You are currently viewing ΚΕΣΟ: Ολοκληρώθηκε η χριστουγεννιάτικη διανομή

ΚΕΣΟ: Ολοκληρώθηκε η χριστουγεννιάτικη διανομή

Η Χριστουγεννιάτικη διανομή 2020 του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη τάξη και συμμόρφωση στα μέτρα προστασία κατά του κορονοϊού, κάτω από αυστηρές υποδείξεις του ΕΟΔΥ για τήρηση των αποστάσεων, με μάσκες και απολυμαντικά, με ειδική άδεια από την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του Ιδρύματος κ. Ιερωνύμου, αλλά και τις ευχές του Αναπληρωτή προέδρου του ΚΕΣΟ Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου.


Υλοποιήθηκε, -στην έδρα του Κοινωνικού του Παντοπωλείου του φορέα , στην οδό Αχαρνών, προς τις 350 ωφελούμενες οικογένειες του ΚΕΣΟ από την Τρίτη 14/12 έως και την Πέμπτη 17/12- με την καταλυτική συμβολή των χορηγών μας, αλλά την συμβολή των στελεχών, της Κοινωνικής υπηρεσίας και των εθελοντών
Για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ανήμπορων ωφελούμενων του ΚΕΣΟ, επιστρατεύτηκαν ακόμα και οι άνθρωποι της Υπηρεσίας «Βοηθείας στο Σπίτι» του Δήμου Αθηναίων, όπου επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ, να παραλάβουν την βοήθεια με εξουσιοδότηση, για λογαριασμό των προστατευομένων τους.
Η διανομή πραγματοποιήθηκε επί τρείς ημέρες από τις 9πμ. έως τις 4μμ. Οι ωφελούμενοι διαμοιράστηκαν από 116 άτομα, ανά ημέρα ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.
Ενημέρωση για την δράση είχαν ο Αντιπεριφερειαρχής Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιώργος Δημόπουλος, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Νίκος Βαφειάδης, που ενθάρρυνε την διανομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Η βοήθεια & οι χορηγοί

Όλοι, οι ωφελούμενοι έλαβαν από δυο τσάντες. Η μια ογκώδης τσάντα που περιελάμβανε καθαριστικά (για την καθαριότητα του σπιτιού, την πλύση ρούχων και είδη προσωπικής υγιεινής), καθώς και βρεφικές πάνες. Η άλλη περιείχε τα απαραίτητα βασικά είδη διατροφής όπως: αυγά, όσπρια, ζυμαρικά, αναψυκτικά, καφέ φίλτρου σοκολάτες κρέμες, ή μπισκότα, καραμέλες και γλυκίσματα για τα παιδιά, φρέσκο ψωμί & αρτοσκευάσματα.
Μεγάλοι «χρυσοί» χορηγοί υπήρξαν για ενδέκατη συνεχή χρονιά, η επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στην Ελλάδα κα Όλγα Λαϊνοπούλου, η Εταιρεία Henkel AE & το Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης μέσω της καμπάνιας «Μια απλή κίνηση μεγάλης άξιας» Η Τράπεζα Τροφίμων & τα Σουπερ Μάρκετ Βασιλόπουλος, τα Πτηνοτροφεία Μεγάρων Ν. Βαζαίος και ακολουθουν οι λοιποί χορηγοί μας όπως: η “Ευρωπτηνοτροφική Κορίνθου Τσαούση» Α. Ε., η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Α. Ε. οι Φούρνοι “Υιοί Σωτ. Πέππα” από τον Ασπρόπυργο, καθώς τη Εταιρία “DOUVLIS TRANS – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ” που βοήθησε για τη μεταφορά κάποιων εκ των προϊόντων.


Η προετοιμασία της συγκεκριμένης διανομή, πραγματοποιήθηκε τάχιστα εν τω μέσω αναστολών, τηλεργασίας του προσωπικού και μεγάλης προσοχής, ενώ από τα Κεντρικά γραφεία του ΚΕΣΟ η γραμματέας κα Μαρία Νικολάου συντόνιζε την έλευση της βοηθείας μέσω των χορηγών.
Όμως αυτή την φορά στρέψαμε το βλέμμα μας στο Φιλανθρωπικό έργο που εκπονεί η ενορία του Αγίου Αντωνίου στα Άνω Πατήσια, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της αυτής και του ΚΕΣΟ. Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη ήρθε σε επικοινωνία με τον εφημέριο αυτής π. Θεολόγο Αλεξανδράκη και προσέφερε καθαριστικά για την διανομή της προσεχούς Κυριακής, προς τις ωφελούμενες οικογένειες της ενορίας.
Την βοήθεια από το ΚΕΣΟ παρέλαβε σε τρεις δόσεις με το αυτοκίνητο του ο άλλο εφημέριος του Αγ. Αντωνίου π. Σταύρος Λινός

Ευλογιές & ευχές

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕΣΟ Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος έστειλε την ευλογία του και τις ευχές του Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους: ωφελούμενους, χορηγούς, στα στελέχη και τους εθελοντές του ΚΕΣΟ.
Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη δήλωσε:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένη για το τελικό αποτέλεσμα της δράσης μας, δεδομένου ότι όλα τα προϊοντα προσφέρθηκαν από τους χορηγούς σε καιρούς δύσκολους, ώστε το ΚΕΣΟ, να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς στο πεδίο των Πιστοποιημένων Κοινωφελών Φορέων ως Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής. Ευπρεπώς με αίσθημα ευθύνης, στάθηκε και απέναντι στις οικογένειες, που έχουν πρόβλημα, χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα Ευρώ, για την αγορά των διαθέσιμων αγαθών, αναδεικνύοντας και το πνεύμα διακονίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
»Αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Δυστυχώς οι επιπτώσεις του κορονοϊού, οι αναστολές οι μειώσεις των αποδοχών στους εργαζόμενους, το κλείσιμο της αγοράς, έχουν επιφέρει μεγάλη ανέχεια στον κόσμο. Τα αιτήματα, που έχουμε για βοήθεια, στατιστικά, μας έχουν γυρίσει στα πρώτα χρόνια επιβολής των μνημονίων. Έτσι ότι και να προσφέρουμε στις οικογένειες, τους είναι χρήσιμο και ανακουφιστικό.
»Ευχαριστώ από καρδιάς τους χορηγούς, τα στελέχη και τους εθελοντές του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
»Τη συγκεκριμένη διανομή την αφιερώνω στη μνήμη της Ευγενίας Τσουμάνη –Σπέντσα μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ, που χάσαμε στις 6/12. Αξίζει να θυμηθούμε ότι σε προηγούμενες διανομές μας, την είχαμε αρωγό, στο έργο μας, ως απλή εθελόντρια. Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα –
Καλή και δημιουργική Χρονιά σε όλους».