Ο χαφιές της γειτονιάς…

Ο χαφιές της γειτονιάς…

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου  Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί ένας δραστήριος, οξύνους και κατά πάντα άξιος κληρικός της τοπικής αποστολικής Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης  ο π. Αντώνιος Πακαλίδης, διαδραματίστηκε ένα θλιβερό συμβάν, όχι σπάνιο δυστυχώς για τις μέρες μας.
Για μια ακόμη φορά στοχοποιήθηκε η Εκκλησία και επειδή κάποιος ανεγκέφαλος θεώρησε ότι αιτία για την εξάπλωση του κορονοϊού είναι Αυτή και οι λειτουργοί της, ειδοποίησε την Αστυνομία να σταματήσει….την διασπορά του ιού!Ηταν ο χαφιές της γειτονιάς. Φρούτο που παρήγαγε η εποχή μας και το οποίο επιτρέψαμε εμείς με τη στάση μας να αναπαραχθεί και να αναλάβει το έργο της ρουφιανιάς.
Ο π. Αντώνιος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι στον Ναό τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και πρωτόκολλα και ότι μετά την Θ. Λειτουργία που γινόταν κεκλεισμένων των θυρών, στον αύλειο χώρο του Ναού κατά την διανομή των δεμάτων στους ενδεείς αδελφούς μας εμφανίστηκε η Αστυνομία, η οποία και επέβαλε τα μοναδικά σε μέγεθος χρηματικά πρόστιμα! Βρήκαν ευκαιρία οι …μπάτσοι να βγάλουν τα απωθημένα τους!
Είναι ακατανόητο αυτό που συμβαίνει,  κάποιοι  άνθρωποι τις άγιες αυτές ημέρες που διανύουμε  να θέλουν να ενσαρκώσουν  τον «σκληρόκαρδο γίγαντα» και να τους ενοχλεί ό,τι χαρούμενο, ευχάριστο και μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων αναπτύσσεται και  δραστηριοποιείται. Κρίμα!
Ο Χριστός γεννάται, ταπεινώνεται, σπαργανούται, γίνεται για μας άνθρωπος κι εμείς οι κοντόφθαλμοι γινόμαστε… ανθρωποφάγοι, μισάνθρωποι. Έλεος πια! Αλλά που θα πάει; Θα τελειώσει όλο αυτό και τότε θα καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.