You are currently viewing Το αποκαλυπτικό ξέσπασμα του Σεβ. Ιωαννίνων κ. Μαξίμου για τον κ. Γεραπετρίτη.

Το αποκαλυπτικό ξέσπασμα του Σεβ. Ιωαννίνων κ. Μαξίμου για τον κ. Γεραπετρίτη.

✔️«Ιησούν ή Βαραββάν»; Παραφράζοντας το: «Τσιόδρα ή Γεραπετρίτη»;
 
🔹Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Μια φωνή αύρας λεπτής, σύνεσης και ελευθερίας πνέει από την ηρωϊκή -ακριτική μας Ήπειρο.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πιστός στην αποστολή του και στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου θα ανοίξει τις εκκλησίες της περιφέρειάς του κατά την μεγάλη αυριανή Δεσποτική εορτή σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε.
 Ο Σεβ. Ιωαννίνων, ένας σοβαρός, μετρημένος και ενίοτε εκρηκτικός Ιεράρχης( τον οποίο συχνά έχουμε επικρίνει για ορισμένες αστοχίες του), δήλωσε το αυτονόητο, πως οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές και οι πιστοί θα αποφασίσουν τι θα κάνουν!
Σημειωτέον ότι ο Σεβ. Ιωαννίνων κ.Μάξιμος από την αρχή της πανδημίας υπάκουσε και εφήρμοσε τις κυβερνητικές εντολές και επέβαλε τα μέτρα σε όλη την επαρχία του. Αλλά τώρα ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Μετά από τόση καταπίεση την οποία ανέχτηκε αδιαμαρτύρητα το Χριστεπώνυμο πλήρωμα έρχεται η Κυβέρνηση και αποφασίζει ετσιθελικά και επιβάλλει νέα τιμωρία στους πιστούς στερώντας τους την θεία λειτουργία των Θεοφανείων.
Ο Γέρων Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος που διακρίνεται για την υπομονή και την νηφαλιότητα του, ακόμη και αυτός εξανέστη. Η εισήγηση του στην έκτακτη ΔΙΣ χθες ήταν σαφής: θα λειτουργήσουν οι ναοί μας με πιστούς τα Θεοφάνεια. Και αυτό φρόντισε να το περάσει αρμοδίως.
Ωστόσο,πίσω  από αυτή την ανακολουθία της Κυβέρνησης υπάρχει ένα παρασκήνιο το οποίο ευθύνεται και κινεί τα νήματα με στόχο του να περιθωριοποιήσει την Εκκλησία και να την βγάλει από το χάρτη της κοινωνίας. Και αυτό το παρασκήνιο ο Σεβ. Ιωαννίνων ως Μητροπολίτης που ανήκει στον
σκληρό πυρήνα των ανθρώπων  του Αρχιεπισκόπου το γνωρίζει πολύ καλά!
Και βγήκε και  μίλησε με καθαρή γλώσσα –ίδιον του χαρακτήρος του- και το αποκάλυψε! Ναι έδωσε ωμά και φωναχτά  τον ηθικό αυτουργό όλης αυτής της αναστάτωσης. Προέβη σε μια αποκάλυψη-δήλωση-καταπέλτη λέγοντας πως   ο εκ Καρπάθου ορμώμενος «Σημιτικός»στο παρελθόν , νυν Υπουργός Επικρατείας και ιθύνων νους της πολεμικής κατά της Εκκλησίας Γιώργος Γεραπετρίτης, ευθύνεται για την παλινωδία της Κυβέρνησης.
Και μάλιστα ότι πήρε κατά κάποιον τρόπο την ρεβάνς από την Εκκλησία γιατί προ ημερών είχε απορριφθεί η πρότασή του για εννέα (9) εκκλησιαζομένους που ήθελε αυτός αλλά τελικά πέρασε το 25 για τους ναούς και το 50 για τους Μητροπολιτικούς ναούς!
Οι δηλώσεις του Σεβ.Μητροπολίτη Ιωαννίνων έγιναν σήμερα 5 Ιανουαρίου 2021, στην εκπομπή “…ό,τι πείς εσύ…”, του Γιώργου Γκόντζου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο των Ιωαννίνων…!!!Εχουμε στο τέλος του κειμένου αυτού  το σχετικό ντοκουμέντο.
Είχαμε  σημειώσει κατ´επανάληψη στο παρελθόν,  τις λανθασμένες υποδείξεις των συμβούλων του κ. Πρωθυπουργού σε σημείο που ενοχλήσαμε και  μας έγιναν σχετικές υποδείξεις. Αλλά εμείς δεν υπακούσαμε. Είμαστε ανυπάκουοι!
Μα είναι δυνατόν να «παζαρεύεται» ο αριθμός των πιστών ή το άνοιγμα των Ναών με τόσο φθηνούς όρους και με μικροπολιτικές κορώνες;
Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται 2021 χρόνια μετά..
«Χριστόν ή Βαραββάν»; Παραφράζοντάς το: Τσιόδρα ή Γεραπετρίτη;
 
