You are currently viewing Η αποστομωτική απάντηση  της δημοσιογράφου Βάσως Ε. Μώραλη στο εξώδικο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Η αποστομωτική απάντηση της δημοσιογράφου Βάσως Ε. Μώραλη στο εξώδικο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

✔️ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ 250.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΚΑΡΙΟ! – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ «ΕΞΩΔΙΚΟΥ»ΤΟΥ
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10! (Από το απόγευμα της 1ης Σεπτεμβρίου έως χθες 10 Σεπτεμβρίου 2020)
Πέρασε, λοιπόν, και η 10η μέρα που είχε την «καλοσύνη» να μου παραχωρήσει με «Εξώδικη Διαμαρτυρία – Δήλωση – Πρόσκλησή» του ο …γενναιόδωρος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος προκειμένου να «μεταμεληθώ και να του απευθύνω τη δημόσια συγγνώμη μου» για τις ΔΗΘΕΝ «αβάσιμες και ατυχείς αναφορές μου στο πρόσωπό του» μέσω προσφάτων αναρτήσεών μου στη σελίδα μου στο Facebook!
Τώρα πια θα δω το «άλλο πρόσωπο» του …τιμωρού Μακαρίου, που θα μου κοπανήσει κατακέφαλα μια αγωγάρα ναααα!.. (Με το συμπάθειο!). Και θα μου ζητάει κατά τη συνήθειά του –όπως και από άλλους συναδέλφους  δημοσιογράφους εδώ στην Ελλάδα- ΜΟΝΟ 250.000 (ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ευρώ ως αποζημίωση με την αγωγή του, επειδή δημοσιοποίησα ΑΛΗΘΕΙΕΣ στηριγμένες σε αδιάψευστα ντοκουμέντα –τα οποία ο κ. Μακάριος προφανώς απαξίωσε και να δει/διαβάσει (όπως και τις δυο επιστολές μου που του απηύθυνα προσωπικά από τις 15 Ιουνίου 2020, δίνοντάς του εγκαίρως την ευκαιρία να επανορθώσει την κραυγαλέα αδικία που διέπραξε εις βάρος μου, αλλά δεν καταδέχθηκε ποτέ να απαντήσει ούτε για λόγους στοιχειώδους καλής συμπεριφοράς και ευγενείας).
Ναι, σε 250.000 ευρώ αποτιμά την δήθεν «τρωθείσα τιμή» του ο κ. Μακάριος! Έχει κόψει «ταρίφα» για τον καθένα που εκθέτει τις πρωτοφανείς για ορθόδοξο Ιεράρχη πράξεις και μεθοδεύσεις του. 250.000 ευρώ του χρειάζονται, προφανώς, για να σιγάσει τις τύψεις του από τις αδικίες που διαπράττει εις βάρος αθώων και φιλότιμων ανθρώπων!
Για να δούμε, λοιπόν, ΑΝ θα βρεθεί δικαστήριο να καταδικάσει έναν αθώο και ανυστερόβουλο άνθρωπο και να «δικαιώσει» τους υποκριτές και τους ψεύτες!..
Σε λάθος άνθρωπο, όμως, απηύθυνε το «εξώδικό» του ο κ. Μακάριος!
Όσα εγώ δημοσιοποίησα –μαζί με τις αυθεντικές αποδείξεις της αλληλογραφίας που αποδεικνύουν του λόγου μου το αληθές- δεν είναι παρά όσα μου μεταφέρθηκαν επίσημα από τους επικεφαλής του Οργανισμού Γηροκομείων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ» Νέας Νότιας Ουαλίας ως προς τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ που συνέβησαν σχετικά με την τύχη του ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του επί 44 χρόνια Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας μακαριστού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ. Του ΓΙΓΑΝΤΑ προκατόχου του κ. Μακαρίου. Στο οποίο ντοκιμαντέρ είχα από τις αρχές Απριλίου 2019 (μόλις μία εβδομάδα μετά την εκδημία του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Στυλιανού) την αποκλειστική δημοσιογραφική ευθύνη κι επιμέλεια, με ανάθεση από την «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ» (που είχε και την πρωτοβουλία –και χρηματοδότηση- της παραγωγής του ντοκιμαντέρ).
