Λειτουργία και μνημόσυνο  για τον «Αρχιεπίσκοπο της καρδιάς μας» τον  Χριστόδουλό μας!

Λειτουργία και μνημόσυνο για τον «Αρχιεπίσκοπο της καρδιάς μας» τον Χριστόδουλό μας!

Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση 13 ετών από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, τέλεσαν το πρωί τα πνευματικά του τέκνα στον ναό του Πρώτου Κοιμητηρίου Αθηνών.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, και ήταν  υμπροσεύχομενοι  οι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού  κ. Δανιήλ. Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος και Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος. Στο τέλος τέλεσαν το Μνημόσυνο όλοι μαζί.

Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος το πρώτο από τα πνευματικά του αναστήματα ομίλησε εκ μέρους όλων.Στην  ομιλία του, έκανε λόγο για την ξεχωριστή προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, τονίζοντας ότι δεν σβήνεται από την μνήμη μας αυτός ο μεγάλος Εθνάρχης.. Στο τέλος απηύθυνε ευχές και ο λειτουργός Αρχιερεύς Κερκύρας κ. Νεκτάριος και  επεσήμανε ότι λόγω της πανδημίας το μνημόσυνο τελέστηκε με όλα τα μέτρα προστασίας

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου από όλους τους Ιεράρχες  παρουσία πολλών ανθρώπων που ήταν δίπλα του και γεύτηκαν την πατρική του αγάπη.

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής