Η Εκκλησία της Σερβίας για την εκλογή νέου Πατριάρχη

Η Εκκλησία της Σερβίας για την εκλογή νέου Πατριάρχη

 Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Σερβίας θα ενημερώσει σύντομα για τη διαδικασία εκλογής του νέου Πατριάρχη, μετά την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου…

τόνισε ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας, ο οποίος είναι τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία θα παίξει η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης.

 

«Εξαρτάται κυρίως από προβλήματα στις μετακινήσεις που προκαλεί η πανδημία. γνωρίζετε ότι έχουμε Ιεράρχες στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους και είναι απαραίτητο να εξασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουν να παραβρεθούν στην διαδικασία εκλογής», δήλωσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν έως τις 20 Φεβρουαρίου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η εξέλιξη της πανδημίας θα επιτρέψει τη συνάντηση.

«Αν η κατάσταση δεν ευνοεί, τότε θα δούμε πότε είναι δυνατόν να συγκαλέσουμε την Ιεραρχία. Η Σύνοδος θα ενημερώσει εγκαίρως την εκκλησία και το ευρύ κοινό «, δήλωσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, δηλώνοντας ότι η προβλεπόμενη μεθοδολογία στην εκλογή του νέου Προκαθημένου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα αλλάξει.

Τέλος απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να τηρούν τα μέτρα και να φορούν μάσκες .