Κατά των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ» πρέπει να στραφεί, λοιπόν, ο κ. Μακάριος, αφού ΕΚΕΙΝΟΙ προφορικώς και εγγράφως μου φανέρωσαν το σκάνδαλο κατάχρησης από τον προστατευόμενο του κ. Μακαρίου (εικονολήπτη Μαρκέλλο Πετρόπουλο) και μου υπέδειξαν τον κ. Μακάριο ως τον άνθρωπο που παρενέβη αυθαιρέτως, αφήρεσε την αρμοδιότητα του ντοκιμαντέρ από τον Οργανισμό τους, εκπαραθύρωσε ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ εμένα από τη συνέχεια του έργου και ανέθεσε, κατά παράβαση της αρχικής απόφασης του δ.σ. της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ», την ολοκλήρωσή του με τον δικό μου πνευματικό κόπο στον καταχραστή (και συκοφάντη μου) προστατευόμενό του!
ΕΚΕΙΝΟΙ μου μετέφεραν τις πληροφορίες που εγώ δημοσιοποίησα και ο ΙΔΙΟΣ Ο κ. ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΣΙΩΠΗΡΩΣ, αφού εκείνος επέλεξε να μην μου απαντήσει ανατρέποντας τους (υποτίθεται εσφαλμένους) «ισχυρισμούς μου», παρότι με την ευγενέστατη επιστολή μου της 15ης Ιουνίου προσωπικά προς εκείνον του έδινα την ευκαιρία και τον προσκαλούσα με τον δέοντα ΣΕΒΑΣΜΟ να δώσει εξηγήσεις και να αναθεωρήσει την αυθαίρετη και μονομερή απόφασή του εις βάρος μου! Η σιωπή του στην πρόσκλησή μου είναι η πιο ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το ότι όσα έγραψα είναι η μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ!
Επομένως, όλο το περιεχόμενο της «Εξώδικης Επιστολής» του είναι για γέλια, είναι για τα σκουπίδια!.. Γιατί υποτιμά βάναυσα και την ΑΛΗΘΕΙΑ και τη νοημοσύνη μου –γιατί βιάζει  την κοινή λογική και ΗΘΙΚΗ! Γι’ αυτό και απαξίωσα να του απαντήσω καν στο «εξώδικό» του! (Πώς αισθάνεται άραγε τώρα που κάποιος άλλος δεν καταδέχεται καν να του απαντήσει;)
Ανάμεσα στα διάφορα παράλογα που αναγράφονται εκ μέρους του στο «Εξώδικο», επιτρέψτε μου να σταθώ σε μία μόνο παράγραφο, που αντανακλά όλη την βδελυρή υποκρισία και την απαράδεκτη (για οποιονδήποτε Χριστιανό –πόσω δε μάλλον για Ιεράρχη) αλαζονεία του κ. Μακαρίου. Διαβάστε και …γελάστε (ή κλάψτε, αναλόγως):
 «Είναι κατανοητή βέβαια, η διάχυτη απόγνωση που σας έχει καταλάβει, οφειλόμενη –κατά τα φαινόμενα- στη μεταβολή των συνθηκών που σας αφορούσαν κι αισθάνεστε ότι δεν θα έχουν την προσδοκώμενη συνέχεια. Δεν θα έπρεπε να έχετε πάντως αυτό το αίσθημα, διότι η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν έχει –και δεν θα μπορούσε να έχει- προτιμήσεις, συμπάθειες ή αντιπάθειες, εξαρτήσεις ή αποκλεισμούς και είναι πάντοτε μια ανοιχτή αγκαλιά, για να στηρίξει –εκτός από τους αδύναμους και τους πάσχοντες- και κάθε άνθρωπο που θέλει να εισφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες ή τις αρετές του. Να μην προκαταλαμβάνετε λοιπόν τη στάση μας με αρνητισμό, γεγονός που σας αυτοδηλητηριάζει και σας οδηγεί στην παρεκτροπή που καταλήξατε, για την οποία πάντως επιθυμώ, εύχομαι και προσεύχομαι να μεταμεληθείτε…»!
