You are currently viewing Οι «υπάκουοι» υπηρέτες του συστήματος …

Οι «υπάκουοι» υπηρέτες του συστήματος …

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Διάβασα ένα κείμενο  διαμαρτυρίας σε ιστοσελίδα με ιστορικό τίτλο από έναν Αρχιμανδρίτη  του Οικουμενικού Θρόνου(❗️) ονόματι Αμβρόσιο Σταμπλιάκα, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζήλεψε την προπέτεια  και την αμετροέπεια του Αγίου  Αλεξανδρουπόλεως και κατηγορεί την Εκκλησία για… ανυπακοή!!!
Αυτό πανοσιολογιώτατε αποτελεί ύβρη!
 «Κρίμα στα πτυχία σου, κρίμα και στα διπλώματά σου», όπως θα έλεγε και ο Γέρων πρ. Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικος!
Κρίμα και για έναν ακόμη λόγο. Την θέση της προϊσταμενίας σας, πριν ίσως γεννηθήτε εσείς, τίμησε ο αείμνηστος, μαχητικός αρχιμανδρίτης τότε παπά-Γιάννης, μετέπειτα Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης. Ουδόλως ομοιάσατε του μεγάλου προκατόχου σας στον ναό που υπηρετείτε!!
Αφού λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες, μας εξηγεί ο πανοσιολογιώτατος γιατί «η Εκκλησία είναι ανυπάκουη», αναφέρει ο π. Αμβρόσιος και έναν από τους λόγους για τους οποίους είναι «απάνθρωπο, αντιχριστιανικό και εγωιστικό στο έπακρο να ζητάμει να ανοίξουν οι Ναοί». Διότι αυτήν την στιγμή «το λιανεμπόριο και η εστίαση τελούν υπό αναστολή λειτουργίας». Άκουσον άκουσον τι λέγεται από ιερατικό στόμα!
Δηλαδή πανοσιολογιώτατε η Εκκλησία συγκρίνεται με το λιανεμπόριο και ο Ναός με την εστίαση; Μαγαζάκι γωνιακό είναι ο Προσκυνηματικός Ναός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης;
Φαγοπότι στείνεται στην παραλία της Μεγάλου Αλεξάνδρου; Άπαγε της βλασφημίας, μέρα που είναι.
Και τι άλλο μας λέει ο φωστήρ π. Αμβρόσιος; Παραπονείται ότι η Ιερά Σύνοδος δεν ακούει την φωνή των κληρικών (!) αλλά την φωνή των Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων, των οποίων μάλιστα έχει το θράσσος να αμφισβητεί το «ορθόδοξο» του χαρακτήρος τους και τους αποκαλεί «καρικατούρες χριστιανών».
Εύγε στον ιερομόναχο, αρχιμανδρίτη και ίσως και πνευματικό!
Αν δεν υπήρχαν παπά-Αμβρόσιε «αυτές οι καρικατούρες χριστιανών» ίσως να μην υπήρχε άνθρωπος να σου φιλήσει το χέρι και συ θα περιφερόσουν ως καταθλιπτική καρικατούρα.
Αν δεν υπήρχαν οι  Χριστιανικές Αδελφότητες, δεν θα υπήρχαν κατηχητικά σχολεία, κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής. Και άρα δεν θα υπήρχαν οι ανιδιοτελείς εργάτες του αμπελώνος του Κυρίου να οργώνουν την ελληνική επικράτεια, χωρίς ωράριο, χωρίς προσωπική ζωή και να διδάσκουν στον λαό μας το Ευαγγέλιο.
Τί κακό εποίησαν πια οι Αδελφότητες; (Εκτός αν έχει ευεργετηθεί από κάποια ο εν λόγω πατήρ και γιαυτό βγάζει αυτό το περίσσευμα αγάπης και …ευγνωμοσύνης).
Ο μεγάλος οραματιστής Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, από την πρώτη του κι όλας ημέρα της αναρριχήσεώς του στην Αρχιεπισκοπική καθέδρα κάλεσε όλες τις χριστιανικές δυνάμεις, ώστε να συνδράμουν στο έργο της Εκκλησίας. Είναι κρίμα να ομιλεί ένας κληρικός και μάλιστα από την Θεσσαλονίκη, όπου οι Ορθόδοξες Χριστιανικές Αδελφότητες είναι συγκυρηναίοι και ενταγμένες πλήρως στο έργο των Ιερών Μητροπόλεων.
«Στώμεν καλώς» άγιοι πατέρες. Δεν καταλάβατε τίποτε από τα άδεια στασίδια; Είναι κρίμα να ομιλεί τόσο περιφρονητικά για τον θεσμό που υποτίθεται ότι υπηρετεί ένας κληρικός και μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη. Το κακό που έρχεται να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Αλλά ζει Κύριος ο Θεός σε πείσμα όλων αυτών που ζούμε και ακούμε!