Διαστρέβλωσαν επίτηδες τις δηλώσεις του Σεβ. Καρπενησίου Γεωργίου για να δημιουργήσουν θέμα

Διαστρέβλωσαν επίτηδες τις δηλώσεις του Σεβ. Καρπενησίου Γεωργίου για να δημιουργήσουν θέμα

Γεώργιος: «Δεν ζήτησα ποτέ από τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες».

 

Και ξαφνικά βρήκαν την ευκαιρία να σταυρώσουν πάλι την Εκκλησία και να διασύρουν έναν Μητροπολίτη ο οποίος … «προέτρεψε  δήθεν τους πιστούς να μη φοράνε μάσκες». 

Μόνο που όλο αυτό αποδείχθηκε πως ήταν fake news.   Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος όπως ο ίδιος είπε  ουδέποτε προέτρεψε τους πιστούς να μην φορούν μάσκα  μέσα στο ναό.

Μάλιστα με τον Σεβ. Καρπενησίου επικοινώνησε ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, ζητώντας να μάθει την αλήθεια  σχετικά με τις δηλώσεις του  στα τοπικά ΜΜΕ και τι ακριβώς είπε.

Ο Σεβ. Καρπενησίου  μιλώντας  στους δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε είπε να μην φορούν οι πιστοί μάσκες και ότι έγινε διαστρέβλωση των όσων δήλωσε περί των μέτρων. 

«Αν υπάρχει πρόβλημα και στην περιοχή μας θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά μέτρα τα οποία εννοείται ότι θα εφαρμόσουμε. Τη στιγμή όμως που για μήνες δεν έχουμε κρούσματα για ποιο λόγο να επιβάλλονται εδώ τα μέτρα που επιβάλλονται στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές που είναι το πρόβλημα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος.

 Και πρόσθεσε: 

«Αυτή ήταν η δική μου απορία και ο δικός μου ενδοιασμός. Αυτό μεταφράστηκε όπως ακούστηκε. Εγώ μένω να απορώ και να μην λέω κάτι άλλο».

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε απο τον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1, γιατί οι πιστοί μέσα στην εκκλησία δεν φορούσαν μάσκες, ο κ. Γεώργιος  απάντησε χωρίς να μασά τα λόγια του: 

«Όταν οι διπλανοί μας δεν ασθενούν από που θα κολλήσουμε; Εδώ και μήνες μέσα σε αυτή την πανδημία εμείς σαν περιοχή, που δεν ξέρουμε για ποιους λόγους είναι, δεν έχουμε κρούσματα».

Τέλος ο Σεβ. Καρπενησίου  επεσήμανε  ότι και ο ίδιος και σέβεται και  θα σεβαστεί τα μέτρα σε περιοχές που υπάρχει πρόβλημα, τονίζοντας:

« Τον Αύγουστο μήνα είχαμε εδώ χιλιάδες Ελλήνων τουριστών κανείς δεν φορούσε μάσκα και κανείς δεν κόλλησε». 

Ο ANT1 έπαιξε στον αέρα το βίντεο με τις δηλώσεις του Σεβ. Καρπενησίου  , στις οποίες πράγματι  φαίνεται ξεκάθαρα ότι κ. Γεώργιος δεν κάνει ουδεμία αναφορά στις μάσκες αλλά αναπτύσσει το σκεπτικό του όπως ακριβώς τα είπε στους δημοσιογράφους.