You are currently viewing Ας μας πει ο κ. Γεραπετρίτης ποιον ακριβώς  ενημέρωσε η κυβέρνηση για την κατάργηση της προηγούμενης ΚΥΑ; Δεν έχει όνομα;

Ας μας πει ο κ. Γεραπετρίτης ποιον ακριβώς ενημέρωσε η κυβέρνηση για την κατάργηση της προηγούμενης ΚΥΑ; Δεν έχει όνομα;

🔺Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται», λέει ένα παλαιό γνωμικό, τόσο παλαιό όσο και ο έναρθρος λόγος. . Έχουμε κουραστεί από βαρύγδουπες εκφράσεις, χωρίς αντίκρυσμα.

Ο υπουργός επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε «ότι οι ρόλοι κράτους και Εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί» και υπογράμμισε ότι με την Εκκλησία «είμαστε στην ίδια πλευρά»! Αυτό βέβαια δεν προκύπτει από τα γεγονότα αλλά .. «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε»!
Είναι ίδιον των πολιτικών τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» τα παραπλανητικά, τα πολιτικάντικα!

Και ο κ. Γεραπετρίτης  αν και δεν είναι πολιτικός εντούτοις προσαρμόστηκε πολύ εύκολα.
Όμως με ποιο  τρόπο  η Πολιτεία είναι

 στην ίδια πλευρά με την  Εκκλησία; Μήπως με την σκληρή πολεμική, με τις διώξεις και τα πρόστιμα ; Με τις ειρωνείες και τους εμπαιγμούς; Με τις συμφωνίες που αθετούνται;Με το γεγονός ότι η Εκκλησία  με ένα πρωθυπουργικό Twit μετατράπηκε σε ΔΕΚΟ της κυβέρνησης εν μιά νυκτί;

Τίνι τρόπω είναι στην ίδια πλευρά αυτοί οι δυο κορυφαίοι θεσμοί της πατρίδας μας   για να το κατανοήσουμε κι εμείς;

Ισχυρίζεται ο κ. υπουργός ότι «υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και γι’ αυτόν τον λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή» και τόνισε ότι υπήρξε «απόκλιση από την πλευρά της Εκκλησίας»!

Γιατί δεν διευκρινίζει ο κ. Γεραπετρίτης ποιόν ακριβώς ενημέρωσε η Κυβέρνηση για την κατάργηση της προηγούμενης ΚΥΑ; Δεν έχει όνομα;  

Και γιατί υπήρξε απόκλιση από την πλευρά της Εκκλησίας; Επειδή επέμεινε ότι δεν μπορεί η μεγάλη ημέρα των Θεοφανείων να εορταστεί με άδειους ναούς; Αλλά τι ζητάμε; Δυστυχώς είναι  πολύ δύσκολο να κατανοήσουν μερικοί τα μεγάλα νοήματα της πίστεως. Είναι «άγευστοι πίστεως»  και εντελώς ξένοι προς την Ορθόδοξη Παράδοση και όλα αυτά τους φαίνονται ως κινέζικα!

Αν όπως δηλώνει στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις του  ο κ. Γεραπετρίτης ότι  «είναι στην ίδια πλευρά» με την Εκκλησία γιατί τότε της… γύρισαν τις πλάτες και δεν υπήρξε συννενόηση για την άρση της συμφωνίας; Ο κ. Γεραπετρίτης μας είπε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Ναι μπορεί να υπάρχει η επικοινωνία αλλά τότε γιατί  ο Αρχιεπίσκοπος  είπε με ενοχλημένο ύφος στον Πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο τη μέρα της ορκωμοσίας:

Εμένα  πάντως δεν με ενημέρωσε κανείς; Ποιος εκ των δύο μας λέει την αλήθεια;

Και επιπρόσθετα  γιατί ο κ. Γεραπετρίτης δεν ψέγει και δεν καταδικάζει όλα όσα κατήγγειλε ευθαρσώς ο Άγιος  Ιωαννίνων εναντίον του;Τον απεκάλεσε «ηθικό αυτουργό» της κρίσης!  Μήπως  ο Σεβ. Ιωαννίνων κ. Μάξιμος  απεκάλυψε την αλήθεια;

Και για να ολοκληρώσουμε το θέμα μας.

Είναι αλήθεια ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

κ. Ιερώνυμος έχει εκφράσει αρμοδίως  την δυσαρέσκεια του για τους χειρισμούς

του κ. Γεραπετρίτη και φρόντισε όπως λέγεται να το πει και στον ίδιο σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν- και έκτοτε δεν ξαναμίλησαν!

Αυτά ας φροντίσει να μας απαντήσει ο κ. Γεραπετρίτης και ας αφήσει την προσπάθεια γεφύρωσης της «απόστασης» δια των δηλώσεων. Έμπρακτα να δείξει τον άλλο του καλό  εαυτό- αν έχει! 

🔺Ακολουθεί το ρεπορτάζ με τις απόψεις του κ. Γεραπετρίτη 

 

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά

«Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο», επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, λέγοντας ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό άφησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. «Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Είμαστε στην ίδια πλευρά με την εκκλησία»

«Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο», επισήμανε ακόμα ο κ. Γεραπετρίτης την επομένη των Θεοφανείων. Όπως υπογράμμισε, είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί την ημέρα των Θεοφανείων, και την απόκλιση – όπως ανέφερε – από την πλευρά της Εκκλησίας, τόνισε ότι υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί. Χαρακτήρισε παράδοξες ή αστείες τις αναφορές ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενος μόνο στις εισηγήσεις συνεργατών του.

«Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία»

Σχετικά με τα σχολεία, ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης έκτος, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.