Παιχνίδια πάνω απο τον… «ασθενή» ή νεκρό Πατριάρχη Σερβίας

Παιχνίδια πάνω απο τον… «ασθενή» ή νεκρό Πατριάρχη Σερβίας

Αυτό κι αν είναι ύβρις κατά νεκρού η οποία μάλιστα προέρχεται από ανθρώπους της Εκκλησίας.
Από το πρωί έχουμε γίνει μάρτυρες ενός αρρωστημένου παιχνιδιού που παίζεται στη Σερβική Εκκλησία εις βάρος της μνήμης και της υστεροφημίας του Πατριάρχη Ειρηναίου με στόχο  τη  νομή της εξουσίας. Οι Σέρβοι προφανώς μας παραδίδουν μαθήματα για να τα εφαρμόσουμε και μείς όποτε τα χρειαστούμε.
Κρατούν… μυστικό  ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος είναι νεκρός από την πρώτη στιγμή  που  διέρρευσαν τα σερβικά μέσα την είδηση και στη συνέχεια τη διέψευσαν γιατί έτσι αποφάσισαν οι τυμβωρύχοι …
Προφανώς, κάποιο παρασκήνιο κυοφορείται σχετικά   με τη διαδοχή. Οι πληροφορίες που έχουμε από εκεί φίλους  κληρικούς είναι ότι οι δελφίνοι δεν   τα έχουν βρει ούτε για το ποιός θα αναλάβει την τοποτηρητεία  του πατριαρχικού θρόνου, θέση η οποία θα επηρεάσει την εκλογή Πατριάρχη.
Και όλα  αυτά δεν γίνονται τυχαία. Σίγουρα πίσω απ´ αυτά βρίσκεται η Μόσχα η οποία έχει στην Εκκλησία της Σερβίας  τον Επίσκοπο Μπάτσκας Ειρηναίο Μπούλοβιτς…Είναι ο άνθρωπος που έχει γίνει ο πλέον ρωσόφιλος Ιεράρχης και πολεμά κάθε τι που έχει σχέση με Ελλάδα και Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Δεν ξέρουμε αν  μέχρι αύριο… λυθούν τα μάγια και θα ανακοινωθεί ο θάνατος του Πατριάρχη. Το βέβαιο είναι μέχρι να εκλεγεί ο επόμενος Πατριάρχης Σερβίας θα έχουμε να ακούσουμε και να μάθουμε πολλά.
Σωτήρης Μ. Τζούμας