Η επιστολή Αρχιεπισκόπου και η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό

Η επιστολή Αρχιεπισκόπου και η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος απέστειλε χθες Συνοδική εξουσιοδοτήσει μια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη για το επίμαχο θέμα που βασανίζει ολόκληρο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα. Συγκεκριμένα του έθεσε ευθέως το  αν θα ανοίξουν οι ναοί μας τα Χριστούγεννα για να εορτάσουμε τη γέννηση του Χριστού και να κοινωνήσουμε. 

Πάντως για την ιστορία και την δεοντολογία καλό θα ήταν η επιστολή αυτή να δοθεί στη δημοσιότητα για να δει ο πιστός λαός ότι η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος κάνουν ότι μπορούν και περνά από το χέρι τους για να αποκατασταθεί η ομαλότητα και η κανονικότητα στο χώρο της Εκκλησίας. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την λήψη της επιστολής επικοινώνησε σήμερα   τηλεφωνικά   με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για το θέμα αυτό. Συζήτησαν την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, καθώς και το θέμα του εορτασμού των Χριστουγέννων και δεσμεύτηκε ότι θα δει προσωπικά το θέμα που θέτει ο Αρχιεπίσκοπος στην επιστολή του. 

Όπως όλα δείχνουν οι  ανακοινώσεις για το θέμα  θα γίνουν εντός των προσεχών ημερών και αφού ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα. 

Σωτηρης Μ. Τζούμας