Δήμαρχος Λιβαδειάς Ιωάννης Ταγκαλέγκας: Με 20 ενεργά κρούσματα δεν κλείνεις έναν δήμο – Δεν ευθύνονται τα Θεοφάνεια και ο Μητροπολίτης μας

Δήμαρχος Λιβαδειάς Ιωάννης Ταγκαλέγκας: Με 20 ενεργά κρούσματα δεν κλείνεις έναν δήμο – Δεν ευθύνονται τα Θεοφάνεια και ο Μητροπολίτης μας

Ο Δήμαρχος Λιβαδειάς και γιατρός στο επάγγελμα,για το αυστηρό lockdown : «Η ενημέρωση που έχουμε από τον ΕΟΔΥ είναι πως στη Λιβαδειά έχουμε 20 ενεργά κρούσματα. Τα 4 νοσηλεύονται και τα 16 είναι σε καραντίνα.
Την περασμένη Παρασκευή μάλιστα έγιναν 200 τεστ- τα 150 σε εκπαιδευτικούς και τα 50 στην αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας. Βγήκαν όλα αρνητικά.
Μεσοσταθμικά λοιπόν έχουμε 1 θετικό κρούσμα την ημέρα.
Γιατί λοιπόν αυτό το σκληρό και αιφνιδιαστικό lockdown όταν ο κόσμος τηρεί τα μέτρα πιστά και το νοσοκομείο εδώ δίνει καλή και λειτουργική εικόνα;»
Απαντώντας και σε δημοσιεύματα για την παρουσία του στο Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς την ημέρα των Θεοφανείων λέει: «Αυτό που θέλω να καταγγείλω είναι ότι έξι ημέρες μετά τα Θεοφάνεια διαδίδουν ότι η πηγή διασποράς ήταν η παρουσία μου στον ναό.
Πρόκειται για μια απόλυτα ψευδή είδηση δεδομένου ότι τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Φορούσα μάσκα τόσο εγώ όσο και ο Μητροπολίτης, και τα παρευρισκόμενα άτομα μέσα στην εκκλησία ήταν ελάχιστα.
Πίσω από τη διασπορά αυτής της είδησης υπάρχει δόλος. Η υποψία μου είναι ότι θεωρούν τη Βοιωτία προμαχώνα της Αττικής, στο να επέλθει δηλαδή κι εκεί άμεσα ένα lockdown και ότι επίσης φοβούνται τη διασπορά στους εργαζόμενους στα πολλά εργοστάσια της περιοχής μας».