Η απάντηση της δημοσιογράφου  κ. Βάσως Μώραλη στο εξώδικο του Οργανισμού Γηροκομείων  «Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ»Σίδνεϊ

Η απάντηση της δημοσιογράφου κ. Βάσως Μώραλη στο εξώδικο του Οργανισμού Γηροκομείων «Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ»Σίδνεϊ

«Αντί του μάννα, χολή και όξος…»!
(Βέβαια, το έχουμε ξαναδεί το «έργο»! Εδώ πρόδωσαν και σταύρωσαν τον ίδιο τον Χριστό οι «Γραμματείς κι οι Φαρισαίοι» της εποχής Του, μπροστά σε μια ελάχιστη Βάσω Μώραλη θα δίσταζαν οι σύγχρονοι «Γραμματείς και Φαρισαίοι» της Αυστραλίας -και ιδιαιτέρως του Σίδνεϊ);
Με αφορμή το ΕΞΩΔΙΚΟ και την απειλή για άσκηση ΑΓΩΓΗΣ εις βάρος μου, που είχε το ΘΡΑΣΟΣ να μου αποστείλει το δ.σ. του Οργανισμού Γηροκομείων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σίδνεϊ “Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ” Νέας Νότιας Ουαλίας και Περιφέρειας Αυστραλιανής Πρωτεύουσας, για να παραδεχθώ -όπως απαιτούν- ότι είπα/έγραψα ψέμματα εις βάρος τους (σχετικά με τα γεγονότα γύρω από το ντοκιμαντέρ για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό -για το οποίο ήμουν εξ αρχής και αποκλειστικά η δημοσιογραφικώς υπεύθυνη), έχω να απαντήσω τα εξής στους ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ που το έστειλαν:
1. Ό,τι κατήγγειλα είναι καταγεγραμμένο σε ΔΙΚΑ ΣΑΣ επίσημα έγγραφα, που νομίμως (ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ μου τα στείλατε) έχω στην κατοχή μου. Και αποδεικνύουν περίτρανα την ΑΠΑΤΗ που έστησε εις βάρος του Οργανισμού σας και εις βάρος μου ο συνεργάτης σας (εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου) και ειδεχθής συκοφάντης μου εικονολήπτης Μαρκέλλος Πετρόπουλος.
2. Ο αποδεδειγμένα ΨΕΥΤΗΣ Πρόεδρος (Chairman) του διοικητικού συμβουλίου σας, δικηγόρος Ιορδάνης Χαρ. Ιορδανίδης/James H. Jordan, στις 4 Ιουνίου -ύστερα από επίμονες επί έναν μήνα δικές μου έγγραφες (με email) και τηλεφωνικές αναζητήσεις – μου τηλεφώνησε για να μου πει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τι έγινε και τι θα γίνει με το θέμα του ντοκιμαντέρ που εκκρεμεί λίγο πριν την ολοκλήρωσή του και αφού ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ είχα κάνει όλη τη δουλειά μέχρι τότε.
Και μου ΕΙΠΕ όσα ακριβώς και όπως ακριβώς τα ανέφερα (και τα δημοσιοποίησα από το προφίλ μου στο Facebook στις 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ). Εξάλλου, υπάρχει η έγγραφη αναφορά μου (με email) προς αυτόν στις 10 Ιουνίου (2020), όπου κατέγραφα εν συντομία το περιεχόμενο της συγκεκριμένης τηλεφωνικής συνομιλίας μας και ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ για την αυθαίρετη εκπαραθύρωσή μου -με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου- από το ντοκιμαντέρ που κατόπιν προφορικής και έγγραφης συμφωνίας με τη «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ» είχα αναλάβει ως η αποκλειστικά δημοσιογραφικώς υπεύθυνή του. Είχε ΔΥΟ ολόκληρους ΜΗΝΕΣ στη διάθεσή του ο κ. James Jordan (προτού δημοσιοποιήσω τις καταγγελίες μου) να μου απαντήσει πως όσα του έγραψα στις 10 Ιουνίου (συνοψίζοντας την τηλεφωνική συνομιλία μας) δεν ήταν αλήθεια και να ανασκευάσει, να με διορθώσει και να με διαψεύσει. Το ίδιο και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού «Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ», γιατρός Θήο (Θεοδόσης) Πεγκλής, στον οποίο κοινοποιήθηκε επίσης ηλεκτρονικώς η αναφορά μου αυτή. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ τους επί δύο μήνες δεν μου απάντησε ούτε διέψευσε το παραμικρό, γιατί απλούστατα όλα όσα κατέγραφα (όπως ακριβώς μου τα είχε μεταφέρει τηλεφωνικώς ο κ. Jordan) ήταν τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!  (ΚΑΙ αυτή την αναφορά μου την έδωσα στη δημοσιότητα μέσω FB και μπορεί να την δει (και να την θαυμάσει!) ο καθένας!)
Μόνο όταν τα «έβγαλα στη φόρα» και, προφανώς, πήραν εντολή από τον Προϊστάμενό τους κ. Μακάριο, βγήκε ο κ. James Jordan  (εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου σας) τάχα να με διαψεύσει με μια ανακοίνωση γεμάτη (αυταπόδεικτα) ψέμματα εν γνώσει του/σας! (Ο κ. James Jordan διέψευδε στην ανακοίνωσή του τον ίδιο τον εαυτό του! Κι αν ο κ. James Jordan ήταν μέλος Δικηγορικού Συλλόγου στην Ελλάδα θα τον είχαν ήδη διαγράψει λόγω αναξιοπρεπούς για δικηγόρο συμπεριφοράς!)
