Νέες αποκαλύψεις στην ΛΥΔΙΑ: Στράγγιζαν εργαζόμενο και μετά τον έδιωξαν καταθέτοντας ψευδή στοιχεία και αθλιότητες εις βάρος του

Νέες αποκαλύψεις στην ΛΥΔΙΑ: Στράγγιζαν εργαζόμενο και μετά τον έδιωξαν καταθέτοντας ψευδή στοιχεία και αθλιότητες εις βάρος του

✔️Διαβάστε και θαυμάστε ήθος αφιερωμένων στον Κύριο γυναικών !! Θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου…

 

🔺Ρεπορτάζ Σωτήρης Μ. Τζούμας 

 

 Μια καινούργια και πρωτότυπη ιστορία μας κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του fb του Εξάψαλμου, σχετικά με την περιβόητη «Τρόϊκα της Λυδίας». 

Οι άνθρωποι τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον κατήφορο και ένας Θεός μόνο ξέρει ποιός ή τι θα τους σταματήσει.

Ένας πρώην εργαζόμενος στο τυπογραφείο ΜΕΛΙΣΣΑ, συμφερόντων της Αδελφότητας ΛΥΔΙΑ, από το οποίο παρανόμως και καταχρηστικώς έχουν εκδιωχθεί η Πρόεδρος και ένα μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας (πρόκειται για Α.Ε.) για να το εκμεταλλεύονται παρανόμως η Τρόικα και τα υποτακτικά μέλη, καταγγέλει δημόσια τα έργα των αρχιμ. Νικάνορος Παπανικολάου, Μαρίας Κράλλη και Αναστασίας Πεχλιβάνη. 
Επειδή  η υπόθεση εκδικάζεται  δεν θα αναφερθούμε στην εργατική αγωγή επί της ουσίας.Δεν θέλουμε να μπούμε σε νομικά χωράφια. 
Περιήλθαν όμως στα χέρια του κ. Σοφοκλή Καρολίδη, πρώην εργαζομένου της Μέλισσας- που αποτελεί το θύμα της πλεκτάνης των τριών- οι ένορκες καταθέσεις κάποιων.., αφιερωμένων  αδελφών της ΛΥΔΙΑΣ, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο βρίθουν αναληθειών και ανακριβειών, διεστραμμένων ψεμάτων και διαστροφικών υπαινιγμών. Αυτές που τις συνέταξαν αδικούνται. Θα πρέπει να αρχίσουν να γράφουν σενάρια για καθημερινή τηλεοπτική  σειρά αφού αυτά που καταθέτουν δεν υστερούν σε υπερβολές, πλεκτάνες και καταστάσεις που συναντάμε στον έξω κόσμο. Είναι σενάρια βγαλμένα από διαστροφικά μυαλά που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο χάρος. Αλλά ο χάρος στο τέλος ξέρει ποιον θα πάρει! 
Με μια πρώτη ανάγνωση αντιλαμβάνεται κανείς το… «αδελφικό» μένος και μίσος αυτών των αδελφών οι οποίες στην προσπάθεια τους να μην δώσουν τα δεδουλευμένα σε έναν πρώην εργαζόμενο τους,  του προσάπτουν ελαφρά τη καρδία συκοφαντίες και αθλιότητες! Και μπορεί τις αθλιότητες αυτές και τις συκοφαντίες να τις συνέταξαν και νομικοί που επιδίδονται σε τέτοιες εγκαταστάσεις αλλά η ουσία είναι ποιος τις υπέγραψε. Αυτό μετρά και αυτός είναι υπόλογος έναντι της Δικαιοσύνης αλλά και ενώπιον του Θεού ο οποίος μερικές φορές δέχεται να επιστραφούν μερικά χαστούκια σε αυτούς που τα άρχισαν. Το άδικον ουκ ευλογείται! 
 
🔹Σας παραθέτω το κείμενο του κ. Καρολίδη όπως το παρουσίασε στο διαδίκτυο και θα συνεχίσω αμέσως μετά με  τις δικές μου επισημάνσεις! 

«Χθες είχα δικαστήριο με την εταιρία που δούλευα. Είναι το τυπογραφείο Μέλισσα της Αδελφότητας Λυδία  στην Ασπροβάλτα. Μου χρωστούσαν λεφτά και πήγα στα δικαστήρια. Έγινε η δίκη. Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό με τα ψέματα που έγραψαν. Δεν το περίμενα από ανθρώπους που λένε ότι είναι του Θεού. Είπαν ότι δεν δουλευα, αλλά έβλεπα τηλεόραση μέχρι αργά, κοιμόμουν πολύ, ότι κάναμε συζητήσεις με τις αδελφές για θέματα θρησκείας κι έχανα το χρόνο μου (δηλαδή μου έκαναν κατηχητικό σαν να ήμουν ο μικρός τους αδελφος) ότι δεν ήθελα να παίρνω άδειες γιατί δεν ήθελα να πηγαίνω στο χωριό μου να δω τους γονείς μου και τον άρρωστο αδερφό μου, που μόνο εμένα έχουν να τους στηρίζω, ότι πήγαινα στο χωράφι της αδελφότητας όχι για δουλειά αλλά για άλλους λόγους, ότι εκανα βόλτες στην Ασπροβάλτα, ότι δούλευα εθελοντικά και όχι για να πληρωθώ και άλλα πολλά ψέματα.

