Η εορτή των Θεοφανείων με το παλαιό ημερολόγιο

Η εορτή των Θεοφανείων με το παλαιό ημερολόγιο

Με κατάνυξη και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε και τιμήθηκε η εορτή των Αγίων Θεοφανείων στην Μητροπολιτική  περιφέρεια Αττικής και Βοιωτίας της Εκκλησίας των ΓΟΧ με επίκεντρο τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, όπου του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού προεξήρχε ο δραστήριος και ακαταπόνητος Σεβ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από κληρικούς.

  Με το πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σεβ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως π.Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, τον π.Κωνσταντίνο Πετσαλίδη, τον Διάκονο π.Χρυσόστομο  και τους δύο βοηθούς Διακόνους π.Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και π.Θεόκλητο Τασούλη, τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων στη Πάχη Μεγάρων, όπου η τελετή του Αγιασμού τελέσθηκε μέσα σε πλοιάριο.

Στις Αρχιερατικές περιφέρειες Δυτικής και Ανατολικής Αττικής , Θηβών Βοιωτίας και Χίου, όπου ο Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος είναι Τοποτηρητής, η ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε από τους Ιερείς και εφημερίους στα θαλάσσια ύδατα όλων των περιοχών αυτών κατ’εντολή του Σεβ. Χρυσοστόμου. Δείτε παρακάτω φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Αγιασμό των υδάτων σε όλες τις περιοχές, τα οποία αποδεικνύουν πως όταν κάποιος το θέλει, το μπορεί κιόλας.

 π.Ματθαίο Μαβίδη από τον  Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

π.Λεωνίδα Πίττο από την Υπαπαντή Μαρκοπούλου, στις ακτές Βραυρώνας Αττικής

 π.Στυλιανό Κομνηνό από τους Αγίους Πάντες Θηβών, στη λίμνη της Υλίκης Βοιωτίας
από τον ηγούμενο των Αγίων Πατέρων Χίου Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Αγιακάτσικα στα Γρίδια Χίου

καθώς και από τον Ιερομόναχο π. Ειρηναίο Μπουγιούκα, προσωρινό εφημέριο του Ευαγγελισμού Χαλκίδας από τη Μονή Κοσμοσώτειρας Κρυονερίου Αττικής, στα νερά μεταξύ Αυλίδας και Χαλκίδας.