Αθηνά Λινού: «Οποιεσδήποτε συζητήσεις γύρω από την Θεία Κοινωνία την παρούσα στιγμή είναι εκ του πονηρού»

Αθηνά Λινού: «Οποιεσδήποτε συζητήσεις γύρω από την Θεία Κοινωνία την παρούσα στιγμή είναι εκ του πονηρού»

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο ραδιόφωνο του real και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου  έκανε λόγο για διαστρέβλωση των πρόσφατων δηλώσεων της

Ο Νίκος  Χατζηνικολάου παίρνοντας αφορμή από τις αντιδράσεις που υπήρξαν από ορισμένους συναδέλφους της κας Λινού, μετά από τις δημόσιες επιστημονικές τοποθετήσεις που εξέφρασε τελευταία η ίδια γύρω από το θέμα της θείας Κοινωνίας, ρώτησε την καθηγήτρια της ιατρικής σχολής να δώσει τη δική της απάντηση, με την κα Λινού να τονίζει πως «Είπα δύο πράγματα. Πρώτον ότι ο ιός αυτός προκαλεί μόλυνση η οποία είναι αερογενής»και πρόσθεσε πως «τα σταγονίδια βεβαίως μεταδίδουν αν εισπνευστούν αφού πρόκειται για αερογενή νόσο».

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση συμπλήρωσε παράλληλα πως  «αυτό που επίσης ανέφερα είναι ότι ακόμη και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν υπάρχει κάποια σχετική έρευνα που να συνδέει τη μετάδοση μέσω τροφίμων»,ξεκαθαρίζοντας επομένως πως «η λοίμωξη δεν είναι τροφιμογενής».

Εμφανώς ενοχλημένη και για τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με το αν μεταδίδεται ή όχι ο ιός από την κοινή χρήση της λαβίδας, η κα Λινού θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη δική της θέση επισήμανε πως « αυτό που εγώ είπα είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ευρεία συζήτηση σε πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες και η απόφαση του αν θα κρατήσουμε αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο ή όχι είναι καθαρά απόφαση της Εκκλησίας και του Πατριαρχείου και όχι απόφαση δική μου»,διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως «επομένως εγώ δεν εκφράστηκα σαφώς αν μεταδίδεται ή δεν μεταδίδεται. Είπα όμως ευθαρσώς ότι εγώ μεταλαμβάνω όταν είναι ανοιχτές οι Εκκλησίες»

Κλείνοντας το θέμα αυτό η κ. Λινού συμπέρανε πως δίνουμε μεγάλη έκταση σε μια συζήτηση που δεν έχει ουσιαστικά κανένα νόημα αφού οι Εκκλησίες είναι κλειστές, λέγοντας χαρακτηριστικά με νόημα πως «νομίζω ότι οι οποιεσδήποτε συζητήσεις γίνονται γύρω από το θέμα αυτό την παρούσα στιγμή είναι εκ του πονηρού. Όταν οι Εκκλησίες ανοίξουν με το κάλο η Εκκλησία έχει το περιθώριο να αποφασίσει για τα θέματα αυτά».