Ξέχασαν ότι με πήραν για υδραυλικό. άσε που με δήλωναν ανιδίκευτο εργάτη.  Να δούμε αν μου ρθει τρέλα να πάω στο ικα τι θα γίνει. Για να βοηθήσω κι όλους αυτούς που δουλεύουν εκεί ανασφάλιστοι και χωρίς ωράριο. και έφτασα να γίνω το παιδί για όλες τις δουλειές που φρόντιζε όλο εκείνον τον χώρο στην Ασπροβάλτα, με την Κατασκήνωση, τα πάρκα, τις τεράστιες αυλές, χώρια τις δουλειές που έκανα σαν υδραυλικός, μπογιατζής  και όλα τα μερεμέτια και τις ανακενίσεις που έκανε εκεί ο πάτερ Νικανορας. Γκρεμίσματα, βαψίματα, τραπεζαρία, διαμέρισμα πάτερ, σαλόνια, όταν ήρθε ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος στην αδελφότητα. Από το πρωί ως το βράδι. Άντε Σοφοκλή μου έλεγε ο πάτερ Νικάνορας, να προλάβουμε. Τότε ο Σοφοκλης ήταν καλός. Τωρα βάλατε κάποιες να πούνε ψέματα. τί ήμουν κανα μικρό παιδάκι που δεν είχε τι να κάνει και το βάζατε να κουρέψει τα χόρτα; Δεν ντρέπεστε; Να θυμάσαι Αναστασια Πεχλιβάνη, Μαρια Κραλλη κ πάτερ Νικάνορα ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ο Θεός δεν θέλει το άδικο ούτε του αρέσει να κοροϊδεύεις τους άλλους ανθρώπους. Αυτά άκουσα εγώ από τον πάτερ Θεόφιλο για τον Θεό που πιστεύω και μαζί σας κόντεψα να τον χάσω. Θυμάσαι αδελφή Μαρία που σου το είπα; Μου είπες πού θα βρεις δουλειά τώρα; Κι εγώ σου είχα πει, μην ανησυχείς δουλειά θα βρω, δεν χάνομαι, την ψυχή μου δεν ξέρω αν ξαναβρώ γιατί με σας την έχασα. και εγω πιστεύω στο Θεό. εσείς τι κάνετε;

Σοφοκλης Καρολίδης»

Είναι πολύ σπουδαίο να συναντάς τέτοια κείμενα γραμμένα από έναν απλό άνθρωπο που γεύτηκε την αχαριστία αυτών που κάποτε ευεργέτησε. 
Και είναι τραγικό να υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι ζουν μέσα σε εκκλησιαστικό περιβάλλον και κάνουν… αγαθοεργίες συντάσσουν τέτοια κείμενα για ένορκες καταθέσεις! Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και να δηλώνουν πως είναι άνθρωποι της Εκκλησίας. 
Είναι δυνατόν κάποια εταιρεία να προσλαμβάνει ως υπάλληλο υδραυλικό-εργάτη, να του πληρώνει μισθό, ένσημα κλπ και να του επιτρέπει να… σπαταλά τις ώρες του τείδε κακείσε;Να βλέπει λέγει τηλεόραση και να διδάσκεται κατηχητικά…Σε ποιον νοήμονα να πεις τέτοιες κοτσάνες και να τις αποδεχθεί.
 
Ακούτε άνεργοι; Σπεύσατε στην Ασπροβάλτα!Ναι στη ΛΥΔΙΑ! Και  ζητείστε τον π. Νικάνορα και τις δύο μαντάμ και πέστε τους  να σας προσλάβουν. Θα πληρώνεστε και μετά θα …κάθεστε, κατά την ιστορική ατάκα του Μίμη Φωτόπουλου.
 Υπό έναν όρο όμως! Να είστε βαπτισμένοι ορθόδοξοι χριστιανοί! Διότι παρακάτω στις ένορκες  αναφέρουν ότι πλήρωναν τον κ. Καρολίδη και τον… απασχολούσαν με τις ώρες στην κατήχηση!
 Αντί να δουλεύει τον πλήρωναν για να του κάνουν κατηχητικό κατ’ ιδίαν!  Του παρέδιδαν… ιδιαίτερα μαθήματα στο κατηχητικό. Προφανώς δεν ήταν καλός μαθητής γιατί με τέτοια ακούσματα που  θα είχε από αυτά τα μυαλά που επινοούν αυτά τα ψέματα, θα είχε βγει ο άνθρωπος λωποδύτης. Η τελευταία παράγραφος στην ανάρτησή του είναι γροθιά στο στομάχι αυτών που τον διώκουν και τον συκοφαντούν: «Κι εγώ σου είχα πει,( Σ.Σ. εννοεί την περιβόητη Αναστασία)  μην ανησυχείς δουλειά θα βρω, δεν χάνομαι, την ψυχή μου δεν ξέρω αν ξαναβρώ γιατί με σας την έχασα. και εγω πιστεύω στο Θεό. εσείς τι κάνετε;» 
Ακούει κανείς προς Ασπροβάλτα μεριά ή το μίσος σας τύφλωσε και σας κούφανε; 
 