Κατά τον κ. Μακάριο, λοιπόν, με έχει καταλάβει «διάχυτη απόγνωση, οφειλόμενη… στη μεταβολή των συνθηκών που με αφορούσαν κι αισθάνομαι ότι δεν θα έχουν την προσδοκώμενη συνέχεια»! Τι ωραίες εκφράσεις, μα τω Θεώ! «Διάχυτη απόγνωση»! «Μεταβολή των συνθηκών»! «Προσδοκώμενη συνέχεια»!.. Δεν ξέρω ποιον να πρωτοεπαινέσω: τον κ. Μακάριο που τις εμπνεύσθηκε και τις υπαγόρευσε ή, μήπως, είναι ευρήματα του εν Αθήναις δικηγόρου του;
Πολύ ωραίες, αλλά ανεπαρκείς εκφράσεις για να καλύψουν μια ΑΤΙΜΙΑ!
Γιατί να με καταλάβει «διάχυτη απόγνωση»; Σαράντα χρόνια δημοσιογραφίας υψηλού επιπέδου και θα με πιάσει «διάχυτη απόγνωση» επειδή ματαιώθηκε μια πολύμηνη προσπάθειά μου; Διάχυτη ΑΗΔΙΑ, ναι! Με έπιασε –κι όχι μόνον εμένα, αλλά και όποιον ηθικό άνθρωπο πληροφορήθηκε τα καθέκαστα!
«Μεταβολή των συνθηκών»! ΠΟΙΟΣ μετέβαλε τις συνθήκες; Και για ποιον ακριβώς λόγο; Εγώ σε τι συνέβαλα στην «μεταβολή των συνθηκών», αφού έπραξα 100% το καθήκον μου και ολοκλήρωσα πλήρως και επαρκέστατα τις υποχρεώσεις μου μέχρι τη στιγμή που Ο ΙΔΙΟΣ ο κ. ΜΑΚΑΡΙΟΣ μετέβαλε αυθαίρετα, μονομερώς και αδικαιολόγητα τις συνθήκες;
«Προσδοκώμενη συνέχεια»! Ποια μπορούσε να είναι άραγε η προσδοκώμενη συνέχεια για τον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ενός έργου, παρά μόνο η ολοκλήρωσή του σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του (που είχε γίνει εκ των προτέρων αποδεκτός από τους χρηματοδότες και τελικώς υπευθύνους του έργου); Αυτή δεν είναι η μόνη κι αυτονόητη ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ προσδοκώμενη ΣΥΝΕΧΕΙΑ; ΠΟΙΟΣ στέρησε τον δημιουργό του έργου από την ολοκλήρωσή του, λοιπόν; Και με ποια αιτία; Με την εκ των υστέρων κατασκευασμένη δικαιολογία ότι δήθεν το δ.σ. της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ» αποφάσισε τελικώς να συνεχίσει το έργο ο εις βάρος του Οργανισμού τους αποδεδειγμένα …καταχραστής; Που επιπλέον δεν είχε τις δημοσιογραφικές και άλλες ειδικές γνώσεις για να ολοκληρώσει το ντοκιμαντέρ στην πιο κρίσιμη φάση του; Και αφού, υποτίθεται, στο δ.σ. της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ» επέλεξαν να το συνεχίσει ο καταχραστής παραγωγός, γιατί ταυτόχρονα απέκλεισαν τον (δημοσιογραφικώς υπεύθυνο) συμπαραγωγό, εμένα δηλαδή, που αποδείχθηκε πως δεν είχε καμία σχέση ούτε με την κατάχρηση εις βάρος της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ» ούτε με την απαράδεκτη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του ντοκιμαντέρ; Γιατί να μην συνεχίζαμε κανονικά και οι δυο –όπως είχαμε αρχίσει- το ντοκιμαντέρ –ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ πρότεινα στον κ. Μακάριο στην πρώτη προσωπική επιστολή που του απηύθυνα στις 15/6/2020, εξαντλώντας όλη μου την επιείκεια και μεγαλοψυχία έναντι του καταχραστή και προσωπικού συκοφάντη μου;
Μία απάντηση θα καταδεχθεί να δώσει, έστω και τώρα, ο «φιλαλήθης» κ. Μακάριος, στο ζήτημα αυτό; Μία απάντηση που δεν θα …ξεσκίζει την κοινή λογική και την ηθική (από την οποία ως Ορθόδοξος Ιεράρχης θα έπρεπε να εμφορείται);
Δεν βαριέστε! Ας μην απαντήσει τώρα! Τον αφήνω να το σκεφθεί μέχρι να φτάσουμε ενώπιον του δικαστή! Κι αν δεν απαντήσει σε μένα, θα πρέπει να απαντήσει σ’ ΕΚΕΙΝΟΝ!
