Η προσφυγή της Εκκλησίας στο ΕΣΡ για τα fake news των τηλεοράσεων και λοιπών ΜΜΕ

Η προσφυγή της Εκκλησίας στο ΕΣΡ για τα fake news των τηλεοράσεων και λοιπών ΜΜΕ

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 
Κατά τις εορτές του Αγίου  Δωδεκαημέρου και αφού η Εκκλησία και οι πιστοί τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα δεν παρατηρήθηκε τίποτε το επιλήψιμο. Ακόμη και όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να αθετήσει την δέσμευση της για θεία λειτουργία τα Θεοφάνεια η Εκκκλησία και μάλιστα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αποφάσισε να πάει κόντρα  στην κυβερνητική εντολή και να λειτουργήσει τους ναούς μας. Και αυτό το έκανε για πρώτη φορά από τότε που η πανδημία μαστίζει την πατρίδα μας. 
Αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αυτό δεν άρεσε σε ορισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι θέλησαν καλά και σώνει να ενοχοποιήσουν και να στοχοποιήσουν την Εκκλησία. 
Συγκεκριμένα τρεις  τηλεοπτικοί σταθμοί για ευνόητους λόγους έδρασαν με υστεροβουλία και σκοπιμότητα και αφού δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο ρεπορτάζ εναντίον της Εκκλησίας, το δημιούργησαν ή μάλλον «δανείστηκαν» από το αρχείο τους εικόνες από τα Θεοφάνεια των προηγούμενων ετών. Και τα κατάφεραν!
Τα fake news κατά την ημέρα των Θεοφανείων έφθασαν στα άκρα! Πολλοί σταθμοί, μεγάλοι, «έγκριτοι», που κάποιοι αφελείς πιστεύουμε  ακόμη ότι λειτουργούν με γνώμονα την αλήθεια και την δεοντολογία, πρόβαλαν πλάνα αρχείου από Αγιασμό των υδάτων σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Και δεν μας έφτανε η ψευδεπίγραφη εικονική πραγματικότητα αλλά σχολίαζαν κιόλας με μένος, μίσος και μανία τις… «παράνομες και κολάσιμες» πράξεις των ιερέων και των πιστών, που δεν τηρούσαν… τα μέτρα για τον covid. Και σε λίγο η χώρα μας θα είναι αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας. 
Ομως το ερώτημα που ακούστηκε χθες και σήμερα  κατά κόρον στη Σύνοδο είναι ένα: Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υπάρχει; 
Η Διοικούσα Εκκλησία δεν θα πρέπει να αντιδράσει; Να προστατέψει το κύρος της, τους πιστούς; Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα φαινόμενα, τα οποία προσβάλλουν και εκθέτουν την ίδια την Εκκλησία να τα αγνοήσει! 
Όσοι Ιεράρχες αντέδρασαν και διέψευσαν με δηλώσεις τους τα ρεπορτάζ, αγνοήθηκαν παντελώς από τα κανάλια. Σιωπή και εξαφάνιση! Σαν τις σουπιές που ρίχνουν την μελάνη, θολώνουν τα νερά και εξαφανίζονται.
Αυτή τη  φορά η Εκκλησία τόλμησε  να πράξει αυτό που έπρεπε να κάνει. Απέστειλε εξώδικα διαμαρτυρίας  προς τους σταθμούς που προέβαλαν αυτές τις αθλιότητες και προσέφυγε στο ΕΣΡ από το οποίο ζητάει να ζητήσει  να επέμβει αρμοδίως και να τιμωρήσει τους παραβάτες παραδειγματικά . Ώστε να μην απαναληφθούν παρόμοια περιστατικά. Αναμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει το ΕΣΡ. Για την ιστορία να πούμε ότι εισηγητής του τρόπου αντίδρασης της Εκκλησίας ήταν ο ίδιος Αρχιεπίσκοπος  συνεπικουρούμενος από όλους τους Ιεράρχες μέλη της ΔΙΣ, με  πρωτεύσαντες στο θέμα αυτό και μάλιστα με επιχειρήματα  τους Σεβ. Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Κηφισίας Κύριλλο, Ιλίου Αθηναγόρα, Διδυμοτείχου Δαμασκηνό κ.ά.
Όλα δείχνουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος μετά την προσωπική του δοκιμασία θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει μέσα από γεγονότα και αποφάσεις που ποτέ άλλοτε δεν είχε πάρει κατά το παρελθόν!