Τιμητική διάκριση στον καπετάν Γιώργο Αρβανίτη του ΕΓ/ΟΓ ΣΑΜΟΣ, τον «καπετάνιο του Αιγαίου» που ξέρει να τιμά τις παραδόσεις

Τιμητική διάκριση στον καπετάν Γιώργο Αρβανίτη του ΕΓ/ΟΓ ΣΑΜΟΣ, τον «καπετάνιο του Αιγαίου» που ξέρει να τιμά τις παραδόσεις

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Λατομιτίσσης Χίου, τίμησε  τον πλοίαρχο του ΕΓ/ΟΓ ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ καπετάν Γεώργιο Αρβανίτη για την απόδοση τιμών κάθε χρόνο στη εορτή της Παναγίας μας  το δεκαπενταύγουστο.
Ο Καπετάν Γιώργης έχει αναδειχθεί στον «καπετάνιο του Αιγαίου» που ξέρει να τιμά τις παραδόσεις των νησιών μας. Κάθε χρόνο με το πλοίο που κάνει την γραμμή Μυτιλήνη- Χίος-Πειραιά αποδίδει τιμές στην Μικρασιάτισσα Αγία Παρασκευή στο Καστέλλο της Χίου στην γειτονιά που μεγάλωσε και ανδρώθηκε ως παιδί και αργότερα ως νέος αλλά και την ημέρα της Παναγίας στην γειτονική Παναγία Λατομίτισσα, που δεσπόζει του λόφου στο Λατόμι.
Για το λόγο αυτό ο δραστήριος εφημέριος της Παναγίας Λατομιτίσσης ,ο καλλικέλαδος π. Βασίλειος Φιλιππάκης θέλησε να τον επιβραβεύσει για την συμβολή του να ομορφαίνει κάθε χρόνο τις ιερές πανηγύρεις των ναών μας .
Ο π. Βασίλειος Φιλιππἀκης εφημέριος του Ναού της Παναγίας , παρέδωσε στον Καπετάν Γιώργο Αρβανίτη  τιμητικό δίπλωμα αλλά και την εικόνα της Παναγίας και ευχήθηκε στον ίδιο και σε όλο το πλήρωμα του ΕΓ/ ΟΓ ΣΑΜΟΣ  να έχουν καλά και γαλήνια ταξίδια.
Σ.Μ.T.