Προς ρασοφόρο υποκριτή …

Προς ρασοφόρο υποκριτή …

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Στο Ευαγγέλιο του όρθρου της Μ. Τετάρτης ο Χριστός απευθυνόμενος στους Γραμματείς και τους Φαρισαίος -το θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής εκείνης- στηλιτεύει την υποκρισία τους.
Είναι εκείνα τα φρικτά “ουαί” που διαμέσου των αιώνων απευθύνονται προς όλους εκείνους, τους κληρικούς πρωτίστως, αλλά και λοιπούς θρησκευόμενους χριστιανούς, που λησμόνησαν την αποστολή τους.
Οι μεν κληρικοί σύμφωνα με τον απ. Παύλο οφείλουν να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.
Ο επίσκοπος να είναι “ανεπίληπτος, σώφρων, κόσμιος, διδακτικός, αφυλάργυρος…” Ο διάκονος “σεμνός, μη σισχροκερδής…”
Αυτά και άλλα πολλά παραγγέλει ο Απόστολος των Εθνών στον μαθητή του Τιμόθεο και σε όλους τους κληρικούς, όλων των εποχών.
Δυστυχώς στην εποχή μας πολλοί ιερωμένοι, όλων των βαθμών, ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων για τους οποίους ελέχθησαν από τον Χριστό εκείνα τα φοβερά όπως προανέφερα “ουαί”… “λέγουσι γαρ” αφού κάνουν τα αντίθετα απ’ αυτά που κηρύττουν!Μάλιστα έχουν καταληφθεί από τέτοια οίηση που θεωρούν ότι αυτή η πρόσκαιρη εξουσία που τους δόθηκε θα είναι ισόβια και γιαυτό δεν λογαριάζουν κανένα και κάνουν ό,τι θέλουν.
Ο Χριστός μας όμως είπε ότι αυτός που γνωρίζει την αλήθεια του Ευαγγελίου Του και δεν την εφαρμόζει, θα τιμωρηθεί περισσότερο!
Βεβαίως αν δεν πιστεύει κανείς επι της ουσίας όλα αυτά για τα οποία εισήλθε στην Εκκλησία καταντάει ένας απλός υπαλληλίσκος με χρυσοποίκιλτα ρουχαλάκια..Χαλάλι του., αφού αυτός προφανώς ήταν ο στόχος του και γιαυτό έγινε κληρικός.
“Χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται” γράφει ο Ντοστογιέφσκυ… Ο Θεός να μας φυλάει από δαύτους!Και δεν είναι λίγοι! Και έχουν καταλάβει καίριες θέσεις! Με την ανοχή δυστυχώς αυτών που τους προώθησαν. Θέλουν άτομα του χεριού τους, που να τα κρατούν για τις διάφορες επιδόσεις τους και να εκτελούν όλες τις προσταγές τους. Το έχουμε ξαναδεί το παραμύθι αυτό. Η Εκκλησία έχει πληρώσει πολλούς από δαύτους.
Ευτυχώς το παν δεν χάθηκε! Υπάρχει πάντα η μαγιά. Η Εκκλησία μας διαθέτει πολλούς σωστούς κληρικούς, με αληθινή πίστη και φόβο Θεού, που τιμούν τα ρασάκια τους και εκπληρώνουν στο ακέραιο την ιερή αποστολή τους.Αυτοί όλοι κρατούν την πίστη μας σε υψηλά επίπεδα και το φρόνημα μας απροσκύνητο. Είναι αυτοί για τους οποίους λέμε και μείς χαλάλι.
Και για ποιούς όμως γράφω  τα παραπάνω; Μα για κάποιους μεγαλόσχημους ιερωμένους υποκριτές που νομίζουν ότι με τα εξώδικα και τις αγωγές θα τους φοβηθώ!
Αυτοί μπορεί να φορούν  τα ράσα (που ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ!!), αλλά εγώ φοράω παντελόνια και  έχω τον ΘΕΟ, το ΔΙΚΑΙΟ και την ΑΛΗΘΕΙΑ μαζί μου! Μαντέψτε ω ρασοφόροι υποκριτές  ποιος θα νικήσει!
ΤΟ ΑΔΙΚΟΝ ΟΥΚ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ!Το γράφω και το λέω συχνά αυτό . Και το εννοώ γιατί το έχω βιώσει πολλάκις στη ζωή μου.
Όσα χρήματα ξένα -γιατί αν ήταν δικά σου δεν θα τα ξόδευες  σε εξώδικα και αγωγές βρε ξεδιάντροπε- κι αν έχεις από πίσω σου! Όση δύναμη και αν σου δίνει ο συρφετός των ομοίων σου, που θέλετε να καταλάβετε όλα τα μεγάλα πόστα της Εκκλησίας για να περάσετε τα σχέδια σας. Κι όσο κι αν προσπαθείτε να εκβιάσετε και να εκφοβίσετε εσύ κι η “συμμορία” σου όσους λένε και γράφουν τα έργα και τα καμώματα σου, μην επιχαίρεις! Το δίκαιο και η αλήθεια πάντα στο τέλος νικούν.
Μην ξοδεύεις,λοιπόν, άδικα τα χρήματα των πιστών (που ΔΕΝ σου ανήκουν!) σε εξώδικα και αγωγές εναντίον όλων όσοι εκθέτουμε δημόσια τα ψέματα, τις αδικίες και τις πρωτοφανείς πράξεις σου, μέσα σε ένα χρόνο.
Υπάρχουν πολλές άλλες ανάγκες που χρειάζονται (κι έχουν εξοικονομηθεί ακριβώς γι’ αυτές τις ανάγκες) τα χρήματα αυτά! Όχι για να κάνεις πλούσιους κάποιους Έλληνες δικηγόρους, χωρίς καμία ελπίδα και πιθανότητα δικαίωσής σου σε ΚΑΝΕΝΑ δικαστήριο!  Ίσα- ίσα, θα διασυρθείς ΚΑΙ με δικαστική σφραγίδα πλέον για τις αδικίες και τις πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις σου!
Δηλαδή μουρλαθήκαμε όσοι γράφουμε  αυτά που γράφουμε; Δεν είναι πραγματικά γεγονότα; Δεν υπήρξαν ανακοινώσεις εκ μέρους σου και μάλιστα βαρύγδουπες, οτι τα διέπραξες; Απο το κεφάλι μας τα βγάλαμε;  Σε ζηλεύουμε μήπως; Γιατί; Μήπως  για το …ήθος σου;
Τι να σου κάνω που δεν θέλω να αναμίξω κι άλλους στο βρώμικο αυτό παιχνίδι σου… Αλλά σε λίγο θα γίνει κι αυτό. Νομίζεις ότι είμαι χαλβάς! Περίμενε και θα δεις!
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν και απο μένα! Θα τα ξαναπούμε σύντομα!
Όσο για  τις 250 χιλ που ζητάς για να ξεπλύνεις το όνομα και τις βρωμιές σου να σου πω το εξής: για την θεραπευτικές ανάγκες ενός δικού μου ανθρώπου, ξοδέψαμε  μέχρι στιγμής περί τις 150 χιλ. Εσύ για να ζητάς 250 χιλ.η  περίπτωση σου θα είναι  προφανώς ανίατη! Περαστικά σου.

Υ.Γ. Για να κάνεις την αγωγή αυτή  προφανώς  ζήτησες άδεια από  εκεί που έπρεπε ! Ε, πες λοιπόν,  σε αυτόν που σου  έδωσε την άδεια  ότι ο Ιούδας φιλούσε πάντα υπέροχα! Θα καταλάβει…