Εκεί που πέφτει το πολύ γέλιο!..
Όμως, ομολογώ ότι εκεί που γέλασα με την ψυχή μου (να είναι καλά, ωραία ανέκδοτα λέει ο Σεβασμιώτατος!) είναι η τόόόσο συγκινητική αποστροφή του λόγου του στο «εξώδικό» του:
«…Δεν θα έπρεπε να έχετε πάντως αυτό το αίσθημα, διότι η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν έχει –και δεν θα μπορούσε να έχει- προτιμήσεις, συμπάθειες ή αντιπάθειες, εξαρτήσεις ή αποκλεισμούς και είναι πάντοτε μια ανοιχτή αγκαλιά, για να στηρίξει –εκτός από τους αδύναμους και τους πάσχοντες- και κάθε άνθρωπο που θέλει να εισφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες ή τις αρετές του. Να μην προκαταλαμβάνετε λοιπόν τη στάση μας με αρνητισμό…».
«Ουαί υμίν, Υποκριτή («Θεομπαίχτης» ήταν η λέξη που προτιμούσε ο προκάτοχός του και πνευματικός πατέρας μου μακαριστός Στυλιανός σε τέτοιες περιπτώσεις) κ. Μακάριε!»
Ώστε επί των ημερών σας/«επί του καθεστώτος σας», «η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν έχει –και δεν θα μπορούσε να έχει- προτιμήσεις, συμπάθειες ή αντιπάθειες, εξαρτήσεις ή αποκλεισμούς και είναι πάντοτε μια ανοιχτή αγκαλιά, για να στηρίξει… και κάθε άνθρωπο που θέλει να εισφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες ή τις αρετές του»;
Και η αυθαίρετη και με ΔΙΚΗ ΣΑΣ πρωτοβουλία εκπαραθύρωσή μου και ο ΑΝΑΙΤΙΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ μου από το ντοκιμαντέρ για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, που χάρη σε ΜΕΝΑ και μόνο υλοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του και μάλιστα ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, με ειλικρινή ανοιχτή καρδιά, ΤΙ ΕΙΝΑΙ; «Στήριξη» και «ανοιχτή αγκαλιά»;
Και η συστηματική ΔΙΑΓΡΑΦΗ των σχολίων εμού, του συζύγου μου Κώστα Γιωτάκη και κάθε άλλου καλοπροαίρετου ανθρώπου, ως απάντηση σε ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ εις βάρος μου σχόλια στη ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ στο Facebook (ενώ τα εναντίον μου υβριστικά σχόλια αγνώστων σε μένα ανθρώπων, αλλά δικών σας κολάκων και ίσως και πειθήνιων οργάνων σας, παραμένουν «περήφανα» ανηρτημένα και αναπάντητα, φυσικά, εκ του ασφαλούς), ΤΙ ΕΙΝΑΙ; Αναγνώριση των «πολύτιμων υπηρεσιών και των αρετών» μου;
Και το ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ (=ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ) από το Facebook της Αρχιεπισκοπής και εμού προσωπικώς και του συζύγου μου και της γνωστής μου δικηγόρου Αθηνών (και ανιψιάς του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού) κ. Δέσποινας Καλλιούρη (που επιχείρησε κι εκείνη να απαντήσει με επιχειρήματα σε σχόλια υβριστών μου στη Σελίδα της Αρχιεπισκοπής «σας»), ΤΙ ΕΙΝΑΙ; Η …αποθέωση της αγάπης σας;
