You are currently viewing Γιατί η γνωστή τρόικα της ΛΥΔΙΑΣ αποφάσισε να μην συμπαραταχθεί με τα 180  Χριστιανικά Σωματεία της Πατρίδας μας ενόψει των Χριστουγέννων;

Γιατί η γνωστή τρόικα της ΛΥΔΙΑΣ αποφάσισε να μην συμπαραταχθεί με τα 180 Χριστιανικά Σωματεία της Πατρίδας μας ενόψει των Χριστουγέννων;

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Δυναμικό «παρών» έδωσαν- και μπράβο τους- 180 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Πατρίδας μας, διατρανώνοντας την απαίτηση ν’ ανοίξουν οι Εκκλησίες τώρα τα Χριστούγεννα και να μην περάσουμε πάλι μαύρες μέρες όπως την Μεγάλη Εβδομάδα.

Με ένα καλαίσθητο, προσεκτικό  και πλούσιο μηνυμάτων βίντεο ανέδειξαν την κυβερνητική εμμονή για αστυνομοκρατία και στις απαγορεύσεις  στους Ιερούς Ναούς της χώρας μας,σε αντίθεση με πληθώρα άλλων  χωρών όπου τα θρησκευτικά καθήκοντα των πολιτών είναι ελεύθερα, με την δέσμευση της τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Εκεί που η επίσημη Εκκλησία σιωπά, φοβάται και άκριτα συμμορφώνεται, οι πιστοί δείχνουν τον δρόμο στους Ιεράρχες για σεβασμό των συνταγματικών τους ελευθεριών, όπως στα λοιπά ευρωπαϊκά κράτη αλλά και στην Αμερική.

Δυσάρεστη έκπληξη ωστόσο, προκαλεί η απουσία από την προσπάθεια  των Ορθοδόξων Σωματείων της Αδελφότητας η συμμετοχή της ΛΥΔΙΑΣ!Από το δελτίο τύπου που εξέδωσαν τα 180 Σωματεία που πρωταγωνιστούν σε αυτή την προσπάθεια προκύπτει ότι η επίσημη ΛΥΔΙΑ λάμπει δια της απουσίας της.Γιατί η ανεπίσημη ΛΥΔΙΑ με τις διωκόμενες  αδελφές εκεί στο ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ, συμμετέχουν στην κινητοποίηση με τις πενιχρές τους δυνάμεις γιατί έτσι γαλουχήθηκαν κοντά στον Γέροντα: με Χριστό και Ελλάδα.

Γιατί για άλλη μια φορά η ΛΥΔΙΑ- με τη γνωστή ιστορία που κουβαλά από τα χρόνια του Γέροντος Θεοφίλου- αποστασιοποιείται από τις κοινές δράσεις των Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων; Δεν τους ενδιαφέρει το θέμα;Δεν ανήκουν στην ορθόδοξη Ελλάδα;

Μήπως ο «πνευματικός προϊστάμενός αυτής ο περιβόητος Αρχιμ. Νικάνωρ και οι συν αυτώ Αναστασία Πεχλιβάνη και Μαρία Κράλλη που κινούν τα νήματα της Αδελφότητας, χωρίς να λογαριάζουν τις άλλες αδελφές, έχουν άλλες προτεραιότητες; (Οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι μία εκ των ανωτέρω «αδελφών» εν μέσω πανδημίας επισκέφτηκε το σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας για ευνόητους λόγους και σκοπούς. Αλλά θα μείνουν με αυτή τη χαρά).

Δεν έχουν τον χρόνο να αφουγκραστούν την αγωνία του πιστού λαού και να διαθέσουν τα μέσα που τους χάρισε ο Θεός, όπως έκανε ο μακαριστός Γέρων  Θεόφιλος, στην υπηρεσία του αυτού του υπό θρησκευτικό διωγμό λαού;

Και,αλήθεια, πριν αποφασίσει η γνωστή τρόικα  να αρνηθεί  τη συμμετοχή της ΛΥΔΙΑΣ σε αυτό τον ξεσηκωμό,  το έθεσαν μήπως στον πνευματικό τους προϊστάμενο Σεβ. Σερρών κ. Θεολόγο; Είχαν  και τη δική του συγκατάθεση στο να μην συμμετάσχουν σε αυτή την πανελλήνια πανστρατιά που υπάρχει για να μην ζήσουμε Χριστούγεννα με κλειστές Εκκλησίες; Να βγουν και να μας το πουν!

Ευκαιρίας δοθείσης να θυμίσουμε  την εξίσου αλγεινή εικόνα της απουσίας της ΛΥΔΙΑΣ από τις δυναμικές κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό. Δεν τους ενδιέφερε και δεν συμμετείχαν μολονότι είναι μια Αδελφότητα που αναπτύχθηκε μέσα στην καρδιά της Μακεδονίας. Και ναι μεν το λένε και το διαφημίζουν αλλά από τις πράξεις τους αποδεικνύεται ότι δεν το εννοούν!

Και όλα αυτά από μια άλλοτε ισχυρά και κραταιά Αδελφότητα που διαχειρίζεται τηλεόραση,( που ούτε η  Εκκλησία της Ελλάδος δεν διαθεπτει μια τέτοια φωνή),ραδιόφωνο και τυπογραφείο, μέσω τον οποίων όχι μόνο θα μπορούσε να βρει χώρο και τρόπο  έκφρασης η αντίδραση και η αγανάκτηση  των πιστών, αλλά αυτή ήταν και η μεγάλη παρακαταθήκη του μακαριστού Γέροντος προς τις Αδελφές που τον πλαισίωναν με αφοσίωση και αυταπάρνηση. Πλην όμως ο …πνευματικός που ανέλαβε με το έτσι θέλω τα ηνία της Αδελφότητας  και έγινε… Γέροντας,  μαζί με τα δύο θηλυκού γένους εξαπτέρυγα,κάνει ότι θέλει εκείνος βάζοντας μια τεράστια ταφόπετρα πάνω σε ό,τι θυμίζει Θεόφιλο και προβάλλοντας ακολουθίες, λειτουργίες και οδοιπορικά που πρωταγωνιστεί ο ίδιος!

Αλλά ο Θεός δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτό το ανοσιούργημα που ουδεμία σχέση έχει με το παρελθόν της Αδελφότητας. Το άδικον ουκ ευλογείται!Ο Θεός θα  δώσει  τη λύση και θα αποκαλύψει τη συμμορία  και το έργο της!

Ολίγη υπομονή και πολύ προσευχή!