα μοριακά τεστ των κληρικών, όπου την Κυριακή, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής. Είμαστε χαρούμενοι σήμερα, καθώς τα χθεσινοβραδινά μοριακά τεστ των δύο διακόνων και όλου του εκκλησιαστικού και οικογενειακού περιβάλλοντός τους είναι αρνητικά». Ο δήμαρχος Συκεών είπε πως δεν γνωρίζει πώς το αρχικό θετικό τεστ έγινε αρνητικό, αλλά επισήμανε ότι πρόκειται για συχνό λάθος και συμπλήρωσε ότι ο ιερέας είχε μόνο πονοκέφαλο, ο οποίος δεν οφείλεται σε Covid-19. Την ίδια στιγμή και τα  320 rapid tests που διενεργήθηκαν σε εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής ήταν αρνητικά. (πηγή όλα τα ΜΜΕ).
Άνθρακες ο θησαυρός!
Μέχρι και σε ειδική αποστολή έσπευσε στην Θεσσαλονίκη ο κ. Χαρδαλιάς με το επιτελείο του, για να πιστοποιήσει την νοτιοαφρικανική έκδοση του κορονοϊού, αλλά εις μάτην!
Ούτε κορονοϊος, ούτε μετάλλαξη Νοτίου Αφρικής.
Μάλλον κάποιοι εγκέφαλοι έχουν υποστεί μετάλλαξη  και επιμένουν στον άδικο διασυρμό και στην αέναη στοχοποίηση της Εκκλησίας, γιατί η Εκκλησία πουλά έστω και αρνητικά.Όλες τις ρετσινιές στην Εκκλησία τις κολλάνε! Χτυπιόταν ολόκληρη μια κυρία τηλεπερσόνα και ωρυόταν ότι «με την μετάληψη» μεταδίδεται ο ιός.Άσχετο αν έχει να κοινωνήσει από την εποχή που βαφτίστηκε.
Και σίγουρα τους βόλεψαν οι δύο διάκονοι στη Θεσσαλονίκη.Διευκόλυναν το αφήγημα τους. Συνδέονται άμεσα με την Θεία Κοινωνία, σου λέει. Έχει πονοκέφαλο ο διάκονος; Ευκαιρία να του φορτώσουμε κορονοϊό! Ψιχάλισε λίγο στην Θεσσαλονίκη, έφερε αφρικανική σκόνη. Οπότε βάρα στην Εκκλησία μία μετάλλαξη. Εύκολη λεία, εύκολο θύμα η Εκκλησία!Πάντα!
Ο λαλίστατος κ. Χαρδαλιάς που έστησε την φιέστα με τα συστημικά κανάλια έξω από την Μητρόπολη Νεαπόλεως τι έχει να πει εις απάντηση των όσων δήλωσε ο κ. Δήμαρχος Συκεών-Νεαπόλεως;
Θα ζητήσει κανείς συγγνώμη για ένα ακόμη περιστατικό άδικου διασυρμού της Εκκλησίας; Υπάρχει πουθενά ευαισθησία για κάτι τέτοιο; Ποιός διαθέτει φιλότιμο και τσίπα  για να παραιτηθεί;Ποιος διαθέτει την ευθιξία και την ευαισθησία για να μας πει ότι έκανε ή κάνει λάθος;
Δυστυχώς κανείς! Αφού έχουν το θράσος να «στήνουν» πανηγύρια και να κατηγορούν την Εκκλησία άδικα, έχοντας αρωγούς τα κανάλια και τους/τις τηλεπερσόνες, τότε πολλά θα δουν τα μάτια μας ακόμα.

Άλλωστε όπως είδαμε και χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή αυτή τη στιγμή ο κ. Χαρδαλιάς ασχολείται με την αγιογραφία του για την επόμενη ημέρα.

 «Πρέπει (…) να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο, που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας». 
Αυτό ήταν το μήνυμα πριν από καιρό  του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη προς όλους μας. Αλλά που να βρεθεί το φιλότιμο; 

Η επίκληση στο… φιλότιμο είναι εύκολη, ο εντοπισμός του είναι δύσκολος. Το φιλότιμο, όντως αναζητείται, όχι όμως μεταξύ του λαού, αλλά μεταξύ εκείνων που διαμορφώνουν μια πολιτική η οποία χάσκει αντιφάσεων καθώς τόσο η υγειονομική πλευρά του θέματος όσο και η οικονομική διαχείριση του προβλήματος, που έχει καταστεί κυρίαρχη στις κυβερνητικές επιλογές, γίνεται καθαρά πλέον με μη δίκαιους και ίσους   όρους για όλους.

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που αξίζει να κρατήσουμε είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που πολιτικά έδωσαν τα ρέστα τους στην προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης» και  «ατομικής λατρείας»συνεχίζουν στην ίδια γραμμή ώστε να αποστούν των πολιτικών και κρατικών τους ευθυνών. 

Τώρα  ξαναδείχνουν με το δάκτυλο τον λαό επικαλούμενοι το… φιλότιμο, μια αρετή που δεν συναντάται σε καμία άλλη χώρα του κόσμου ούτε σαν λέξη. Ιστορικά και πολιτικά έχει αποδειχτεί ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αργεί η στιγμή που η αρμοδιότητα απέναντι σε τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές περνάει στον  «πατριωτισμό των Ελλήνων»… Και ο Έλληνας ξέρει πώς  να φερθεί την κατάλληλη ώρα!