You are currently viewing Περιορισμένη προσέλευση   πιστών στην Θεσσαλονίκη για να προσκυνήσουν του πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο με κάγκελα και υπερβολική αυστηρότητα

Περιορισμένη προσέλευση πιστών στην Θεσσαλονίκη για να προσκυνήσουν του πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο με κάγκελα και υπερβολική αυστηρότητα

✔️ Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έμοιαζε πως κάνει αγγαρεία.

✔️Μετά  τις αντιδράσεις του λαού προς  την αστυνομία που απαγόρευε την είσοδο και το προσκύνημα άνοιξαν οι πόρτες

✔️Η Δοξολογία έγινε με συνοπτικές διαδικασίες διότι αυτές τις εντολές είχαν δώσει από την Προεδρία

 

Περιορισμένος ο αριθμός των πιστών που  συγκεντρώθηκε σήμερα  Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης. Στη 1 μετά το μεσημέρι έγινε κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς  η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης και την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης το 1912, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι πιστοί όσοι πρόλαβαν να μπουν στο ναό το πρωί, κατά  τη θεία λειτουργία και αφού ακούστηκε το «Μετά φοβού Θεού, Πίστεως και αγάπης προσέλθετε», άρχισαν   να λαμβάνουν αρχικά τη Θεία Κοινωνία στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκαν εσωτερικά του ναού, σχηματίζοντας λογικές  ουρές. 

Στον  εσωτερικό χώρο του Ναού δεν επιτρεπόταν να μπουν πάνω από 50 άτομα, ενώ η είσοδος και η έξοδος γινόταν από διαφορετικές θύρες.

Απο τοπική ιστοσελίδα, γράφτηκε ότι κανένας από τους ιερείς δεν φορούσε μάσκα, και οτι παρατηρήθηκε και έντονος συνωστισμός μεταξύ των πιστών. Αλλά και τα δύο είναι εκτός πραγματικότητας και ψευδή. Οι ιερείς εντός του ναού και όταν τελούν θεία λειτουργία δεν φορούν μάσκα και από αυτό τους εξαιρεί και η ΚΥΑ.

 Στο θέμα του συνωστισμού που λένε ότι δημιουργήθηκε στο ναό,   έχουν εντελώς  άδικο και διαστρεβλώνουν την αλήθεια  διότι η αστυνομία ήταν πολύ αυστηρή. Το γράψαμε και χθες ότι τα μέτρα ξεπερνούσαν μέτρα στη Ρωσία επί Σοβιετικής Ένωσης. Οι άνθρωποι που ήθελαν να προσκυνήσουν δεν προλάβαιναν  να σχηματίσουν ουρές γιατί η αστυνομία τους έδιωχνε. Έλεγε χαρακτηριστικά ότι έχει συμπληρωθεί ο αριθμός και δεν θα μπείτε μέσα στο ναό όσο και αν περιμένετε! Και οι πιστοί στο άκουσμα των λέξεων αυτών απογοητεύοταν και έφευγαν. Η μόνη στιγμή που σχηματίστηκε ουρά ήταν την ώρα ποι πιστοί ήθελαν να κοινωνήσουν. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση κρατούσαν αποστάσεις και φορούσαν τη μάσκα μέχρι την ώρα της θείας κοινωνίας. Επομένως διαστρεβλώνουν   την αλήθεια κατά απαράδεκτο τρόπο αυτοί που τα γράφουν όλα αυτά. 

Η ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου έφθασε  στο ναό του Αγίου Δημητρίου ελαφρώς μουδιασμένη . Εξάλλου δεν είναι το στοιχείο της η πίστη και η επίσκεψη σε Εκκλησίες και Μοναστήρια. Δεν ασπάσθηκε το Ευαγγέλιο που την περίμενε με τον Σεβ Λαγκαδά Ιωάννη στην κεντρική είσοδο. Έκανε μια μικρή υπόκλιση της κεφαλής της και κατευθύνθηκα στο εσωτερικό του ναού. Άναψε προς έκπληξη όλων κεράκι και έκανε δύο φορές το σημείο του Σταυρού αλλά δεν ασπάσθηκε  καμία εικόνα. Άλλωστε είχε διαμηνυθεί από το γραφείο της να μην την φέρουν σε δύσκολη θέση με το Ευαγγέλιο και τις εικόνες ή το λείψανο του Αγίου γιατί δεν πρόκειται να ασπαστεί. 

Εισήλθε στο εσωτερικό του ναού και κατευθύνθηκε στον σολέα όπου την περίμεναν οι άλλοι Αρχιερείς με επικεφαλής τον Παναγιώτατο Θεσσαλονίκης. Και πάλι έκανε μια υπόκλιση κεφαλής και ήταν έτοιμη να πάει στη θέση της αλλά ο Σεβ. Φιλίππων Στέφανος  της είπε πρώτα να χαιρετήσατε τον Παναγιώτατο και μετά να πάτε στη θέση σας. Και το έπραξε. Πλησίασε τον Παναγιώτατο Θεσσαλονίκης τον χαιρέτησε και συνομίλησαν δια λίγο. Ο Γέρων Άνθιμος ήταν ευδιάθετος και της ευχήθηκε καλή διαμονή  στην Θεσσαλονίκη. Η δοξολογία οφείλουμε να επισημάνουμε ότι έγινε με μια ιδιαίτερη ταχύτητα . Προφανώς έτσι ζήτησαν από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Εκεί που δεν τους χαρίστηκε ο Γέρων Άνθιμος είναι στον Εθνικό Ύμνο που τον έψαλλε με όλο τό εκκλησίασμα με στεντόρεια τη φωνή. Και πάλι η Πρόεδρος η οποία φορούσε πάντα μάσκα χαιρέτησε τον Μητροπολίτη Άνθιμο και τους άλλους Αρχιερείς και ανεχώρησε χωρίς να έλθει σε επαφή με κόσμο .