3. Καλά θα κάνετε ως δ.σ. Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ομογένειάς μας, αντί να ξοδεύετε στα χαμένα (σε δικηγόρους της Αθήνας π.χ. για εξώδικα και αγωγές που είναι δεδομένο ότι θα ΧΑΣΕΤΕ πανηγυρικά και εξευτελιστικά για σας) τα χρήματα του Οργανισμού που διοικείτε, να τα διαθέτετε για την βελτίωση των συνθηκών στα Ιδρύματά σας, ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των ηλικιωμένων μας!
Εξάλλου, τα χρήματα που ασυλλόγιστα και με θρασύτητα ξοδεύετε για να καλύψετε τα ψέμματα και τις αδικοπραξίες σας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΑΣ! Ανήκουν στην αυστραλιανή Ομογένεια συλλογικά (που συνεισφέρει τόσα χρόνια με Εράνους και δωρεές για να χτιστούν και να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ»), ανήκουν στους  τροφίμους των γηροκομείων σας (που βάζουν ως εγγύηση είτε τα σπίτια τους είτε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ο καθένας τους για να γίνουν δεκτοί στα γηροκομεία του Οργανισμού σας) και, τέλος, ανήκουν και στους Αυστραλούς φορολογούμενους και το  αυστραλιανό κράτος (που σας δίνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ως επιχορηγήσεις).
Οφείλετε να κάνετε χρηστή και τίμια διαχείριση των χρημάτων αυτών και όχι ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ τους για το «κέφι» σας και για να κουκουλώνετε τις αμέλειες ή τις αδικοπραξίες σας με έξοδα του Οργανισμού που διοικείτε! Θα κληθείτε να δώσετε ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!
4. Εξακολουθώ να περιμένω το «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» σας για την εθελοντική δουλειά ενός χρόνου που κατέβαλα με καλή διάθεση και ενθουσιασμό, ταξιδεύοντας με το ελάχιστο δυνατό κόστος/έξοδα για σας σε τρεις χώρες,  προκειμένου να υλοποιηθεί η αρχική ιδέα σας της παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το απαράμιλλο έργο του Ευεργέτη σας μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού. Και η οποία παραγωγή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ και τις προσωπικές θυσίες μου!
Όπως περιμένω και τη ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΑΣ για το ότι αντί για «Ευχαριστώ» και τη δυνατότητα να ολοκληρώσω το ντοκιμαντέρ σύμφωνα με τον σχεδιασμό μου, ΣΥΜΠΡΑΞΑΤΕ με τον συκοφάντη μου ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΑΣ Μαρκέλλο Πετρόπουλο (σύμφωνα με τη δική σας ομολογία και τις δικές σας αποδείξεις!) υπό τις εντολές του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (πάλι σύμφωνα με δική σας ομολογία: του προέδρου του δ.σ. σας δικηγόρου James Jordan) και αυθαίρετα και αναίτια με ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΑΤΕ από την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, κλέβοντας την πνευματική ιδιοκτησία μου κι αποκλείοντάς με από τον ηθικό  καρπό των κόπων μου.
Το «Ευχαριστώ» και η «Συγγνώμη» σας, λοιπόν, είναι το Εξώδικο και οι απειλές σας ότι θα στραφείτε με ΑΓΩΓΗ εναντίον μου γιατί δήθεν σας συκοφάντησα, διεκδικώντας από μένα ως «αποζημίωσή» σας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!
Δηλαδή, οι συκοφάντες και οι ψεύτες απειλούν αυτήν που ανυστερόβουλα και με κάθε ειλικρίνεια κι αγάπη τους πρόσφερε τον κόπο, τις ικανότητες και τον χρόνο της για πάνω από 12 μήνες!
Και δήθεν θίγεστε επειδή η συκοφαντημένη και εξαπατημένη από εσάς βγήκε και κατήγγειλε δημόσια τα ψέμματα, την υποκρισία και την αχαριστία σας (αφού σας είχε δώσει προηγουμένως κάθε ευκαιρία επανόρθωσης, διακριτικά και εκτός δημοσιότητας)!
Ποιος Θεός ή άνθρωπος μπορεί να το θέλει ή να το επιδοκιμάζει αυτό; Έχετε παραδώσει την ψυχή σας στον διάβολο και ως τέτοιοι θα κριθείτε και από τον Θεό και από τους ανθρώπους!
ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ούτε τα Εξώδικα ούτε τις ΑΓΩΓΕΣ σας! Δεν θα μου κλείσετε το στόμα! Τολμήστε να πάτε στη Δικαιοσύνη για να εξευτελιστείτε ΚΑΙ με δικαστική σφραγίδα αυτή τη φορά!
Φροντίστε μέχρι τότε, πάντως, να έχετε «τακτοποιήσει» τις έντονα φημολογούμενες ρεμούλες εκατομμυρίων των τελευταίων χρόνων στον Οργανισμό σας!
Τα «καλύτερα» έρχονται! Για να δει περίτρανα όλος ο κόσμος τα χάλια σας!.. Και να αηδιάσει, όπως εγώ και κάποιοι άλλοι που ΞΕΡΟΥΜΕ!
Βάσω Ε. Μώραλη