Κι έχετε το θράσος να ισχυρίζεστε ότι «αυτοδηλητηριάζομαι» και ότι «δεν πρέπει να προκαταλαμβάνω τη στάση σας ως αρνητισμό…»; Ως τι να την εκλάβω; Ως …θετικισμό;
Κι επιπλέον «επιθυμείτε, εύχεστε και ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ να μεταμεληθώ»; Να μεταμεληθώ εγώ που μόνο ΑΛΗΘΕΙΕΣ, με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ αδιάσειστα, δημοσιοποίησα ύστερα από πολλών ημερών ευκαιρίες που σας έδωσα για να ΜΕΤΑΜΕΛΗΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ και να διορθώσετε την αδικία που διαπράξατε ΚΑΙ εις βάρος μου ΚΑΙ εις βάρος της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ» ΚΑΙ εις βάρος της μνήμης του προκατόχου σας, αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, μια που επιλέξατε να παραδώσετε τις παρακαταθήκες του (όπως θα καταγράφονταν με αντικειμενικότητα στο ντοκιμαντέρ που είχα προσωπικώς σχεδιάσει, οργανώσει και υλοποιήσει μέχρι τότε) σε έναν ΑΝΙΔΕΟ, σε έναν ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ, σε έναν ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ; Με άλλα λόγια, «παραδίδοντας τα Άγια τοις κυσί» («παραδίδοντας τα Άγια στους σκύλους»);
Καλό θα ήταν να αρχίσετε να προσεύχεστε ΕΣΕΙΣ! Για τον εαυτό σας! Για τις πράξεις σας! Γιατί κι ο ουρανός ακόμα δεν αντέχει την τόση υποκρισία και θα ρίξει φωτιά να μας κάψει!..
Αυτά τα ολίγα για το περιβόητο «εξώδικό» σας! Τα περισσότερα στο δικαστήριο, ΑΝ τολμάτε! Και να θυμάστε:
Υπάρχουν δικαστές εν Αθήναις! Και πάνω απ’ όλα, υπάρχει ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ’ ΟΡΑ! Ακόμα κι αν τα διαπράττουν οι «επίσημοι εκπρόσωποί» του! Και να είστε σίγουρος (δεν σας τα «έκαναν» αυτά στη Θεολογική Σχολή, άραγε;) ότι τους κρίνει με ακόμη μεγαλύτερη αυστηρότητα απ’ όσο κρίνει εμάς, τους κοινούς θνητούς…
Οψόμεθα εν Αθήναις, λοιπόν!
(Και περιμένω πάντοτε τη δική σας ΣΥΓΓΝΩΜΗ και ένα ελάχιστο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις αφιλοκερδείς υπηρεσίες μου προς τη «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ», κ. Μακάριε!)
Βάσω Ε. Μώραλη
(Νυν και αεί Δημοσιογράφος –απ’ αυτούς που ΔΕΝ προσκυνούν!)
Υ.Γ.
Και δεν είναι μόνο η απάντηση της κ. Μώραλη  στο εξώδικο. Είναι τα σχόλια που υπάρχουν κάτω από την απάντηση στη σελίδα της. Δημοσιοποιώ ένα ως εισαγωγικό ορεκτικό αυτών που ακολουθούν και θα ακολουθήσουν!Το υπογράφει ο δημοσιογράφος κ. Άλκης Μορέλας ο οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία στην Μελβούρνη. Επίσης μερικά ακόμη σχόλια από την σελίδα της κ. Μώραλη.