You are currently viewing Η Ι. Μητρόπολη Φθιώτιδος στηρίζει τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας, του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας (τ. Ορφανοτροφείο Αρρένων Λαμίας) και της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Η Ι. Μητρόπολη Φθιώτιδος στηρίζει τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας, του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας (τ. Ορφανοτροφείο Αρρένων Λαμίας) και της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης και με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων με δυνατή προσωπικότητα και πλούσια μουσική παιδεία, προχώρησε με ενέργειες του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών στην ίδρυση Ωδείου, με την επωνυμία «Γερμανός ο Μελωδός» (αρ. αδείας: 29310/31-7-2020), το οποίο θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως.

Έχοντας υπόψη πως όταν διδάσκει κανείς, αγγίζει για πάντα μια ψυχή, οι παιδαγωγικά καταρτισμένοι καθηγητές του Ωδείου και το εκπαιδευτικό του σύστημα βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργούν την ανοιχτή σκέψη, τον ακέραιο χαρακτήρα, την μουσική προσωπικότητά τους, τη δημιουργικότητά τους, την αγάπη τους για τη ζωή, τους ανθρώπους και το Θεό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, κάνοντας πράξη την υπόσχεση του, να αποτελεί το Πνευματικό και Διοικητικό κέντρο της Μητροπόλεως ένα ζεστό σπίτι, μια ανοιχτή αγκαλιά αγάπης, γνώσης, έμπνευσης και δημιουργικότητας για όλα τα παιδιά, παραχώρησε από φέτος το δικαίωμα στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας, του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας (τ. Ορφανοτροφείο Αρρένων Λαμίας) και της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, να διδάσκονται δωρεάν στο Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός» την Βυζαντινή Εκκλησιαστική μας Μουσική.

Μ’ αυτό τον τρόπο καταδεικνύεται η ειλικρινή αγάπη και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας για όλα τα πνευματικά του παιδιά, καθώς και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για την διάδοση της πολιτισμικής και μουσικής μας παράδοσης.

Σε εποχές δύσκολες κατά τις οποίες πολλές οικογένειες αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους μια ολοκληρωμένη παιδεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ανοίγει την πατρική του αγκαλιά και προσφέρει απλόχερα την αγάπη και την ασφάλεια στα παιδιά του τόπου μας, ευχόμενος να προοδεύουν πνευματικά και να διαπρέπουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Ευχαριστήρια επιστολή γι αυτή την ευεργετική και πατρικής προσφορά αγάπης από μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών προς την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, απέστειλαν πριν λίγες ημέρες στον Σεβασμιώτατο, τα μέλη της Εκπαιδευτικής κοινότητος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Αυτή η άμεση, ανεπιφύλακτη ανταπόκριση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και Προέδρου της Σχολικής μας Εφορείας, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, στο σχετικό αίτημα του Διευθυντού μας, καταδεικνύει την ειλικρινή αγάπη του για το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας. Καταδεικνύει επίσης ότι η απρόσκοπτη, άδολη και χωρίς οπισθοβουλίες σχέση Μητροπόλεως – Εκκλησιαστικού Σχολείου είναι όρος προόδου για τα Σχολεία μας, προόδου από την οποία μόνον ωφελημένη θα βγει η εκπαίδευση, η Εκκλησία μας, η πατρίδα μας. Άλλωστε, στις 28 Ιουλίου 2020, στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας, σημειώναμε για τον Σεβασμιώτατο ότι «το Σχολείο μας εμπιστεύεται την καλή του διάθεση και υπό τη δική του σκέπη και προστασία, προσδοκά και αναμένει να έχει μία νέα, ελπιδοφόρα πορεία στη δεύτερη εκατονταετία της ζωής του!». Σε εποχές δύσκολες, λοιπόν, κατά τις οποίες πολλές οικογένειες αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όλα όσα θα ήθελαν, ή όλα όσα οι νεαροί βλαστοί τους δείχνουν ότι έχουν τη δύναμη να διαχειρισθούν και να αξιοποιήσουν, έρχεται η Εκκλησία, έρχεται η Μητρόπολις Φθιώτιδος και προσφέρει αρχοντικά τη βοήθειά της. Έρχεται να καλύψει οικονομικές αδυναμίες, να ανοίξει, δωρεάν, δρόμους σε επίδοξους θεράποντες της πατρώας εκκλησιαστικής και όχι μόνο μουσικής μας. Δεν χρειάζεται, ασφαλώς, να σημειώσουμε

ότι ουδεμία τυπική υποχρέωση έχει προς τούτο. Και εκείνο που καθιστά ακόμη πιο αξιέπαινη την πρωτοβουλία του Ποιμενάρχου μας είναι ότι η δυνατότητα δωρεάν φοίτησης παρέχεται σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές μας, ασχέτως εάν προέρχονται ή όχι από την περιοχή ευθύνης της Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Ιδού, λοιπόν, ότι μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδος και όχι μόνο, συνάγονται επί το αυτό στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας! Και ασφαλώς, σε τούτη την επί το αυτό σύναξη, ελπίζουμε, επικαλούμενοι και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, να πραγματώνεται στο Σχολείο μας το ευαγγελικόν «όπου εισί δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμί εν μέσω αυτών»! Ευχόμαστε οι μαθητές μας να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ευκαιρία που τους προσφέρει η Μητρόπολή μας και να τους καμαρώνουμε όλοι μας, στο μέλλον, να κοσμούν αναλόγια ναών της πατρίδας μας, να διαπρέπουν στο πεδίο της μουσικής. Ιδού η Ρόδος για τα παιδιά μας!

Ευχαριστούμε θερμότατα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Συμεών για την αρχοντική του αγάπη προς τη Σχολή μας! Σύμπασα η σχολική μας κοινότητα του εύχεται, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, καλή δύναμη στο πολυεύθυνο έργο του, επ’ αγαθώ της εκατόχρονης Σχολής μας, επ’ αγαθώ του ποιμνίου που του έχει εμπιστευθεί ο Θεός»!

Το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, προσκεκλημένος της Δημοσιογράφου του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5 Fm) κ. Κατερίνας Χουζούρη, στο πλαίσιο της Εκπομπής «Κάθε μέρα, νέα μέρα», παρεχώρησε συνέντευξη για την προσφορά των υποτροφιών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ομιλώντας και για την εκατονταετή προσφορά της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, στην Εκκλησία, στην Παιδεία και στην Πατρίδα .