Ο Μητροπολίτης  Φθιώτιδος Συμεών de profundis  προς…ειδικούς και αυθεντίες!

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών de profundis προς…ειδικούς και αυθεντίες!

Με έναν μοναδικό τρόπο – πνευματικό  ήρεμο και πράο-έθεσε ενώπιον των ευθυνών τους  ο ακούραστος Μητροπολίτης  Φθιώτιδος Συμεών με τον δικό του σοφό και ελεγκτικό λόγο   όσους διαχειρίζονται  κρίσεις στην εποχή μας εξαιτίας των θέσεων που έχουν καταλάβει  και οι οποίοι ματαιοπονούν προβάλλοντας τους εαυτούς του ως αυθεντίες. Αναλαμβάνουν να διαχειριστούν κρίσεις κάθε είδους, οι οποίες πλήττουν και ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο, τον λαό μας  που πληρώνει κάθε δυσκολία με θυσίες και στερήσεις. 

“Πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα,  αν και σήμερα ευρίσκονταν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν τις ευθύνες της διαχείρισης μιας τέτοιας κρίσης, να μπορούσαν να πουν ταπεινά και σεμνά, ότι: «Χριστέ βοήθησέ μας βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Δοκιμάζουμε το ένα και δεν επιτυγχάνει, δοκιμάζουμε το άλλο και δεν εισακούεται,  προσπαθούμε με χίλιους τρόπους από το πρωί μέχρι το βράδυ να πείσουμε για κάποια πράγματα αυτονόητα τους ανθρώπους και αυτοί δεν μας ακούν, μας κλείνουν την πόρτα, μονάχα αν καταφύγουμε στη βία, στον  πειθαναγκασμό,  κάτι μπορούμε να κάνουμε. Γιατί δεν μπορούμε να μιλήσουμε στην ελευθερία των ανθρώπων,  γιατί δεν μπορούμε να πείσουμε; Ποιος είναι ο λόγος; Χριστέ μου βοήθησέ μας». Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν καταφεύγαμε όλοι στον Χριστό,  όπως κατέφυγε ο Ιάειρος τόσο σεμνά και ταπεινά; Αν είχαμε την τόλμη και την παλικαριά να του πούμε: «Χριστέ, έλα στο σπίτι μας, έλα στην επιτροπή μας, έλα στις διασκέψεις μας,  στις σκέψεις μας, στα σχέδιά μας, Έλα και δείξε μας Εσύ τον δρόμο, έλα και δώσε μας λύση, φώτισε τα σκοτάδια του εγωισμού μας, της αλαζονείας μας, της έπαρσής μας».

Ο Σεβ.Συμεών στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών ημέρα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τόνισε πως “Ο Χριστός στέκεται μακριά μονάχα από αυτούς, οι οποίοι είτε ασεβούν στο όνομά Του, δεν πιστεύουν στη Χάρη Του, αισθάνονται αυτάρκεις, ότι δεν τον έχουν ανάγκη, ότι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, έστω και αν γελοιοποιούνται μέσα στις αντιφάσεις τους, οι οποίες είναι ατελείωτες και δυστυχώς κλονίζουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, κλονίζουν την εμπιστοσύνη του λαού και το πιο κρίσιμο διακύβευμα, τούτη την περίοδο, την οποία διάγουμε, που ολόκληρη η οικουμένη, βρίσκεται σε μία απίστευτη κρίση, είναι ότι μπορεί να κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους πάντες και στα πάντα.

Ο Σεβ.  Φθιώτιδος κάλεσε όσους εμφανίζονται ως πεφωτισμένοι- οι γνωστοί Illuminati –  και λοιποί ειδήμονες να αποκτήσουν ταπείνωση, λέγοντας:

 “Γι΄ αυτό να το προσέξουν πολύ καλά,  αυτοί που αγορεύουν ως αυθεντίες από τα παράθυρα των τηλεοράσεων, πολλές φορές μάλιστα από όμορφες πόλεις της Εσπερίας, και από τα πάνελ των διαφόρων επιτροπών, ότι μπορεί να γίνουν οι αίτιοι και οι αυτουργοί ενός απόλυτου ξεχαρβαλώματος και μιας απόλυτης κατάρρευσης όλων των θεσμών ανεξαιρέτως