Αντιδράσεις και στην Τουρκία για τις δηλώσεις Αρχιεπισκόπου- Νέα αποστομωτική απάντηση  του Αρχιεπισκόπου

Αντιδράσεις και στην Τουρκία για τις δηλώσεις Αρχιεπισκόπου- Νέα αποστομωτική απάντηση του Αρχιεπισκόπου

Μετά τους δύο μουφτήδες σε Ξάνθη και Διδυμότειχο,την σκυτάλη των αντιδράσεων πήρε ο Αρχιμουφτής της Κωνσταντινούπολης και ο Τύπος της γείτονος χώρας  ο οποίος θεώρησε προσβλητικές τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου. 

Για όλη αυτή τη φασαρία η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε την ακόλουθη αποστομωτική ανακοίνωση:

 

«Με όλα όσα είπε για το Ισλάμ ο Μακ.Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξής του για την προσφορά της Εκκλησίας μας στην Επανάσταση του 1821, δεν εννοούσε τίποτε περισσότερο από τη διαστροφή της ίδιας της μουσουλμανικής θρησκείας από μία δράκα ακραίων φονταμενταλιστών, που σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο σε όλη την Οικουμένη. 

Σε αυτά ακριβώς τα πρόσωπα αναφερόταν ο Αρχιεπίσκοπος, πρόσωπα που εργαλειοποιούν το Ισλάμ και το μετατρέπουν σε φονικό όπλο κατά όλων όσων έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς, «απίστων», αλλά ακόμη και πιστών.

Τόσο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, όσο και όλοι οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, σέβονται έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες και αντιμετωπίζουν όλους τους πιστούς τους με την χριστιανική αγάπη και αλληλεγγύη, που δεν γνωρίζει διακρίσεις, μέσα από όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερα στον κοινωνικό και στον φιλανθρωπικό τομέα.

Περαιτέρω, το παράδειγμα της ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης και συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη μας επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο του λόγου το αληθές».