You are currently viewing Εξελίξεις στην ΛΥΔΙΑ – Η Γερουσία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να πάρει τα ηνία και να αφήσει την τρόικα με τα κλειδιά στο χέρι!

Εξελίξεις στην ΛΥΔΙΑ – Η Γερουσία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να πάρει τα ηνία και να αφήσει την τρόικα με τα κλειδιά στο χέρι!

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Είναι αλήθεια,ότι έχουμε καιρό να ασχοληθούμε με τις εξελίξεις στην Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν παρακολουθούμε από κοντά τα τεκταινόμενα και τις έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα.
Έπειτα υπάρχει και ο… κορονοϊός και οι ασθενείς είναι κατά πάντα πρόσωπα σεβαστά.
Οι παλαιές αδελφές της Αδελφότητας, οι περισσότερες εκ των οποίων αποτελούν ιδρυτικά και ιστορικά μέλη τα οποία
 με μπροστάρη τον σεβαστό Γέροντά τους, μακαριστό π. Θεόφιλο, δημιούργησαν το έργο που σήμερα όλοι θαυμάζουμε και βρήκαν έτοιμο οι νεώτερες, απευθύνθηκαν κατ’ επανάληψη με πνεύμα μητρικής και αδελφικής αγάπης στην τρόικα  (Μαρία Κράλλη,Αναστασία Πεχλιβάνη και π. Νικάνορα) που διοικεί αυταρχικά και με γραμμή φόβου και απόλυτης – τυφλής υπακοής την Αδελφότητα, παρερμηνεύοντας τις εντολές και τις παραινέσεις του μακαριστού Γέροντος, θέτοντας επί τάπητος το ζήτημα της διάσπασης, η οποία de facto αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα.
Η διάθεσή τους ήταν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να λήξει το θέμα με όσο το δυνατόν πιο ήσυχο και δίκαιο τρόπο. Πολιτισμένα και κοινή συναινέσει.Και να μην εκθέσουν το έργο μιας ολόκληρης ζωής του Γέροντος π.Θεοφίλου.
Δεν βρήκαν όμως καμία απολύτως ανταπόκριση. Συνάντησαν έναν τοίχο στην κυριολεξία. Τα θέλουν όλα δικά τους οι… μουσαφίρηδες και στοχεύουν στο φυσικό τέλος των νοικοκυραίων εκμεταλλευόμενοι την ηλικία τους, κάτι το οποίο δεν διστάζουν να τους το λένε πια κατάμουτρα.Και να το λένε ανερυθριάστως και οι καλοπληρωμένοι δικηγόροι τους, αυτοί που έρχονται από την Αθήνα ταξιδάκια στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και είναι όλα πληρωμένα απο το ταμείο της Αδελφότητας.
Δεν ορρωδούν προ ουδενός όλοι αυτοί.Είναι αδίστακτοι.
Αγνοούν βλέπετε πως   όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει.Αλλά- Φευ-σε ποιόν Θεό πιστεύουν;
Παραμονές των μεγάλων Δεσποτικών εορτών και ακόμη εντός των μεθεόρτιων  ημερών απέστειλαν εξώδικα και ποικίλα δικόγραφα!
Κάτω από αυτές τις συνθήκες προσεκτικά κινούμενες οι παλαιές και έμπειρες αδελφές, με τη συνδρομή της ομάδας των αδελφών που βρήκαν καταφύγιο και έχουν δημιουργήσει μια νέα φιλόξενη εστία  στο «Χωράφι του Γέροντα» και προσφέρουν  αγάπη και βοήθεια προς πονεμένους κσι εμπερίστατους συνανθρώπους, δρομολογούν σταδιακά συνθήκες πλειοψηφίας,κερδίζοντας τις αδελφές που μέχρι σήμερα προσμετρούνταν στην άλλη πλευρά, και τώρα  μη αντέχοντας  άλλο τις εντάσεις και τις εγωιστικές συμπεριφορές της τρόικας κινούνται προς την κατευθύνση των φτωχών και διωκόμενων αδελφών.
Φοβούμενες βεβαίως, τις συνέπειες δεν εκδηλώνονται, αλλά  την κρίσιμη στιγμή θα εξωτερικεύσουν την επιλογή τους.
Στόχος είναι να τεθεί στον κατάλληλο χρόνο ζήτημα προεστώσας, ώστε να αναλάβει ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής,ικανό να λειτουργήσει συναινετικά και όχι διαλυτικά και να μην δέχεται τις εντολές και τις κακότητες της Αναστασίας η οποία το παίζει ιδιοκτήτρια της Αδελφότητας και όλοι οι άλλοι  να είναι υποτακτικοί της.
Πρέπει  να επέλθει η ηρεμία  στην ιστορική Αδελφότητα και να παύσει ο σκανδαλισμός του λαού του Θεού.Και αυτό θα συμβεί μόνο όταν καταλάβουν όλες οι πλευρές τα όρια τους.
Η μερίδα των παλαιών αδελφών που κατάφερε να διατηρήσει την διοίκηση του ιστορικού σωματείου ΛΥΔΙΑ, δρομολογεί σειρά πρωτοβουλιών, ώστε να πάρει υπό το έλεγχό της το σύνολο των δραστηριοτήτων της Αδελφότητας, τις οποίες μέχρι σήμερα ανέχεται να διατηρεί η άλλη πλευρά. Επιδεικνύουν μεγαλείο ψυχής και έκδηλο χριστιανικό πνεύμα, σεβόμενες την μνήμη του μακαριστού Γέροντα π. Θεοφίλου και τις δεκαετίες που αφιέρωσαν στα θεάρεστα έργα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία.
Και ασφαλώς δεν είναι αμελητέο, αλλά αντίθετα δαιδαλώδες το σύνολο των δράσεων που εντάσσονται κάτω από την ομπρέλα του ιστορικού σωματείου ΛΥΔΙΑ, ξεκινώντας από το βιβλιοπωλείο, τις ομώνυμες εκδόσεις και το περιοδικό ΛΥΔΙΑ με τους χιλιάδες συνδρομητές και πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα και στις ισχυρές μετοχικές συμμετοχές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ραδιόφωνο, τηλεόραση κλπ).
Όταν θα βρεθούν «εκτός νυμφώνος» και χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα, αυτοί και αυτές που χρησιμοποιούν τα μέσα διάδοσης του λόγου του Θεού για την προσωπική τους προβολή και για την προσωπική τους καλοπέραση, τότε να δούμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις που θα νιώσουν…
Έχει αποδειχτεί διαχρονικά ότι ένας έντιμος συμβιβασμός είναι πάντοτε καλύτερος από μία πολύχρονη δικαστική αντιπαράθεση με αβέβαιο αποτέλεσμα, αλλά με σίγουρο κερδισμένο αυτόν που δεν έχει να χάσει τίποτα.
Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να έχεις αποφασίσει να μοιραστείς και να αποδεχτείς τον περιορισμό, όσων θεωρούσες ως δεδομένων και κεκτημένων.
Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά και να απαξιώνει τον άλλον. Κάθε γερόντισσα αδελφή κρύβει μέσα της μία φλογερή λιονταρίσια ψυχή, που όσο την προκαλείς ρισκάρεις την αφύπνισή της. Και αυτό τον κατάφεραν με την κακότητα και τον φθόνο τους τα μέλη της τρόικας!Λίγο ακόμη και θα διαλυθούν εις τα εξ ων συνετέθησαν.Τα σημάδια του Θεού δεν τα κατανόησαν!
Η κακία τις έχει τυφλώσει και κουφάνει … Αλλά η ώρα της νέμεσης πλησιάζει!