Αρνητικά όλα τα τεστ που έγιναν στο Άγιο Όρος- Αισιόδοξα τα μηνύματα αλλά δεν θα υπάρξει αδράνεια και εφησυχασμός

Αρνητικά όλα τα τεστ που έγιναν στο Άγιο Όρος- Αισιόδοξα τα μηνύματα αλλά δεν θα υπάρξει αδράνεια και εφησυχασμός

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από το Άγιον Όρος, για το οποίο μέχρι χθες επικρατούσε  έντονη ανησυχία , μετά την επιβεβαίωση περίπου 10-12 κρουσμάτων κορονοϊού σε αυτό. Το θέμα πήρε  μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ και βρήκαν ευκαιρία οι άγευστοι της πίστεως να κοροϊδέψουν και να μεμφθούν τους διαμένοντες αφιερωμένους  στην Αθωνική Πολιτεία.

Τα αποτελέσματα των τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προληπτικά σε πολλά άτομα είναι όλα αρνητικά ( σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δόθηκαν είναι περίπου 200 άτομα αυτά που εξετάστηκαν και πρόκειται για ανθρώπους που μένουν  στο Άγιον Όρος, μοναχοί  και λαϊκοί).

Τα αποτελέσματα από τα τεστ που ενήργησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα στην Λακκοσκήτη( σκήτη που είχε στοχοποιηθεί από τους ευφάνταστους)ήταν καλά δεδομένου ότι από τους 50 περίπου μοναχούς που υποβλήθηκαν σε εξέταση, δεν βρέθηκε κανένας θετικός στον κορονοϊό.

Όλα δείχνουν ότι, μετά τις συντονισμένες ενέργειες και τα μέτρα της Ιεράς Κοινότητας, της Ιεράς Επιστασίας, της Διοίκησης του Αγίου Όρους, του ΕΟΔΥ, και των άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, η πανδημία βρίσκεται υπό έλεγχο και η παρούσα κατάσταση δεν εμπνέει σοβαρές ανησυχίες.

Το Κέντρο Υγείας Καρυών διενεργεί τεστ σε όσους μοναχούς και λαϊκούς εργαζόμενους επιθυμούν να υποβληθούν σε αυτά.Υπαρχουν πολλοί που αντιδρούν και δεν θέλουν αλλά με τη διπλωματία και τον καλό λόγο όλα γίνονται!

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα μέτρα που έλαβε με την χθεσινή της Εγκύκλιο η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των επισκεπτών και να τεθούν σε επαγρύπνηση όλες οι μονές.

Σ.Σ. Αυτό εμείς το φωνάζουνε από τον Ιούλιο, όταν βλέπαμε από τα ρεπορτάζ στις φωτό των πανηγύρεων των Μονών να υπάρχει μεγάλη κοσμοσυρροή και ανεπίτρεπτος συνωστισμός των πιστών  που εξαιτίας του κορονοϊού δεν θα έπρεπε.

Παρά τα αισιόδοξα α μηνύματα που υπάρχουν και τη λήξη πανικού που κήρυξαν οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ που αναχώρησαν από το Άγιο Όρος, οι αρχές του Αγίου Όρους δεν θα εφησυχάσουν.  Θα είναι σε συνεχή επαγρύπνηση για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση και να προλάβουν τα χειρότερα.