Απαράδεκτο ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την μη  ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Απαράδεκτο ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

✔️Προφάσεις εν αμαρτίαις κυρία Πρόεδρε! Ντροπή! 
 
 
 
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Ανακοίνωση για το θέμα που προέκυψε από τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου κατά την επίσημη Δοξολογία για τη Πρωτοχρονιά στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών- που πρώτοι αποκαλύψαμε– “αναγκάστηκε” να εκδόσει σήμερα (μετά από τέσσερις ημέρες) η Προεδρία της Δημοκρατίας.
Και τι “λέει” σε αυτήν; Προφάσεις εν αμαρτίαις. Τα απολύτως αναμενόμενα και κυρίως άσκηση θρασύτητας και υποκρισία για αποποίηση ευθυνών.
Δεν  είναι, λέει,  η Προεδρία υπεύθυνη για το πρόγραμμα…
Ότι το ΓΕΕΘΑ έβγαλε σχετική ανακοίνωση (ως μη όφειλε είπαμε και θα το ξαναπούμε )
Ότι η όλη απόφαση ελήφθη σε σχετική σύσκεψη της 30ης Δεκεμβρίου. Αλλά δεν μας λένε ότι στη σύσκεψη αυτή συμμετείχε εκπρόσωπος της Προεδρίας ο οποίος όλα δείχνουν ότι πέρασε την επιθυμία της Προέδρου για μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου! Αλλά ας μας πουν τις οδηγίες στον εκπρόσωπο της Προεδρίας που συμμετείχε στη σύσκεψη ποιος τις έδωσε;  Η κυρία Πρόεδρος ή ο σύντροφος της,  ως άμισθος σύμβουλος παρά τω Προέδρω; Και ναι μεν ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας αλλά σε τίνος τις αρμοδιότητες εμπίπτει; Μήπως στην Περιφέρεια Αττικής; Δηλαδή από εκεί δόθηκε η εντολή για την μη ανάκρουση; Ας βγει να μας το απαντήσει ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης. Μήπως στο ΓΕΕΘΑ το οποίο βγήκε να  μας προκαταλάβει   για ένα θέμα που δεν το αφορά; Ας μας απαντήσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος. Όλα τα άλλα είναι ευτελείς αιτιολογίες για ένα τεράστιο λάθος, οι δημιουργοί του οποίου κρύβονται κάτω από τους μεγάλους τίτλους που αναξίως φέρουν.
Και για  να είμαστε  (δημοσιογραφικώς) σωστοί παραθέτουμε και ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠτΔ.
“Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς.
Σχετικά με το θέμα της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου κατά τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, προκειμένου να παραστεί στην καθιερωμένη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, διευκρινίζονται τα εξής:
Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρεται στην από 2 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η απόφαση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, που προβλέπουν μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων”.