Ισόβιος ευγνωμοσύνη του Νικαίας Αλεξίου προς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ

Ισόβιος ευγνωμοσύνη του Νικαίας Αλεξίου προς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ

Κάθε ώρα, κάθε στιγμή, κάθε ημέρα δεν παύει ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος να ευγνωμονεί τον μακαριστό Γέροντά του, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, του οποίου διετέλεσε Πρωτοσύγκελλος από το έτος 1989 έως και της εκλογής του σε Μητροπολίτη Νικαίας το έτος 1995.

Εκείνα τα χρόνια της στενής συνεργασίας σεβόταν, τιμούσε και προσπαθούσε να αναπαύει τον Γέροντα Αρχιεπίσκοπο, του οποίου τις ικανότητες εκτιμούσε βαθύτατα, θαυμάζοντας ταυτόχρονα τη σπουδαία προσωπικότητά του για την προσφορά της στην Εκκλησία και το έθνος.

Από της 10ης Απριλίου του έτους 1998 που εκοιμήθη ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος μέχρι και σήμερα, δεν παραλείπει ο Σεβασμιώτατος να δέεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ υπέρ της μακαρίας μνήμης και αναπαύσεώς του.

Σήμερα, 4η Δεκεμβρίου, εορτή και μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του οποίου το όνομα έφερε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας τέλεσε Τρισάγιο στο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου Νικαίας, ενώ στη συνέχεια ομίλησε στους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους της Μητροπόλεως, αναφερόμενος με θερμά λόγια στον μακαριστό Γέροντά του.