Επιπροσθέτως να πούμε ότι  είχαν το θράσος να καταθέσουν ότι η Μέλισσα παρείχε στον κ. Καρολίδη ένα εργασιακό περιβάλλον ονειρεμένο! Το όνειρο του κάθε εργαζομένου νέου ανθρώπου.
Δουλειά όποτε και όσο ήθελε! Καλοπέραση! 
Μα τι κάθεστε όσοι είστε άνεργοι  εδώ στην Αθήνα; Δηλώστε πάραυτα  συμμετοχή για πρόσληψη στην Ασπροβάλτα για να έχετε και…. «θέα τον Στρυμωνικό κόλπο» όπως γράφουν χωρίς να ντρέπονται  στις ένορκες. 
Παρέχεται σουίτα, δορυφορική τηλεόραση, πρωϊνό, μεσημεριανό, βραδινό και ώρες για σιέστα και μπάνιο θαλασσινό! Ε, όσοι είναι χειμερινοί κολυμβητές δεν θα χάσουν τις συνήθειές τους! 
Η διοίκηση της Μέλισσας είναι μεγαλόκαρδη και γενναιόδωρη! (Μόνο στις αδελφές τους στο Χωράφι  φέρονται σατράπικα γιατί ξέρουν τα διάφορα που πράττουν εις βάρος των επιταγών του Γέροντα. 
Βέβαια, είναι λένε βαριά η καλογερική. Οι εργαζόμενοι εκεί ακολουθούν το πρόγραμμα των αδελφών. Έτσι λένε στις ένορκες. Οτι ο κ. Καρολίδης ήταν ένας από… τις αδελφές. Ήταν ο αδελφός της ΛΥΔΙΑΣ!Δηλαδή οι αφιερωμένες της ΛΥΔΙΑΣ διεύρυναν το καταστατικό τους και επιδέχονταν και… άνδρες αφιερωμένους! 
Αλλά μη φανταστείτε ότι έκαναν  πολύ βαριά πράγματα. Ξεκούραση στο μεσημέρι και εκκλησιασμό τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές. «Λούφα και παραλλαγή»! 
Και κάποια πονηρά μυαλά-δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όπως είπαμε αν είναι των ιδίων ή των συνηγόρων τους-  «υπαινίσσονται» και άλλα θέματα πιο πονηρά ! 
Αλλά τίποτα δεν με εκπλήσσει! Από  τα ταξιδάκια που βλέπω ακόμη και παραμονή Χριστουγέννων μάλλον   «εξ ιδίων κρίνουν  τα αλλότρια»!«Ουδέν κρυπτόν ο ου φανερόν γενήσεται» λέει το Ιερό Ευαγγέλιο, το οποίο δεν γνωρίζουν οι κ. Συνήγοροι. Αλλά τώρα ήλθε η ώρα να το μάθουν. 
Δυστυχώς , όσο μεγάλο και πρωτότυπο ήταν το έργο του ρηξικέλευθου π. Θεοφίλου, ο οποίος αυτόν τον μήνα κλείνει 8 χρόνια στην ουράνια Βασιλεία, τόσο μεγάλος και πρωτότυπος θα είναι ο πάταγος που θα γίνει όταν αποκαλυφθούν τα σκοτεινά έργα της καημένης κατά τα άλλα Τρόϊκας.Θα είναι η θορυβώδης στιγμή που θα γκρεμίζεται από τον θρόνο της. 
Και μια συμβουλή, εν κατακλείδι, στον κ. Καρολίδη. Μη φοβηθείτε αυτό που περνάτε! Να προχωρήσετε μέχρι τέλους και να βρείτε κι άλλους παθόντες εργαζόμενους να τους καταγγείλουν. Και το σπουδαιότερο: να ζητήσετε  από το δικαστήριο που θα εξετάσει την υπόθεση,  την  αυτοψία και πιστοποίηση επί τόπου στην Ασπροβάλτα παρουσία αρμόδιου δικαστή, όλων των εργασιών που διεκπεραιώνατε ,  για να δουν με τα μάτια τους το δικαστήριο  αν εργαζόσταν και τι κάνατε εκεί  ή καθόσασταν στο δωμάτιο και βλέπατε τηλεόραση.Ένας που δεν έχει καρφώσει ούτε καρφί ή δεν έχει βάλει ούτε μία βρύση δεν θα ξέρει ούτε που πέφτει το κάθε πράγμα. Ενώ αυτός που εργάσθηκε με τις ώρες από τον τρόπο που θα κινηθεί εκεί μέσα που εργαζόταν  και θα διηγηθεί τα όσα έπραξε θα επιβεβαιώσει την αλήθεια του. Άντε να πέφτουν μία- μία  οι σκευωρίες στο κενό!