You are currently viewing Γιατί εγκαλούν  τον Σεβ. Κυθήρων; Ας διαβάσουν πρώτα  το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που έγραψε πρώτη για το θέμα και μετά ας μας απαντήσουν.

Γιατί εγκαλούν τον Σεβ. Κυθήρων; Ας διαβάσουν πρώτα το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που έγραψε πρώτη για το θέμα και μετά ας μας απαντήσουν.

🔹Σχόλιο του ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ

 

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων, οδήγησε στην επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων.
Επίσης η υπόθεση ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό, κατόπιν εντολής της Προισταμένης της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.
Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας για το εμβόλιο σε πρόσφατο Εσπερινό, μεταξύ άλλων τόνισε:
 
«Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: “έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων”. Αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καθημερινή ειχε ένα ρεπορτάζ όπου το Βατικανό κρίνει “ηθικά αποδεκτά” τα εμβόλια που παρασκευάστηκαν από κύτταρα προερχόμενα από ιστούς αποβλημένων εμβρύων του περασμένου αιώνα.
 
🔹Σχόλιο του ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ
 
Προφανώς ο Άγιος Κυθήρων αναφέρεται σε αυτό εδώ.
Ο εισαγγελέας με τα τόσο άμεσα αντανακλαστικά που μας δείχνει ότι έχει,ας διαβάσει πρώτα  το άρθρο της “Καθημερινής” και ας πράξει ανάλογα αν πρόκειται για διασπορά ψευδών ειδήσεων ή αν ισχύουν  τελικά αυτά που γράφονται εκεί. Ο Άγιος Κυθήρων αυτά διάβασε και σε αυτά στηρίχτηκε όταν έκανε δηλώσεις. 
Το άρθρο της εφημερίδας αλλά και ο διεθνής τύπος επιβεβαιώνουν τα λόγια του  Μητροπολίτου Κυθήρων κκ Σεραφείμ.Οπότε προς τι η δίωξη μόνον του Σεβ. Κυθήρων; Τι εξυπηρετεί; Και γιατί δεν καλείται και η εφημερίδα για το δημοσίευμα της; Υπάρχει το αίτιον και το αιτιατόν! Γιατί εξαιρείται σκοπίμως και σκανδαλωδώς το πρώτο; Είπαμε η Διακαιοσύνη να είναι τυφλή αλλά όχι με επιλεκτικές ευαισθησίες. 
Δείτε τί γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

https://www.kathimerini.gr/world/561203191/to-vatikano-krinei-ithika-apodekta-ta-emvolia-kata-tis-covid-19/

Το Βατικανό κρίνει «ηθικά αποδεκτά» τα εμβόλια κατά της Covid-19

Το Βατικανό προέτρεψε τους Καθολικούς να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, εξηγώντας ότι όλα τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν είναι «ηθικά αποδεκτά», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρασκευάστηκαν από κύτταρα προερχόμενα από ιστούς αποβλημένων εμβρύων του περασμένου αιώνα.

Ένα σημείωμα της Συνέλευσης του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης που δημοσιεύθηκε «σχετικά με την ηθική της χρήσης ορισμένων εμβολίων κατά της Covid-19», το οποίο υπενθυμίζει τις θέσεις της Εκκλησίας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, στόχευε να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένα αιτήματα που ελήφθησαν τους τελευταίους μήνες.

«Είναι ηθικά αποδεκτό να λαμβάνουμε εμβόλια κατά της Covid-19 που έχουν χρησιμοποιήσει κυτταρικές σειρές από αποβλημένα έμβρυα στη διαδικασία έρευνας και παραγωγής τους», εξηγεί το σημείωμα που ενέκρινε ο Πάπας και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη Συνέλευση.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διευκρινίζει ότι η σύνδεση μεταξύ ενός ατόμου που εμβολιάζεται και των αμβλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο αιώνα είναι «μακρινή».

Βλαστοκύτταρα από αποβλημένα έμβρυα από τις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980 – που αναπαράγονται στο εργαστήριο για δεκαετίες ως «κυτταρικές σειρές» – έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς ερευνητές για το σχεδιασμό εμβολίων κατά της Covid-19, για παράδειγμα εντός των ομάδων των Astra Zeneca, Moderna και Pfizer, τονίζει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής στον ιστότοπό του.

Σε αρκετές χώρες του κόσμου, ιδίως στη Λατινική Αμερική, αλλά και στην Αυστραλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, οι επίσκοποι είχαν συζητήσεις σχετικά με το δίλημμα της «ηθικότητας» των εμβολίων.

Το Βατικανό δηλώνει επίσης ότι «η χρήση αυτών των εμβολίων δεν συνεπάγεται ηθική έγκριση της άμβλωσης» και καλεί τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις κυβερνητικές υπηρεσίες υγείας να «παράγουν, να εγκρίνουν, να διανέμουν και να προσφέρουν ηθικά αποδεκτά εμβόλια που δεν δημιουργούν προβλήματα συνείδησης».

Ακόμα κι αν ο εμβολιασμός γενικά πρέπει να παραμείνει «εθελοντικός», η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τονίζει ότι αποτελεί πράξη υπέρ του «κοινού καλού» και για «την προστασία των πιο αδύναμων και των πιο εκτεθειμένων», θέση που αντιτίθενται σαφώς στα αντιεμβολιαστικά κινήματα.

Η Συνέλευση του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης αναφέρεται τέλος στο «ηθικό καθήκον» της φαρμακευτικής βιομηχανίας, των κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών να κάνουν τα εμβόλια κατά της Covid-19 «προσβάσιμα ακόμη και στις φτωχότερες χώρες», επαναλαμβάνοντας έτσι μια επείγουσα έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου.