You are currently viewing Φθιώτιδος Συμεών: «Η καρδιά μου επιβάλλει να βρεθώ κοντά στο ποίμνιό μου».

Φθιώτιδος Συμεών: «Η καρδιά μου επιβάλλει να βρεθώ κοντά στο ποίμνιό μου».

Σχόλιο του ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ:
Αυτή είναι η διαφορά ενός νέου  Μητροπολίτη, που έκλεισε  χρόνιο πριν λίγο καιρό στην Μητρόπολη που του έλαχε, να διακονήσει με αυταπάρνηση   τον πιστό λαό της Ιστορικής Μητροπόλεως Φθιώτιδος, σε αντίθεση με τον παλαιότερο  στα πρεσβεία Σεβ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων Τιμόθεο. Η ένταση των καιρικών φαινομένων που έφερε ο Ιανός δεν προκάλεσε μόνο  σοβαρές υλικές ζημιές στην Καρδίτσα  αλλά,δυστυχώς, υπήρξαν και ανθρώπινες απώλειες…!!!
Και  μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, δεν είδαμε ούτε διαβάσαμε σε ανακοινωθέντα ότι ο  Άγιος Θεσσαλιώτιδος περιόδευσε ή θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές, για να εμψυχώσει το ευρισκόμενο σε δοκιμασία ποίμνιό του, αλλά ούτε μάθαμε οτι θα διαθέσει τις υποδομές της Μητροπόλεως του ( όπως έκανε ο Σεβ. Φθιώτιδος) σε εμπερίστατους πολίτες της Καρδίτσας…
Αυτή είναι  η μεγάλη διαφορά των δύο στη σύγκριση: ο ένας ο Σεβ. Φθιώτιδος ήρθε για να μείνει και ο άλλος είναι ωσί παρών στην Μητρόπολή  του…!!!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η θεομηνία, ενεργοποίησε όλο τον μηχανισμό στήριξης της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να συμπαρασταθεί και να συνδράμει πρώτιστα στο έργο διάσωσης και δευτερευόντως στην στήριξη των πληγέντων από την θεομηνία.

          Μάλιστα στην χθεσινή εκδήλωση, «Υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Στυλίδος και του Ε.Κ.Π.Α» η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΟΣΚ στο «Πάρκο του Λαού» στη Στυλίδα, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και αμέσως αποχώρησε για να βρεθεί ενεργός συμπαραστάτης και αρωγός στους πληγέντες κατοίκους της Φθιώτιδος.

          Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Συμεών υπογράμμισε:

          «Κάποιοι αδελφοί μας απόψε δεν θα κοιμηθούν στο σπίτι τους, κάποιοι άνθρωποι δεν ξέρουν αύριο το πρωί αν θα έχουν σπίτι, έχει πληγεί η περιοχή μας, κάποια κομμάτια της πάρα πολύ έντονα, γι’ αυτό ζητώ την κατανόηση σας. Η καρδιά μου επιβάλλει να βρεθώ κοντά στο ποίμνιό μου απόψε, γι’ αυτό θα αποχωρήσω από την εκδήλωση».

          Από το πρωί ο Σεβασμιώτατος επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές στην Δυτική Φθιώτιδα, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη και μετέχει σε συσκέψεις και  είναι σε συνεχή συνεργασία μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τους Βουλευτές του Νομού κ. Γεώργιο Κοτρωνιά, κ. Ιωάννη Σαρακιώτη, κ. Θέμη Χειμάρα και κ. Ιωάννη Οικονόμου, τον Αντιπεριφεριεάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιο Καρακάντζα, τους Δημάρχους Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο και Μακρακώμης κ. Γεώργιο Χαντζή, τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Ηλία Κυρμανίδη και κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη και όλους τους αρμόδιους φορείς. 

          Μάλιστα ο κ. Συμεών ομιλώντας το πρωί στην Εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», αλλά και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ευχαρίστησε όλους όσους έσωσαν ανθρώπους, ώστε η Φθιώτιδα να μην έχει θρηνήσει κανένα ανθρώπινο θύμα. 

          Ο Σεβασμιώτατος τόνισε χαρακτηριστικά:

          «Ευλογώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους πήραν στα χέρια Και στην αγκαλιά τους γέροντες και γερόντισσες, ασθενείς και ανήμπορους αλλά και μικρά παιδιά και τους έσωσαν από την ασύμμετρη υδάτινη απειλή».

          Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών τόνισε ότι:

          «Όλος ο μηχανισμός της Ιεράς Μητροπόλεως, ήδη από χθες το βράδυ, είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, ώστε στα Ιδρύματα, στις κοινωνικοπρονοιακές δομές και στα Μοναστήρια της Μητροπόλεως, να μπορούν  να διαμένουν όσοι έχουν πρόβλημα στέγης και συγχρόνως υπάρχει ετοιμότητα συνδρομής σε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης».

         Ο Σεβασμιώτατος έλαβε μέρος και σε σύσκεψη αφ’ ενός μεν με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τ. Υπουργό κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, αφετέρου δε και με το επίσημο κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο κατέφθασε το μεσημέρι στο Λιανοκλάδι, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας, εξέφρασε το πατρικό του ενδιαφέρον και την συμπαράστασή του και ήταν σε διαρκή τηλεφωνική επισκοινωνία με τον κ. Συμεών.

Την συμπαράστασή τους εξέφρασαν και πολλοί Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και ετέρων κλιμάτων, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί από καρδίας.

Φωτογραφίες: Imfth.gr