Τελειώνοντας ο Οκτώβριος στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Τελειώνοντας ο Οκτώβριος στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στον ιερό ναό της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, τελέστηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη εσπερινή αρχαιοπρεπής λειτουργία, επί τη μνήμη του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

 

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στον ναό, αλλά και στον υποκείμενο ναό του Αγίου Νεκταρίου, στην δεύτερη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε μνημόσυνο, για την ανάπαυση του μακαριστού αρχιεπισκόπου πρώην Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιακώβου και του δολοφονηθέντα από τις αλβανικές δυνάμεις ασφαλείας, βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Την ίδια ημέρα, έγινε και η υποδοχή αντιγράφου της εικόνος “Η Παναγία της Νίκης”. Το χαμένο πρωτότυπό της, είχε φιλοτεχνήσει ο διάσημος Έλληνας ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης, κατά την περίοδο που υπηρετούσε ως στρατιώτης μηχανικού, στο μέτωπο του 1940.

Το απόγευμα, τελέστηκε αγρυπνία για την μνήμη του Μεγαλομάρτυρα αγίου Δημητρίου από τον πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη. Την επομένη, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία από τον αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Φυλακτό.

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου εορτή του αγίου Νέστορος, ο αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Μεάτζια, τέλεσε θεία λειτουργία στο αφιερωμένο στον μεγαλομάρτυρα Δημήτριο παρεκκλήσι, που βρίσκεται εντός του ναού, στο άνω αριστερό τμήμα του γυναικωνίτη.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, παρά την σημαντική προσέλευση του κόσμου, τηρήθηκαν με αριθμοδότηση οι κρατικές απαιτήσεις περί του μεγίστου επιτρεπομένου αριθμού πιστών εντός των λατρευτικών χώρων, οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας για την μη μετάδοση λοιμώξεων, όπως επίσης και οι αυστηρές οδηγίες για την καθολική χρήση προσωπίδας.

Δείτε φωτογραφίες εδώ