You are currently viewing Σιωπή γύρω από τη σύλληψη Αγιορείτη ηγούμενου με περίστροφο

Σιωπή γύρω από τη σύλληψη Αγιορείτη ηγούμενου με περίστροφο

[Στις 3 Σεπτέμβρη η δίκη, που βάζουμε στοίχημα πως θα αναβληθεί]

Σημείωση ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ:

Αναδημοσιεύουμε απο το roides.wordpress.com

ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ που αναφέρεται στον… πιστολέρο ηγούμενο της Μονής  Φιλοθέου τον Αρχιμ Νικόδημο.

Ως γνωστόν συνελήφθη κατά την αναχώρηση του απο την Κρήτη γιατί έφερε μαζί του όπλο υπό μορφή πένας και τρεις σφαίρες. Καλά το όπλο πένα το ήθελε ως σουβενίρ! Τις σφαίρες αν δεν το χρησιμοποιούσε τι της ήθελε; Ιδού η απορία.

Τα επίμαχα παράνομα αντικείμενα ανίχνευσε το μηχάνημα ελέγχου του αεροδρομίου.

Ο εν λόγω ηγούμενος στηριζόμενος προφανώς  στην ανοχή και τον σεβασμό  που δείχνουν οι άνθρωποι που διενεργούν τον έλεγχο στους ιερωμένους  πίστευε ότι θα τα περάσει αβρόχοις ποσίν και θα τα καταφέρει.

Αλλά  αγαπά ο Θεός τον κλέφτη , αγαπά και τον νοικοκύρη. Εντοπίστηκε το παράνομο υλικό και η αστυνομία   που έσπευσε αμέσως στον τόπο του συμβάντος ζήτησε  εξηγήσεις από τον Ηγούμενο. Οι εξηγήσεις δεν ήταν ικανοποιητικές. . Οδηγήθηκε  στον Εισαγγελέα και απολογήθηκε. Και όπως ήταν φυσικό ορίστηκε δικάσιμος για τις 3 Σεπτεμβρίου.

Η είδηση παρουσιάστηκε  από τον ΕΞΑΨΑΛΜΟ. Όλοι οι άλλοι- πλην μιας ιστοσελίδας που μας απειλούσε με μηνύσεις και αγωγές αν δεν αποσύραμε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ –  κράτησαν σιγή ιχθύος. Κρίμα.

Το θέμα παρουσιάζει τώρα η αποκαλυπτική ιστοσελίδα roides.wordpress.com

Ευκαιρία να το ξαναθυμηθούμε ως θέμα Εξάλλου η μέρα της δικασίμου – 3 Σεπτεμβριου πλησιάζει.

Πάντως μέχρι τώρα η Ιερά Κοινότητα δεν αντέδρασε. Δεν υπήρξε η παραμικρή δήλωση για το θέμα. Περιμένουν λέει να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Η δίκη θα γίνει εκτός απροόπτου στο 3  Σεπτέμβρη.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ που φιλοξένησε η ιστοσελίδα roides.wordpress.com

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Η είδηση μεταδόθηκε μόνο από ενημερωτικούς ιστότοπους, με πιο ενημερωμένο αυτόν του επικοινωνιολόγου του Χριστόδουλου, ευσεβέστατου κ.Σωτηρίου Τζούμα, βαθύτατου γνώστη  των ιερών άπλυτων και απόκρυφων. Έπεσε η γνωστή σιωπή της παραδοσιακής Ομερτά  για δυσάρεστα θέματα, ιδίως αυτά που αγγίζουν το πατριαρχείο, στους κόλπους του οποίου ανήκει ο Άθωνας.  Αντέδρασε άμεσα το δικομανές σάιτ ekklisiaonline, που απειλεί δικαστικά ασεβείς γελοιογράφους, το οποίο ανακοίνωσε πως ο ηγούμενος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των «συκοφαντών»: «Προσφυγή στη δικαιοσύνη» (10 Αυγούστου 2020 11:05). «Άτομα από το περιβάλλον του Γέροντα μίλησαν με το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και σημειωσαν πως όλα αυτά που γράφονται και λέγονται είναι εικασίες, δεν έχει εκδοθεί κανέναν επίσημο δελτίο τύπου από την Αστυνομία Ηρακλείου, τα γεγονότα δεν έχουν καμια σχέση με την πραγματικότητα. Πρόσθεσαν δε πως πρόκειται για δολοφονία προσωπικότητας, αλλά και επίθεση κατά του Μοναχισμού και του Αγίου Όρους συνολικά ενώ προειδοποιούν πως αν δεν ανακληθούν τα δημοσιεύματα θα υπάρξει συντομα προσφυγή στη δικαιοσύνη». Τοιούτον τι όμως δεν συνέβη και το δημοσίευμα μοιάζει να υπήρξε, κατά τα ειωθότα, απλά εκφοβιστικό.

Πρωταγωνιστές της υπόθεσης είναι, ο ηγούμενος της μονής Φιλοθέου όσιος Νικόδημος, ζηλωτής της Ορθοδοξίας,υμνητής του συκοφαντηθέντος για μύρια όσα διακινητή μορφίνης, μεταξύ των μοναχών του, τρισμάκαρος όσιου Εφραίμ της Αριζόνας, πολεμιστής κατά της Ομοφυλοφιλίας (των μη κληρικών-«Ηγούμενος Νικόδημος: «Εγκάθετοι της Νέας Τάξης μεθοδεύουν την αποδόμηση των αξιών», Romfea.gr. 17/06 13:49) και ο μόλις 20χρονος «υποτακτικός» του, Ρώσος μοναχός Μάρκελλος. Αντιγράφω τρία δημοσιεύματα από τον exapsalmo του κ.Τζούμα και από τον ιστότοπο «Ντετέκτιβ»  και ας περιμένουμε μέχρι τη δίκη στις 3 του Σεπτέμβρη η οποία, ως είθισται, ασφαλώς θα αναβληθεί (π.χ. λόγω της επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ).

Ο κ.Τζούμας, παρά την απειλή της ekklisiaonline, δεν πτοήθηκε και επέμενε επιθετικά, με ζήλο αξιοπρόσεκτο, οφειλόμενο πιθανότατα σε ενδοεκκλησιαστικές αντιπαλότητες, αλλά βεβαίως δεν θα το διακινδύνευε, αν δεν ήταν βέβαιος για την είδηση:

«Η σύλληψη του Αγιορείτη ηγουμένου και οι φωνές της αναισχυντίας»- (12 Αυγούστου 2020): «Πού πάμε; Πού οδηγούμαστε;.. Σαν βόμβα ήχησε στ’ αυτιά μας η είδηση ότι συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης αγιορείτης μοναχός για οπλοκατοχή(!!!) και μάλιστα, όπως διεπιστώθη αργότερα επρόκειτο για τον Καθηγούμενο της Μονής Φιλοθέου αρχιμ. Νικόδημο! Όπως ισχυρίστηκε το όπλο σε σχήμα στυλό με τις …τρεις σφαίρες ήταν δώρο-σουβενίρ ρώσου πνευματικού του τέκνου, ο οποίος κάνει διακοπές στην Κρήτη. Οι πληροφορίες μας λένε ότι δεν κατέθεσε ταυτότητα του δωρητή προφανώς για να μην μπλέξει χειρότερα τα πράγματα. Αλλά κάποια στιγμή θα φανερωθεί! Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον… Τα ερωτήματα βεβαίως που μας γεννώνται είναι πολλά… Και αν δεχθούμε ότι ήταν… σουβενίρ, γιατί να κρατήσει και τις σφαίρες;…».

Παρά τις απειλές του ekklisiaonline ο κ.Τζούμας επέστρεψε δριμύτεριος: «Υπάρχει ή δεν υπάρχει η Ιερά Επιστασία στο Άγιο Όρος» (15 Αυγούστου 2020): «…Ωστόσο, όταν καταγράφεται στο αστυνομικό δελτίο ένα όχι και τόσο σύνηθες φαινόμενο, τότε αναμένουμε κάποιες αντιδράσεις-δηλώσεις από θεσμικούς παράγοντες για να καταλάβουμε ότι είμαστε ακόμη όρθιοι και δεν μας πήρε και μας σήκωσε. Εντούτοις την πρώτη κακή έκπληξη διαδέχθηκε η δεύτερη της σιωπής! Μέχρι σήμερα η Ιερά Επιστασία δεν έβγαλε το παραμικρό ανακοινωθέν για να μας λέει τη θέση της για το συμβάν. Υπάρχει ή δεν υπάρχει η Ιερά Επιστασία; Και αν υπάρχει γιατί σιωπά; Γιατί δεν παίρνει θέση; Τί προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγ. Όρους για μια τέτοια περίπτωση; Θα λάβει κάποια μέτρα; Θα επιβληθούν κυρώσεις;…Στο μεταξύ από την προσωπική μας έρευνα μαθαίνουμε ότι ο άγιος καθηγούμενος αρχιμ. Νικόδημος και ο υποτακτικός του Μάρκελλος επισκέφθηκαν τα Ζωνιανά! Είναι αλήθεια; Τί πήγαν να κάνουν σ’ αυτό το φημισμένο και φωτισμένο κρητικό χωριό; Μήπως… ιεραποστολή;….Επίσης αν οι άγιοι πατέρες ευαρεστηθούν ας μας απαντήσουν και στο τί γίνεται με το θέμα των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού που λαμβάνουν στο Όρος;…Δεν θα ήταν φρόνιμο να μην δέχονται οι Μονές ανεξέλεγκτα τους πάντες; Βλέπουμε φωτό από πανηγύρειςκαι η κατάσταση δείχνει να μην έχει επηρεάσει κανέναν ο κίνδυνος που μπορεί να υπάρχει από τους επισκέπτες. …Άλλωστε η δικάσιμος στις 3 Σεπτεμβρίου δεν αργεί. …».

Ο ιστότοπος «Ντετέκτιβ» είναι πολύ σαφής: «ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ», 16.8.2020 ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΟΠΛΟ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ! (16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2020). «….Τι συνέβη ακριβώς; Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, έγινε έλεγχος των αποσκευών του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, και βρέθηκε ένα όπλο τύπου στυλό, αλλά μαζί του και τρεις σφαίρες. Πως ενέργησε η Αστυνομία; Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν κατευθείαν, του φόρεσαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον Εισαγγελέα. Τι ομολόγησε ο ίδιος; Ο εν λόγω Ηγούμενος ανέφερε ότι το όπλο αυτό ήταν δώρο από έναν Ρώσο φίλο του ολιγάρχη, ο οποίος μένει στην Κρήτη και συναντήθηκαν. Υπήρξε και δεύτερη σύλληψη… Εκτός του Ηγουμένου Νικοδήμου, συνελήφθη και ένας μοναχός που τον συνόδευε στην επιστροφή τους στο Άγιο Όρος. Ο μοναχός αυτός με το όνομα Μάρκελλος έχει καταγωγή από τη Ρωσία, είναι 20 ετών και είναι μοναχός της Μονής Φιλοθέου. Ποια είναι η αντίδραση από αυτό το περιστατικό; Άμεσα ενημερώθηκε η Ιερά Επιστασία και είναι αναστατωμένη. Επιπλέον ενημερώθηκε ο Πολιτικός Διοικητής Αγίου Όρους κ. Μαρτίνος αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.Ποιον θα πυροβολούσε άραγε; Αναμένεται και συνέχεια». Ασφαλώς δεν θα υπάρξει καμία απολύτως συνέχεια. Άλλωστε η σιωπή των επαναστατικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-Μπαρουφάκη, είναι, όπως πάντα, εξασφαλισμένη (ανιδιοτελώς).