Βιαστική κίνηση του Αμερικής Ελπιδοφόρου προς  τον κλήρο και τον λαό της Ι.Μ. Νέας Ιερσέης

Βιαστική κίνηση του Αμερικής Ελπιδοφόρου προς τον κλήρο και τον λαό της Ι.Μ. Νέας Ιερσέης

✔️Ο Πατριάρχης έπρεπε να κάνει την ενημέρωση

 Δεν έχασε ούτε λεπτό ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και πριν καν προλάβει να ενημερωθεί  ο καρατομηθείς Νέας Ιερσέης Ευάγγελος από τις εφημερίδες για  τις αποφάσεις του Πατριάρχη  απέστειλε εγκύκλιο σημείωμα προς τον κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης για τις αλλαγές αυτές.

Ο κ. Ελπιδοφόρος σε μήνυμά του, τονίζει ότι επικοινωνεί μαζί τους με πατρική αγάπη, τονίζοντας ότι ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης μετατέθηκε στην Μητρόπολη Σάρδεων . 

Αλλά την ενημέρωση αυτή θα έπρεπε να την κάνει προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης και να ανακοινώνει στους κληρικούς και τον λαό  ότι ορίζει Πατριαρχικό Επίτροπο  του τον Ελπιδοφόρο. Εχει δικαίωμα ο Ελπιδοφόρος να ζητά πράγματα που δεν δικαιούται; Ποιος θα μας το απαντήσει αυτό; 

«Υπό το πρίσμα αυτής της απόφασης, η Αγία και Ιερά Σύνοδος με διόρισε Πατριαρχικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, και ως εκ τούτου υπόσχομαι να σας υπηρετήσω πιστά με όλες τις καλύτερες δυνατότητές μου» αναφέρει μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο του  ο κ. Ελπιδοφόρος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, προσθέτει ότι «με τον τρόπο αυτό μου ζητήθηκε να καλύψω τις ποιμαντικές σας ανάγκες και να διασφαλίσω τη συλλογική πνευματική ευημερία».

Και αυτό έπρεπε να το ζητά ο Πατριάρχης. Πως θα γίνουν αποδεκτά αυτά που λέει ο Ελπιδοφόρος όταν το χριστεπώνυμο πλήρωμα ξέρει ότι αυτός υπήρξε η αιτία που καρατομήθηκε ο μέχρι χθες ποιμενάρχης τους; Αδιανόητα πράγματα! 

Επίσης , ο Ελπιδοφόρος ζητά , να μνημονεύεται το όνομά του στις ιερές ακολουθίες ως τοπικού Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης.