Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: “Τελεσίγραφο” Ιεράς Συνόδου – Μην τολμήσετε να κλείσετε τις Εκκλησίες τα Χριστούγεννα – Επιβεβαίωσε τον ΕΞΑΨΑΛΜΟ για αποστολή επιστολής στον Πρωθυπουργό

Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: “Τελεσίγραφο” Ιεράς Συνόδου – Μην τολμήσετε να κλείσετε τις Εκκλησίες τα Χριστούγεννα – Επιβεβαίωσε τον ΕΞΑΨΑΛΜΟ για αποστολή επιστολής στον Πρωθυπουργό

ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ:“Δεν θα ανεχθούμε κλειστές Εκκλησίες τα Χριστούγεννα και απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας” ξεκαθάρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ Γαβριήλ κατά την διάρκεια της διαδικτυακής του ομιλίας στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα μέσω του λογαριασμού της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας & Φιλαδεφείας στο facebook.

Ο Σεβασμιώτατος προχώρησε μάλιστα και στην αποκάλυψη ότι η Ιερά Σύνοδος έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και ήδη έχει αποστείλει επιστολή ( το δημοσιεύσαμε χθες για την ύπαρξη επιστολής) προς τον  Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους φορείς, ενημερώνοντας τους πως δεν πρόκειται να ανεχθούν κλειστές Εκκλησίες την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Αυτό που ενοχλεί και δεν θα κάνουμε πίσω είναι η Θεία Ευχαριστία ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβριήλ ενώ συνέχισε  λέγοντας πως  η εκκλησία προβαίνει σε αυτού του είδους τις κινήσεις «όχι γιατί θέλουμε να πάμε κόντρα, αλλά για να πούμε σε όλους ότι η εκκλησία απέκτησε την εμπειρία να διαχειρίζεται την κατάσταση του κορονοϊού και να τηρεί τις αποστάσεις. Άλλο η συνάθροιση, σας προτρέπω να προστατεύσετε τους εαυτούς σας, δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν πάμε για λίγο στην εκκλησία. Ουδέποτε η εκκλησία ήρθε να πολεμήσει την επιστήμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να ακούει μονάχα τα όσα προέρχονται από την επίσημη θέση της Εκκλησίας και της Συνόδου. “Μην ακούτε διάφορες φωνές που ναι μεν έρχονται από πρόσωπα της Εκκλησίας, αλλά δεν εκφράζουν την επίσημη Εκκλησία. Η Εκκλησία εκφράζεται μέσω της Ιεράς Συνόδου. Μην ακούτε τον καθένα που θέλει να περάσει μια άλλη γραμμή. Ομολογία στον Χριστό δεν σημαίνει απαραίτητα βία και επανάσταση”, τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαβριήλ.

Παρακολουθήστε την ομιλία του εδώ: