You are currently viewing Όσοι γοητευτήκατε από την κίνηση  Κονάνου και θέλετε να γίνετε.. « σκέτοι» αρχίστε να παίρνετε σειρά!

Όσοι γοητευτήκατε από την κίνηση Κονάνου και θέλετε να γίνετε.. « σκέτοι» αρχίστε να παίρνετε σειρά!

Του Σωτήρη Μ.Τζούμα 
“Μη και υμείς θέλετε υπάγειν“;
Το ερώτημα που έθεσε ο Κύριος μας στους μαθητές είναι διαχρονικό. Και απευθύνεται σήμερα με την ίδια βαρύτητα στους σύγχρονους Κονάνους. Σε αυτούς που ενεδύθηκαν το ιερό ράσο και όταν κατάλαβαν πως ήταν βαρύ για τους ώμους τους αποφάσισαν να το πετάξουν!
Ο Χριστός ήταν και παραμένει   “σημείο αντιλεγόμενο”. Βρίσκεται 2020 χρόνια τώρα στο στόχαστρο απίστων που Τον αμφισβητούν, αθέων που Τον πολεμούν, οπαδών-μαθητών Του που στην καθημερινότητα Τον αρνούνται, επιτήδειων και καιροσκόπων που τον χρησιμοποιούν και μετά παίρνουν άλλο δρόμο. 
Ο πεπερασμένος μας νους, η αλαζονεία και η φιλαυτία  μας Του κλείνουν την πόρτα της ψυχής μας κατάμουτρα!!
Ωστόσο Εκείνος δεν πιέζει κανέναν κι ας προδίδεται συχνά από τους ίδιους τους  λειτουργούς του!
Είναι οι σύγχρονοι Ιούδες που τον προδίδουν και σήμερα  για τριάκοντα αργύρια. 
Είναι αυτοί που φόρεσαν μεν  το ράσο , αλλά αγάπησαν περισσότερο τον εαυτό τους παρά τον Θεό. Είναι αυτοί που έπαιξαν  τα χαρίσματα που τους έδωσε ο Θεός στα ζάρια της προβολής και της δημοσιότητας.
Και δεν είναι λίγοι.
Μαθαίνουμε ότι κάποιοι από αυτούς  ζήλωσαν την…δόξα Κονάνου και θέλουν βαδίσουν  στ’ αχνάρια του!
Θέλουν να πετάξουν το τιμημένο ράσο και να μείνουν …σκέτοι! Θέλουν να χαρούν το ταλέντο τους χωρίς ράσα.Σαν καλλιτέχνες.
Δυστυχώς δεν μας ξενίζει.
Υπάρχουν κληρικοί, επιλήσμονες της αποστολής τους, που επιδίδονται σε διάφορες δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας την ευλογημένη  ιδιότητα  του κληρικού προς ίδιον όφελος.
Υπάρχουν κληρικοί που αντί να τρέφονται από την Θεία Ευχαριστία, τους γεμίζουν τα χειροκροτήματα του λαού στις ομιλίες τους ή τα likes των κειμένων τους, ή τα βιντεάκια με τις ψαλμωδίες τους! 
Γενικά λες και τους συναρπάζουν όλα εκείνα που δεν συνάδουν με την ιερατική τους ιδιότητα και αποστολή. Γιατί έβαλαν τα ράσα χωρίς επίγνωση αλλά από μια επιπολαιότητα.
Συμπεριφέρονται ως καλλιτέχνες  και όχι ως ιερωμένοι.
Ούτε ο Ρέμος, ή η Βίσση και η Βανδή δεν έχουν τόσο άγχος και αγωνία  για το πόσοι follwers  κατέβασαν στις οθόνες τους ένα τους τραγούδι, όσο οι καλλικέλαδοι ιερωμένοι μας που μετέτρεψαν την ψαλμωδία σε single του πενταγράμμου.
Υπάρχουν ιερωμένοι που αντί να αναλίσκονται στην λατρεία του Θεού και στην πνευματική αναγέννηση του ποιμνίου τους, ξημεροβραδιάζονται στα κοινωνικά δίκτυα. Υπάρχουν κληρικοί… βουλιμικοί στην προβολή! Υπάρχουν… Υπάρχουν…
 “Οι του βίου ναυαγοί, του Υψίστου λειτουργοί” μου έλεγε κάποτε  ένας γέροντας.
Αλλά κάτι τέτοιους ο λαός θα τους σιχαθεί! Δεν αντέχει  να εμπαίζεται  το ράσο από κάποιους που χειροτονήθηκαν από έναν πρόσκαιρο ενθουσιασμό, ή από τάση για πλουτισμό ή από τυχοδιωκτισμό!
Γιαυτό αγοράκια μαζέψτε τα κουβαδάκια σας και πάτε σε άλλη παραλία. Πάρτε τα αμόρε σας- όποια και αν είναι και αδειάστε μας τη γωνιά.Πάτε αλλού να ψάξετε ή και να πείτε το παραμύθι σας. Η Εκκλησία μας  πολύ σας ανέχτηκε. Και ναι μεν  μπορεί να κλονίζεται και να κλυδωνίζεται με τα καμώματά σας αλλά εκείνη δεν καταποντίζεται.
Ο λαός που θρησκεύεται όμως, σκανδαλίζεται και υποφέρει. Μη βλέπετε  τους followers και τους οπαδούς σας που σας χαϊδεύουν τα αφτιά. Για όλους αυτούς είστε προϊόντα μιας χρήσεως και πολύ σύντομα θα σας ξεχάσουν.
 Μόλις μάλιστα αποβάλλετε το ευλογημένο ράσο ο λόγος σας δεν θα ασκεί πια  την ίδια γοητεία στους αφελείς οπαδούς σας.Και τότε θα καταλάβετε ότι « η εσχάτη πλάνη είναι χείρων της πρώτης».
Ο Τίμιος Πρόδρομος, βοά  σήμερα  το “ουκ έξεστί σοι”!
Καλόν είναι να γνωρίζετε όλοι , πως η ιεροκαπηλεία θα πληρωθεί…  Το τσουνάμι που έρχεται θα περάσει και όλοι  οι “σκέτοι” κάποια στιγμή θα ξεχαστείτε  αφήνοντας πίσω σας  την πίκρα που αφήνει στον ουρανίσκο μας  ο σκέτος καφές. . Ο καθένας κρίνεται  από τα έργα του.
“Ελέησον ημάς τους πταίοντάς Σοι πολλά καθ’ εκάστην ώραν ω Χριστέ μου και δος προ τέλους τρόπους του μετανοείν Σοι”. Αμήν!
 
Υ.Γ. Επέλεξα ως φωτό θέματος το εξώφυλλο ενός βιβλίου του σκέτου  Κονάνου με τον τίτλο …Ψάχνω το παραμύθι μου! Προσάρμοσα καταλλήλως τον τίτλο ώστε να παραπέμπει στις εξελίξεις που ζούμε.  Και προφανώς ο σκέτος Κονάνος  βρήκε το παραμύθι που έψαχνε πετώντας τα ράσα,ευκαιρία να το βρουν και οι υπόλοιποι όμοιοί του και να μας αδειάσουν  τη γωνία. Έξω  η κόπρος του Αυγείου από την Εκκλησία!