Η επιλογή του κ. Πρωθουπουργού να ακούσει τον Σημιτικό Υπουργό του και να αγνοήσει την Επιστημονική Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία σημειωτέον ξαφνιάστικε από την απόφαση αυτή όπως είπαν οι ίδιοι οι Ιατροί, οδήγησε σε σύγκρουση με την Εκκλησία ύστερα από πάρα πολλά χρόνια.
Είναι  πολυτέλεια  σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς ένα ξαφνικό «κτύπημα κάτω από την ζώνη» που πέρα από τους σημερινούς τριγμούς, την αναστάτωση και την αφερεγγυότητα των κυβερνώντων –η οποία θα χρεωθεί στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν– σπέρνει το ζιζάνιο της τρισκατάρατης διχόνοιας.
Ο ακρίτας της Ηπείρου Σεβ. Ιωαννίνων δεν δίστασε όμως, ευθύς και ντόμπρος όπως είναι, να τα βάλει και με τους ημέτερους, να στείλει ένα μήνυμα προς διαφόρους Αρχιερείς και Ιερείς  που «σηκώνουν μπαϊράκι κόντρα στις αποφάσεις της ΔΙΣ» ( δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί) και αναρωτιούνται αν θα λειτουργήσουν αύριο γιατί φοβούνται το πρόστιμο.
Ο Σεβ. Ιωαννίνων κ. Μάξιμος  γνωρίζει πολύ καλά ότι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας εξ αιτίας της πανδημίας αλλά και του εξ ανατολών θηρίου που βρυχάται, η συσπείρωση και η ενότητα, πρωτίστως των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών όλης της πατρίδας μας, αλλά και ολόκληρου του λαού υπό την σκέπη της Εκκλησίας, είναι πολύ ζωτικό και σημαντικό.
Η επισήμανση που έκανε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  κ. Ιερώνυμος προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη θα μείνει στην ιστορία «ως μια φωνή υδάτων πολλών». 
 – Όλη η Εκκλησία της πατρίδας μας του είπε,  είναι ενωμένη. Και η Κρήτη- η πατρίδα σου- και τα Δωδεκάνησα και οι Παλαιοημερολογίτες! 
Και αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να θυμούνται όσοι επιβουλεύονται τον διχασμό στην πατρίδα μας με αιχμή του δόρατος την Εκκλησία και τους πιστούς.
«Και εγένετο σιγή εν τω ουρανώ ως ημιώριον». 
Φοβάμαι μήπως αυτή η αναβολή που μας δίνει ο Θεός είναι η τελευταία!
Οι φωνές των Αγίων και των Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, μας προειδοποιούν εδώ και χρόνια, ότι βρισκόμαστε σε αποκαλυπτικούς καιρούς και χτυπούν τα καμπανάκια που μας καλούν σε μετάνοια…! 
 
 
 
Το ηχητικό ντοκουμέντο: