ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Εκλογές νέων Μητροπολιτών στο Φανάρι
Ο νέος Κολωνείας Αθανάσιος, Ο νέος Ιταλίας Πολύκαρπος,Ο νέος Ισπανίας Βησσαρίων

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Εκλογές νέων Μητροπολιτών στο Φανάρι

🔺Εξελέγη Ιταλίας ο από Ισπανίας Πολύκαρπος
🔺Ισπανίας εξελέγη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης  Βησσαρίων
🔺Προήχθη σε Μητροπολίτη Κολωνείας ο  Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος

Η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μόλις ολοκλήρωσε την εκλογική διαδικασία τριών νέων Αρχιερέων στο Φανάρι-

Πρώτος εξελέγη  ο Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος σε Μητροπολίτη  Κολωνείας, δεύτερος εξελέγη ο Ισπανίας Πολύκαρπος σε  Μητροπολίτη  Ιταλίας και τρίτος ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων εξελέγη σε Μητροπολίτη Ισπανίας

Συγκεκριμένα στην Ι. Μονή Βαλουκλή στην Πόλη συνεδρίαζε  από προχθές Τρίτη 12 Ιανουαρίου  η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου. Όλοι περιμέναμε την πρώτη ημέρα να προβεί στις εκλογές όπως το συνήθιζε μέχρι τώρα ο Πατριάρχης. Αλλά στη πρώτη Σύνοδο  για το 2021, του Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης άφησε τις εκλογές για την τελευταία ημέρα.
Σήμερα , λοιπόν, την τελευταία ημέρα των εργασιών την αφιέρωσαν  σε Αρχιερατικές εκλογές.

Πρώτον  εξέλεξε τον Θεοφ. Επίσκοπο Τροπαίου Αθανάσιο βοηθό Επίσκοπο της Ι. Αρχιεπισκοπής Θυατείρων ( και ανιψιό του αειμνήστου Θυατείρων Γρηγορίου)σε Μητροπολίτη Κολωνείας. Προφανώς δια της προαγωγής θα επέλθει και η αποχώρηση του από την  υπηρεσία της Ι. Αρχιεπισκοπής Θυατείρων στην οποία ο νέος Αρχιεπίσκοπος Νικήτας θα θελήσει να εκλέξει νέους βοηθούς Επισκόπους που θα τυγχάνουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του.
Η Ιερά Σύνοδος στη συνέχεια  αποσύρθηκε και πάλι   στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής προκειμένου να εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη Ιταλίας. Τα πράγματα πορεύθηκαν όπως τα είχαμε πει εξ αρχής από το πρώτο ρεπορτάζ  μας μετά την Κοίμηση του Γενναδίου. Ο Μητροπολίτης Ισπανίας Πολύκαρπος μετετέθη  στην Μητρόπολη Ιταλίας , στην οποία είχε υπηρετήσει ως Πρωτοσύγκελλος επί σειρά ετών κοντά στον Μακαριστό Γεννάδιο.
Για την Μητρόπολη Ισπανίας και Πορτογαλίας ο Πατριάρχης επεφύλαξε την μεγάλη έκπληξη( και αυτό ισχύει κυρίως για όσους γνωρίζουν τα εκκλησιαστικά μας πράγματα εις βάθος και κατανοούν την ρήση τα πάντα ρεί ). Πρότεινε  στη Σύνοδο και εξελέγη ως νέος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Πατριαρχείου  π.Βησσαρίων   οποίος θα έχει να κάνει μεγάλο έργο  στην Μητρόπολη που αναλαμβάνει,αφού θα ξεκινήσει από το μηδέν δεδομένου ότι όλα  τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν και σπουδαία πράγματα . Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινωθέντων.